CookiesSony HDR-CX520 en HDR-CX505 HD camcorders

8 juli 2009 09:39 door Hans Wind

Sony HDR-CX520 en HDR-CX505 HD camcordersDe Sony HDR-CX520 en HDR-CX505 Full HD camcorders zijn de eerste camera’s die schokken opvangen uit meerdere richtingen. De gebruikelijke optische SteadyShot beeldstabilisator is verbeterd met een 3-weg stabilisator zodat schokvrije beelden in elke situatie gegarandeerd zijn. De camera is voorzien van de nieuwste technologieën zoals GPS-plaatsbepaling en zorgt dankzij de combinatie van de Exmor R CMOS-sensor en de lichtgevoelige G-lens voor een haarscherp HD-beeld in alle omstandigheden.

De nieuwe optische SteadyShot in de HDR-CX-520 Handycam is in de Active-stand tevens tien keer stabieler. Dat betekent beelden zonder schokken of trillingen zelfs tijdens het lopen of wanneer er rollende bewegingen met de camera worden gemaakt. De camera corrigeert het beeld zowel horizontaal, verticaal als diagonaal voor het beste resultaat.

De Handycams CX520 en CX505 beschikken over een GPS-ontvanger, die automatisch de plaats bepaalt waar foto’s of video’s zijn genomen. Via een kaart op het 3-inch scherm is te zien waar de Handycam was toen het beeldmateriaal gemaakt werd. Met de Picture Motion Browser software is later thuis eenvoudig terug te zien waar op de wereld de ‘geo-gecodeerde’ videoclips en foto’s zijn genomen. Met deze software zijn de beelden ook gemakkelijk te delen met anderen via bijvoorbeeld YouTube en Googlemaps. Bovendien zijn de HDR-CX520 en HDR-CX505 compatible met Apple’s iMovie.

Chique design en lang opnemen
De CX520 heeft een chique en compacte krasvaste behuizing en een enorm intern flash-geheugen van 64GB, goed voor het opnemen van 25 uur Full HD beeld en 5.1-kanaals surround-geluid. De CX505 heeft een geheugen van 32GB (13 uur opnametijd). Met de optionele Memory Stick (tot 32 GB) is het geheugen verder uit te breiden, zodat de gebruiker tijdens vakanties of uitjes zich geen zorgen hoeft te maken over extra opnameschijven of tapes.

Boordevol techniek
De nieuwe Sony Handycams zijn voorzien van een Exmor R CMOS-sensor, G-lens en BIONZ beeldprocessor. Deze onderdelen zijn perfect op elkaar afgestemd voor de best mogelijke beeldprestaties onder alle lichtomstandigheden. De Handycams hebben een gebruiksvriendelijk bedieningsmenu. De gebruiker kan zelf zes favoriete functies toewijzen aan de sneltoetsen op het scherm.

Filmen in het donker
De extreem hoge resolutie Exmor R CMOS-sensor vangt meer licht dan een conventionele sensor. Zo ontstaan kristalheldere Full HD video’s en foto’s met een resolutie van 12 effectieve megapixels. Dit zorgt voor veel details met prachtig contrast, levendige kleuren en weinig ruis. Ideaal voor filmen in het donker en tijdens de schemering.

Gezichtsherkenning uitgebreid
Face Detection is uitgebreid met ‘Face Touch’. Door op het scherm het gezicht te kiezen, worden automatisch focus, kleurbalans, belichting en Smile Shutter geoptimaliseerd. Ook de autofocus is qua precisie en snelheid verbeterd door het nieuwe Face Detection algoritme.

Automatische montagefunctie
De gemaakte opnames zijn automatisch met elkaar te verbinden tot een videoclip. Beeldeffecten en achtergrondmuziek maken het geheel tot een professionele vertoning met een druk op de knop. Het is een leuke, eenvoudige manier om te pronken met de gemaakte beelden zonder dat een pc of montagesoftware nodig is.

Scherp beeld via de televisie
De Handycam CX520/505 transformeert het opnamesignaal van 1080i naar 1080p, zodat op het beeld vloeiend wordt weergegeven op een Full HDTV. De Handycam is direct aan te sluiten op een compatibele HD Ready of Full HD TV via de HDMI-aansluiting. De BRAVIA Sync functie zorgt ervoor dat de camera te bedienen is met de afstandsbediening van een Sony BRAVIA televisie.

Dvd’s branden zonder pc
Deze nieuwe Handycams zijn de eerste high definition camera’s die via de VRD-P1 DVDirect Express dvd’s kunnen branden zonder tussenkomst van pc. De camera is via een usb-kabel aan te sluiten op de brander, zodat direct de gemaakte content te branden is in High Definition, SD of AVCHD-formaat. Met de VRD-MC6 DVDirect-brander zijn zowel vanaf analoge als digitale camera’s de content op schijf over te zetten. Via het lcd-scherm zijn digitaal beeld en oude tapes over te zetten naar dvd zonder tussenkomst van de pc.

32GB Memory Stick
De nieuwe Memory Stick PRO-HG Duo HX is ideaal om HD-video op te slaan. Hij heeft veel opslagcapaciteit en is zeer snel. Met de meegeleverde adapter worden 225 minuten beeld in minder dan 26 minuten overgezet naar een pc. Dat is 3 keer zo snel als een Memory Stick PRO Duo.

Specificaties HDR-CX520 en HDR-CX505
• Video formaat HD: AVCHD
• Videoformaat SD: MPEG2
• Opname media HDR-CX520: 64 GB intern geheugen (kan worden verhoogd met optionele Memory Stick™)
• Opname media HDR-CX505: 32 GB intern geheugen (kan worden verhoogd met optionele Memory Stick™)
• CMOS: 1/2.8 inch Exmor R™ CMOS Sensor with ClearVid Array
• Aantal Megapixels (Bruto): 6,6 Megapixels
• Aantal Megapixels (foto): 12 Megapixels
• Beeldbewerking: BIONZ
• Lens: Sony G Lens
• Zoom: 12x Optisch, 150x Digitaal
• SteadyShot: Optische SteadyShot ‘Active Mode’
• Audio Systeem: Dolby Digital 5.1 surround sound met Zoom Microfoon
• Automatische Geotagging: via GPS
• Gezichtsherkenning
• Smile Shutter
• Face Touch
• Highlight Playback
• LCD Type: 3.0 inch Wide Clear Photo LCD plus
• Afmetingen D x H x B: 125 x 65 x 62 mm
• Gewicht zonder Memory Stick: 370 gram

Sony HDR-CX520 en HDR-CX505 prijs en beschikbaarheid
De HDR-CX520 kost 1300 euro en de HDR-CX505 kost 1100 euro. De camera’s zijn beschikbaar vanaf half augustus 2009.

Bron: Sony


Sony HDR-CX520 prijs vergelijking

Sony HDR-CX505 prijs vergelijking