CookiesSony Handycam HDR-UX7E en HDR-UX3E introductie

8 januari 2007 18:35 door Hans Wind

De Sony HDR-UX3ESony introduceert een nieuwe lijn High Definition AVCHD DVD Handycams op de Nederlandse markt. De nieuwe Sony HDR-UX3E en UX7E zijn aanzienlijk kleiner en lichter dan eerdere modellen en leggen het beeld vast in HDTV kwaliteit.

HD-kwaliteit
Het AVCHD DVD-formaat is een nieuwe standaard voor video-opnamen op High Definition-beeldkwaliteit. Dankzij dubbellaags DVD+R technologie kan met beide modellen bijna één uur aan HD-beeld en surroundgeluid worden vastgelegd (in de LP-modus). De mogelijkheden om met AVCHD DVD Handycam opgenomen beelden te delen zijn verder uitgebreid. Opnamen kunnen worden bekeken op elke HD-ready of Full HD-televisie of via een aangesloten Blu-Ray speler met AVCHD-weergavemogelijkheid, inclusief de nieuwe PLAYSTATION®3 met Blu-Ray-speler. Direct afspelen is ook mogelijk door aansluiting van de camcorder op een HD-ready of Full HD televisie via de HDMI aansluiting.


HD naar een nieuw niveau
De Sony HDR-UX3E en HDR-UX7E leveren de hoogste beeldkwaliteit ooit voor een Sony AVCHD-camcorder en zijn voorzien van een Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-lens en de nieuwste generatie ClearVid CMOS-sensortechnologie voor betere HD-beelden met een grotere lichtgevoeligheid, zodat ook ’s avonds heldere beelden zijn vast te leggen. Daarnaast is het regelmatig voorkomende veegeffect van CCD-sensoren, waarbij bijvoorbeeld een gloeilamp als vage streep wordt vastgelegd, verleden tijd. De prestaties bij weinig licht zijn ook verbeterd dankzij een Auto Slow Shutter-functie die automatisch de minimaal vereiste belichting terugbrengt tot een sterkte van 2 lux ten opzichte van 5 lux bij voorgaande modellen. Beide camcorders maken foto’s met een resolutie tot 6.1 megapixel, waarbij de beeldkwaliteit verder wordt verbeterd door de ‘Super SteadyShot’ optische beeldstabilistatie (Sony HDR-UX7E) die garant staat voor haarscherpe foto’s die kunnen wedijveren met die van digitale fotocamera’s.

x.v.Colour ”“ de nieuwe standaard voor betere kleuren.
Alle nieuwe Sony HD Handycam-modellen zijn voorzien van de x.v.Colour-modus. Deze door Sony ontwikkelde technologie sluit aan op de nieuwe internationale standaard xvYCC (eXtended Video YCC) en verdubbelt vrijwel het kleurenbereik van video-apparatuur, waardoor bijna 100 procent van natuurlijke kleuren kan worden weergegeven. x.v.Colour sluit nauw aan bij de eigenschappen van het menselijke oog en produceert helderdere, natuurgetrouwe rood-, blauw- en groentinten die kwalitatief beter zijn dan de kleuren van het traditioneel gebruikte sRGB-kleurenspectrum. De x.v.Colour-ondersteuning waarborgt bovendien directe uitwisselbaarheid met nieuwe televisietoestellen (die in het najaar van 2007 op de markt komen) en andere weergave-apparatuur die de xvYCC-standaard ondersteunen.

Dolby Digital 5.1-kanaals surroundgeluid voor de thuisbioscoop
De Sony HDR-UX7E en UX3E zijn beide voorzien van een geïntegreerde microfoon die een 5.1-kanaals surroundgeluid kunnen opnemen: perfect voor het bekijken van HD-beelden van bioscoopkwaliteit op een home-cinemasysteem.

Clear Photo LCD plus
Het openklappende LCD-tippaneel is voorzien van de Clear Photo LCD plus-technologie voor een breder kleurenspectrum en verbeterd contrast in vergelijking met conventionele beeldschermen. Dankzij Clear Photo LCD plus is het bekijken van beelden op het scherm bij fel licht nu veel makkelijker. Voor nog meer gemak heeft Sony bovendien een extra start/stop- en zoomknop op de behuizing van het LCD-scherm geplaatst.

Meer controle met de Sony HDR-UX7E
De UX7E biedt eenvoudige bediening van een breed scala aan handmatige functies. De beeldscherpte, belichting en witbalans kunnen alle worden ingesteld via de ergonomisch geplaatste, programmeerbare draaiknop bij de lens. Bovendien zijn er aansluitingen voor een hoofdtelefoon en externe microfoon.

STAMINA – voor langer filmplezier
De UX3E en UX7E zijn beide voorzien van de nieuwste Sony H-serie InfoLITHIUM accutechnologie die een onafgebroken opnametijd tot vijf uur mogelijk maakt (met optionele accu).
Beide modellen bieden een Dual Rec-functie voor gelijktijdige video- en foto-opname, terwijl de Smooth Slow Rec-functie snel bewegende actie vastlegt met 200 frames per seconde voor een zeer soepele en natuurlijke slow-motionweergave met geluid.
Beide modellen beschikken ook over een geïntegreerde flitser voor foto’s, een actieve accessoire-aansluiting, zodat er geen aparte voedingsbron voor accessoires nodig is en een automatische lensdop die dichtschuift om de Carl Zeiss-lens te beschermen als de camcorder niet wordt gebruikt. Dankzij een geïntegreerde Memory Stick DUO-aansluiting kunnen foto’s ook op dit uitneembare medium worden opgeslagen. Naast HD-opname kan er tevens Standard Definition-beeld en geluid opgenomen worden op standaard DVD-media

Optionele accessoires
Sony biedt een breed scala aan originele accessoires die gebruikers helpen het beste uit hun Handycam te halen, van lenzen, microfoons en krachtige accu’s tot statieven en stijlvolle draagtassen.
InfoLITHIUM-accu’s van de H-serie zijn voorzien van hybride Lithium-Ion cellen en ActiFORCE-batterij technologie voor meer capaciteit, sneller opladen en een nauwkeurigere indicatie van de resterende capaciteit. Drie nieuwe accu’s (NP-FH100, NP-FH70 en NP-FH50) bieden een capaciteit van respectievelijk 3980mAh, 1800mAh en 900mAh. Al deze accu’s kunnen ook worden gebruikt op oudere camcorders die gebruikmaken van een accu uit de P-serie.
Twee hoogwaardige lenzen hebben een nieuw ontwikkeld optisch ontwerp dat kleinere afmetingen en een lager gewicht biedt, waardoor ze ideaal zijn voor de nieuwste compacte Handycam-modellen. De VCL-HG1737C telelens en VCL-HG0737C groothoeklens zijn gecertificeerd voor HD-video en fotografie en zijn te gebruiken met zowel de HD-modellen als high-end SD-modellen. Sony heeft ook twee nieuwe groothoeklenzen geïntroduceerd. De VCL-HA07A en de extreem compacte VCL-E07A bieden een bredere compatibiliteit met de Handycam-serie, tegen een nog aantrekkelijkere prijs.
Andere toevoegingen zijn HDMI-aansluitkabels en stijlvolle draagtassen, terwijl met het SPK-HCC Sports Pack onderwateropnamen kunnen worden gemaakt tot op een diepte van 5 meter.

Belangrijkste specificaties:

Sony HDR-UX7E
-AVCHD 1080i-opname op schijf
-Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-lens
-1/2,9-inch ClearVid CMOS-sensor
-6.1 megapixel afbeeldingen in de Still Image Recording-modus
-Compatibel met x.v.Colour
-Compatibel met DVD-R/-RW/+RW/+R DL
-Dolby Digital 5.1-kanaals geluidsopname
-10x optische zoom / 20x digitale zoom
-Super Steady Shot optische beeldstabilisatie
-3.5-inch breed Clear Photo LCD plus-scherm
-123k brede kleurenzoeker
-Programmeerbare handmatige draaiknop
-STAMINA-batterijlevensduur tot 5 uur (met optionele batterij)

Sony HDR-UX7E prijs vergelijking

Sony HDR-UX3E
-AVCHD 1080i-opname op schijf
-Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-lens
-1/3-inch ClearVid CMOS-sensor
-4,0 megapixel afbeeldingen in de Still Image Recording-modus
-Compatibel met x.v.Colour
-Dolby Digital 5.1-kanaals geluidsopname
-10x optische zoom / 80x digitale zoom
-2,7-inch breed Clear Photo LCD plus-scherm
-123k brede kleurenzoeker
-STAMINA-batterijlevensduur tot 5 uur (met optionele batterij)

Sony HDR-UX3E prijs vergelijking