CookiesSony HDR-AZ1VR Action Cam Mini

5 september 2014 10:26 door Hans Wind

Sony HDR-AZ1VR Action Cam MiniDe Sony HDR-AZ1VR Action Cam Mini is volgens de fabrikant de kleinste Action Cam aller tijden. De Action Cam Mini biedt Full HD beeld- en geluidskwaliteit in een zeer compacte videocamera. Met een gewicht van slechts 63 gram is de HDR-AZ1 1/3 kleiner dan zijn Action Cam-broertjes. Toch vind je grotendeels dezelfde Sony-technologie terug in dit kleine cameraatje, zoals bijvoorbeeld SteadyShot. Je kunt volgens Sony rekenen op gedetailleerde Full HD-opnames en een helder stereogeluid. De Sony HDR-AZ1 legt opnames vast met een bit rate van 50 Mbps in XAVC S via een 170° groothoeklens.

De Action Cam Mini heeft een robuust, IPX4-equivalent waterdicht ontwerp. Zware regenbuien en modderplassen vormen dus geen probleem meer. De meegeleverde waterdichte behuizing beschermt de camera tegen schokken, valpartijen, zand, vuil, duik- en snorkelavonturen tot 5 meter onder water.


De Action Cam Mini Sony HDR-AZ1VR wordt geleverd met de nieuwe RM-LVR2V Live-View Remote. Dankzij deze polsafstandsbediening met LCD-scherm kun je de Action Cam Mini bedienen, opnames bekijken, afspelen en verwijderen, en instellingen aanpassen terwijl je camera stevig op je hoofd of op het stuur bevestigd blijft. En wil je een video opnemen vanuit meerdere invalshoeken, dan kun je met deze polsafstandsbediening tot 5 camera’s tegelijk bedienen. De afstandsbediening slaat nu ook GPS-gegevens op en stuurt die door naar de camera terwijl je onderweg bent. Doordat de GPS-traceerfunctie nu in de afstandsbediening zit, kon de AZ1 net dat extra stukje kleiner worden gemaakt.

Je kunt de snelheid en afstand onder in beeld weergeven om je video’s extra diepgang te verlenen. Op die manier traceer je elk moment van je fietstocht, race of marathon. En doordat je nu opnames kunt maken met een frame rate van 120 fps (120 beelden per seconde), kun je soepele slowmotion-beelden creëren.

De lichtsterke Exmor R CMOS-sensor is gecombineerd met een ZEISS kwaliteitsobjectief en Sony’s BIONZ X-beeldverwerker voor gedetailleerde beelden – zelfs bij opnames in de avondschemer. Advanced SteadyShot zorgt voor stabiele beelden, ook als je wandelt of met een motorfiets over ruw terrein rijdt.

De Sony HDR-AZ1VR kan je de avonturen live streamen via websites als USTREAM. Zo kunnen je vrienden alles direct meebeleven met wat je doet. Voordat je met de live stream begint, kun je een bericht sturen via SMS om je vrienden te laten weten dat je van start gaat. Je kunt het aantal kijkers zien en de streamingvideo uiteraard op je geheugenkaart opslaan.

Accessoires

• Met de VCT-BPM1 Backpack Mount bevestig je de camera veilig aan je rugzak.

• De BLT-CHM1 is een vastklikbare Head Mount Kit waarmee je je camera stevig op je pet zet. Zo ben je zeker van de perfecte point-of-view-opnames.

• De SPK-AZ1 waterdichte draagtas betekent dat je niet bang meer hoeft te zijn voor nattigheid en de NP-BY1 oplaadbare batterij zorgt ervoor dat je nooit meer zonder stroom komt te zitten.

• De ACC-TRDCY-accessoirekit bevat een batterij en een USB-lader. Verder zijn er meerdere Action Cam Minikits op maat met alle extraatjes die je nodig hebt – of je nu een fietsfanaat, een snowboarder of een ander soort avonturier bent.

De officiële Sony ActionCam-website biedt productupdates, productvideo’s en heel veel indrukwekkende content die is gemaakt met Action Cam: www.sony.net/actioncam

Klik hier voor de specificaties

Sony HDR-AZ1VR prijs en beschikbaarheid

De Sony HDR-AZ1 Action Cam Mini is beschikbaar vanaf oktober en heeft de volgende adviesprijzen:

• 350 euro voor camera en afstandsbediening.

• 400 euro voor camera en afstandsbediening en accessoires: rollbar mount + Anti Fog sheet + Headband.

• 400 euro voor camera en afstandsbediening en accessoires: rollbar mount + Anti Fog sheet + Wrist mount.

Bron: Sony