CookiesSony HDR-GW55VE

1 maart 2012 14:23 door Hans Wind

Sony HDR-GW55VEDe nieuwe Sony Handycam HDR-GW55VE is waterbestendig tot op een diepte van 5 m, bestand tegen stof en tegen schokken bij een val van 1,5 m hoogte. Ideaal voor onderweg of op vakantie. De Handycam is voorzien van de laatste technologie om in elke situatie scherpe en heldere Full HD video’s en foto’s te maken.

De Exmor R CMOS-sensor zorgt voor sterk gedetailleerde videobeelden en foto’s met weinig ruis, zelfs in omstandigheden met weinig licht, waar andere camcorders het vaak moeilijk hebben.

Dankzij het G-objectief van Sony zijn groothoekopnames en mooie close-ups te maken. De Extended Zoom zorgt ervoor dat het 10x optische zoombereik wordt uitgebreid tot een krachtige 17x maximale vergroting. Met de ‘By Pixel Super Resolution’-verwerking is de gebruiker zeker van scherpe en uiterst gedetailleerde zoomopnames. De Optical SteadyShot met Active Mode compenseert elke trilling om tot stabiele videoresultaten te komen. Zelfs tijdens het zoomen of lopen.

Deze Handycam is voorzien van ‘Intelligent Sweep Panorama’. Met deze functie zijn extra brede panoramafoto’s te maken door alleen op de sluiterknop te drukken en de camcorder van links naar rechts te bewegen. Dankzij gezichtsherkenning en bewegingsdetectie zorgt Handycam ervoor dat ook bewegende personen en objecten natuurgetrouw worden weergegeven terwijl je de camera van links naar rechts beweegt.

Sony HDR-GW55VESelf Portrait Timer

Ook nieuw op deze onderwater Handycam is ‘Self Portrait Timer’. Deze functie zorgt dat foto’s die op armlengte zijn genomen, bijvoorbeeld een foto van jezelf en je vrienden, correct gekaderd en duidelijk gefocust zijn. Door de Face Detection-functie garandeert de GW55 dat zelfportretten goed worden weergegeven.

Automatisch de juiste instellingen met Intelligent AUTO
De Intelligent AUTO-functie herkent tot 99 soorten scènes, waarna deze functie de camcorderinstellingen aanpast voor het beste resultaat in een bepaalde situatie. De camcorder omvat daarnaast een speciale onderwatermodus zodat onderwater videobeelden er beter uitzien met diepe en natuurlijke kleuren.

De ingebouwde gps registreert waar en wanneer video’s en foto’s zijn genomen. De actuele positie is te bekijken op het gedetaileerd Xtra Fine 3″ lcd-aanraakscherm met 921K pixels of op een later tijdstip op een pc via onlinekaarten en de geregistreerde informatie.

Sony HDR-GW55VE prijs en beschikbaarheid

De adviesprijs van de HDR-GW55VE is 550 Euro en vanaf midden mei 2012 beschikbaar.

Bron: Sony