CookiesSony HDR-HC7E en HDR-HC5E introductie

8 januari 2007 18:58 door Hans Wind

Sony HDR-HC7ESony introduceert twee nieuwe HDV Handycam-modellen, de Sony HDR-HC7E en Sony HDR-HC5E. De nieuwe modellen combineren een High Definition-beeldkwaliteit met nieuwe functies en uitgebreide handmatige bedieningsmogelijkheden.

De Sony HDR-HC5E en HC7E combineren de beeldkwaliteit van HDV 1080i met het gemak en de betaalbaarheid van miniDV-tape en zijn voorzien van de nieuwste ClearVid CMOS-sensortechnologie voor HD-beelden met een hogere resolutie en lichtgevoeligheid, zodat ook ’s avonds heldere beelden zijn vast te leggen. Daarnaast is het regelmatig voorkomende veegeffect van CCD-sensoren, waarbij bijvoorbeeld een gloeilamp als vage streep wordt vastgelegd, verleden tijd. De prestaties bij weinig licht zijn ook verbeterd dankzij een nieuwe Auto Slow Shutter-functie die automatisch de minimaal vereiste lichtsterkte verlaagt tot 2 lux tegenover 5 lux bij eerdere modellen, terwijl met Super NightShot kan worden gefotografeerd bij lichtsterktes tot 0 lux. Beide modellen maken foto’s met een 6 megapixel resolutie, waarbij de beeldkwaliteit nog wordt vergroot door de Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-lens en ‘Super SteadyShot’ optische beeldstabilisatie (Sony HDR-HC7E).


x.v.Colour ”“ de nieuwe standaard voor betere kleuren
Alle nieuwe Sony HD Handycam-modellen zijn voorzien van de x.v.Colour-modus. Deze door Sony ontwikkelde technologie sluit aan op de nieuwe internationale standaard xvYCC (eXtended Video YCC) en verdubbelt vrijwel het kleurenbereik van video-apparatuur, waardoor bijna 100 procent van natuurlijke kleuren kan worden weergegeven. x.v.Colour sluit nauw aan bij de eigenschappen van het menselijke oog en produceert helderdere, natuurgetrouwe rood-, blauw- en groentinten die kwalitatief beter zijn dan de kleuren van het traditioneel gebruikte sRGB-kleurenspectrum. De x.v.Colour-ondersteuning waarborgt bovendien directe uitwisselbaarheid met nieuwe televisietoestellen (die in het najaar van 2007 op de markt komen) en andere weergave-apparatuur die de xvYCC-standaard ondersteunen.

Clear Photo LCD plus-scherm voor betere kleuren en contrast
Opnamen kunnen eenvoudiger worden bekeken – zelfs buiten bij fel licht – dankzij het grote, openklappende LCD-scherm dat is voorzien van de Clear Photo LCD plus-technologie. Dit biedt een breder kleurenspectrum en een verbeterd contrast in vergelijking met normale hybride schermen. Sony heeft een extra start/stop- en zoomknop aangebracht op de behuizing van het LCD-scherm voor eenvoudige bediening van de camcorder vanaf heuphoogte of op een statief.

Beelden met HD-kwaliteit
Beide modellen bieden een HD-resolutie met 1080 lijnen en kunnen rechtstreeks worden aangesloten op een HD-ready of full HD-televisie via de geïntegreerde HDMI-aansluiting. Sony levert ook een iLINK-kabel en software mee voor HDV-bewerking op een aangesloten PC. Evenals de voorgaande modellen bieden de nieuwe aanvullingen op de Sony HDV Handycam-serie volledige afspeelcompatibiliteit met voordelige, breed verkrijgbare DV-tapes.

Bediening van de Sony HDR-HC7E
De Sony HRD-HC7E biedt eenvoudige bediening van een breed scala aan handmatige functies. Scherpstelling, belichting, sluitersnelheid en witbalans kunnen gemakkelijk worden ingesteld met de eenvoudig bedienbare selectieknop. Videofilmers die hun eigen hoofdtelefoon of een externe microfoon willen aansluiten, kunnen gebruikmaken van de geïntegreerde aansluitingen.

Langer filmplezier met de STAMINA-batterijtechnologie
De Sony HDR-HC5E en HC7E zijn beide voorzien van de nieuwste Sony InfoLITHIUM-technologie, die de batterijgebruiksduur verlengt tot maximaal zeven uur (HC5E, met optionele batterij) na één enkele laadbeurt.
Andere kenmerken van beide modellen zijn schakelbare HDV/DV-opname, achterwaartse compatibiliteit met bestaande DV-opnamen en een Dual Rec-functie voor het maken van hoogwaardige foto’s tijdens het filmen. Smooth Slow Rec-functie legt snel bewegende actie vast met 200 frames per seconde voor een zeer soepele en natuurlijke slow-motionweergave met geluid.
Beide modellen beschikken ook over een geïntegreerde flitser voor foto’s, een actieve accessoire-aansluiting, zodat er geen aparte voedingsbron voor accessoires nodig is en een automatische lensdop die dichtschuift om de Carl Zeiss-lens te beschermen als de camcorder niet wordt gebruikt. Voor de opslag van foto’s is voorzien in een Cardslot voor een uitneembare Memory Stick DUO-medium.
Ondanks de vele nieuwe functies zijn de HC5E en HC7E opvallend eenvoudig te bedienen, zelfs voor nieuwe gebruikers. Door het handboekpictogram op het scherm aan te raken verschijnt er een gebruikershandleiding, die beknopte instructies biedt voor een breed scala aan opname- en instelfuncties.

Optionele accessoires
Sony biedt een breed scala aan originele accessoires die gebruikers helpen het beste uit hun Handycam te halen, van lenzen, microfoons en krachtige batterijen tot statieven en stijlvolle draagtassen.
InfoLITHIUM-accu’s van de H-serie zijn voorzien van hybride Lithium-Ion cellen en ActiFORCE-batterijtechnologie voor meer capaciteit en sneller opladen plus een nauwkeurigere indicatie van de resterende capaciteit. Drie nieuwe accu’s (NP-FH100, NP-FH70 en NP-FH50) bieden een capaciteit van respectievelijk 3980mAh, 1800mAh en 900mAh. Al deze accu’s kunnen ook worden gebruikt in oudere camcorders die gebruikmaken van batterijen van de P-serie.
Twee hoogwaardige lenzen hebben een nieuw ontwikkeld optisch ontwerp dat kleinere afmetingen en een lager gewicht biedt, waardoor ze ideaal zijn voor de nieuwste compacte Handycam-modellen. De VCL-HG1737C telelens en VCL-HG0737C groothoeklens zijn gecertificeerd voor HD-video en fotografie en zijn compatibel met zowel HD-modellen als high-end SD-modellen. Sony heeft ook twee nieuwe groothoeklenzen geïntroduceerd. De VCL-HA07A en de extreem compacte VCL-E07A bieden een bredere compatibiliteit met de Handycam-serie. Andere toevoegingen zijn HDMI-aansluitkabels en stijlvolle draagtassen, terwijl met het SPK-HCC Sports Pack onderwateropnamen kunnen worden gemaakt tot op een diepte van 5 meter.

Specificaties Sony HDR-HC7E
-HDV 1080i-opname / DV-compatibel
-Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-lens
-1/2,9-inch ClearVid CMOS-sensor
-6.1 megapixel afbeeldingen in de Still Image Recording-modus
-Compatibel met x.v.Colour
-10x optische zoom / 20x digitale zoom
-Super Steady Shot optische beeldstabilisatie
-2,7 inch breed Clear Photo LCD plus-scherm
-123k brede kleurenzoeker
-Programmeerbare handmatige draaiknop
-STAMINA-batterijlevensduur tot 6 uur (met optionele batterij)

Sony HDR-HC7E prijs vergelijking

Specificaties Sony HDR-HC5E
-HDV 1080i-opname / DV-compatibel
-Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-lens
-1/3-inch ClearVid CMOS-sensor
-4 megapixel afbeeldingen in de Still Image Recording-modus
-Compatibel met x.v.Colour
-10x optische zoom / 80x digitale zoom
-2,7 inch breed Clear Photo LCD plus-scherm
-123k brede kleurenzoeker
-STAMINA-batterijlevensduur tot 7 uur (met optionele batterij)

Sony HDR-HC5E prijs vergelijking

De Sony Handycam HDR-HC5E en HDR-HC7E zijn leverbaar vanaf februari 2007.