CookiesSony HDR AS100VR Action Cam

8 januari 2014 09:06 door Hans Wind

Sony HDR AS100VR Action CamDe nieuwe Sony HDR AS100VR Action Cam presteert volgens de fabrikant ook onder de meest extreme omstandigheden.

De verbeterde Zeiss Tessar 170 graden groothoeklens, de lichtsterke 18,9 megapixel Exmor R CMOS-sensor en de krachtige nieuwe Bionz X-beeldprocessor zorgen voor heldere, scherpe beelden.

Deze nieuwe Sony HDR AS100VR kan Full HD-filmbeelden vastleggen met een hoge bit rate tot 50 Mbps in het nieuwe XAVC S-videoformaat.

Met de meegeleverde draagbare RM-LVR1 Live-View Remote in horlogestijl kun je nu draadloos tot vijf Action Cam AS100V-toestellen tegelijk bedienen. Start en stop de opnames, bekijk ze en pas de instellingen aan – allemaal met een druk op de knop. Je hebt alles gemakkelijk in de hand, ook als je dikke skihandschoenen draagt.

Sony’s nieuwste, compacte Full HD-videocamera is speciaal ontworpen voor spannende avonturen. Het gestroomlijnde design en de spatwaterdichte behuizing maken dat je deze videocamera echt overal kunt meenemen, zonder waterdichte hoes en zonder dat het ten koste gaat van de snelheid.

Terwijl jij je concentreert op je skitraject of op de fiets de diepste kuilen in de weg ontwijkt, houdt Advanced SteadyShot je opnames 2,5x stabieler en meer schokvrij in vergelijking met voorgaande modellenii. Vooral bij mechanische trillingen op een quad of motor merk je het verschil.

Sony HDR AS100VRDaarnaast zorgt de Action Cam voor hoogwaardige video’s tot wel 120 of 240 fps (beelden per seconde) met geluid. Speel na de opnames je beelden af bij een normale snelheid voor een extreem vloeiende slowmotion weergave.

Interval Still Recording biedt nog meer creatieve mogelijkheden. De camera neemt automatisch een reeks foto’s op met een selecteerbare interval van 1 tot 60 seconden. Die kun je opeenvolgend weergeven voor een time lapse-document van je avonturen. Er is ook een handige ‘flipfunctie’ waarmee de beelden worden gedraaid wanneer je de camera ondersteboven of zijwaarts op je helm of aan je microlight hebt bevestigd.

Een tweede tally (opname indicatie lichtje) bovenop de Action Cam laat zien of de camera opneemt of niet, duidelijk waarneembaar van ieder zicht op het toestel. De nieuwe statiefadapter maakt het veel simpeler om het toestel te bevestigen: een skeletframe is daarom niet nodig.

De Sony HDR AS100VR Action Cam biedt nog tal van andere functies voor serieuze videomakers. De ruime keuze aan kleurinstellingen biedt extra creatieve flexibiliteit wanneer je de opnames bewerkt. Kies voor een ‘Neutrale’ beeldkwaliteit of ga voor ‘Vivid’: rijke, krachtige tinten voor extra impact. En voor professioneel georiënteerde filmregisseurs legt de Action Cam de video’s nu vast met tijdcodes. Zo kun je de opnames gemakkelijker synchroniseren wanneer het resultaat van meerdere camera’s gecombineerd wordt. Een andere nieuwe functie is User Bit: informatie zoals de datum, het tijdstip en het scènenummer (8-cijferige getallen) kunnen worden vastgelegd om het monteren van films op basis van twee of meer camera’s eenvoudiger te maken.

Dankzij NFC kun je de Action Cam met een enkele aanraking verbinden met je Xperia of met andere NFC compatibele smartphones en tablets. Breng de opnames draadloos over naar je mobiele toestel om ze vervolgens direct met je vrienden te delen – zonder extra handelingen van geheugenkaarten of kabeltjes. Via NFC One-Touch Connection wordt ook de PlayMemories Mobile App op je smartphone geactiveerd (indien geïnstalleerd). Zo kun je de camerahoek rechtstreeks vanaf je mobieltje controleren en bedienen.

Vanaf de zomer van 2014 zal Live Video Streaming als update worden toegevoegd. Gebruikers van de Action Cam kunnen hun avonturen dan in real time delen. Live video wordt draadloos naar je smartphone verstuurd, vanwaar de beelden op het internet worden gezet. Zo kan iedereen live het moment meebeleven.

Na het opnemen kun je de actiefilms gemakkelijk en plezierig bewerken met PlayMemories Home Software voor Windows of Mac (beschikbaar als download). En met Map Views kun je je avonturen letterlijk in kaart brengen, terwijl PlayMemories Home je in staat stelt om tot wel vier video’s met elkaar samen te voegen. Ook kun je op hoge snelheid opgenomen beelden bewerken voor een split video met gepositioneerde gps-gegevens.

Er zijn meerdere accessoires in bijpassende stijl beschikbaar om nog meer actie uit je Action Cam te halen – waar je ook bent en wat je ook doet. Gebruik de HDR-AS100VB Bike Mount Kit of de HDR-AS100VW Wearable Mount Kit en laat het avontuur beginnen.

Sony HDR AS100VR Action Cam prijs en beschikbaarheid

De consumentenadviesprijs van de Sony Action Cam HDR AS100VR is 400,- euro en hij is verkrijgbaar in wit vanaf april 2014.

Bron: Sony