CookiesSony HDR-TG3E HD camcorder introductie

3 april 2008 16:23 door Hans Wind

Sony HDR-TG3E HD camcorder introductieDe compacte Sony Handycam HDR-TG3E is net iets groter dan een gemiddelde mobiele telefoon en daarom overal gemakkelijk mee naar toe te nemen. Het is volgens Sony de kleinste en lichtste Full HD camcorder ter wereld met een HDTV opnameresolutie van 1920 x 1080i. Dankzij het 5.1 kanaals surround-geluid legt de videocamera alles vast in het beste beeld en geluid.

Naast zijn compacte afmetingen is het ook de eerste camcorder met een krasbestendige titanium behuizing. Dit materiaal is 40 procent lichter dan metaal en twee keer sterker dan aluminium.

De ClearVid CMOS sensor is afkomstig van professionele camcorders en de digitale spiegelreflexcamera’s van Sony. Hiermee wordt de lichtgevoeligheid vergroot, waardoor ook in donkere omstandigheden, zoals binnenshuis, een perfect beeld wordt opgenomen.

Binnen het compacte ontwerp van de HDR-TG3E schuilt een grote hoeveelheid technologie die de mooiste opnames zeer eenvoudig mogelijk maakt. Face Detection stelt automatisch scherp op maximaal acht gezichten en brengt deze optimaal in beeld. Daarnaast is de HDR-TG3E uitgerust met een automatische zoommicrofoon die zich richt op de onderwerpen in beeld.

Optimaal gebruiksgemak met de HDR-TG3
Het lcd-touchscreen maakt de bediening eenvoudig en met een simpele duimbeweging zijn functies als opnemen, zoomen en schakelen tussen video- en fotomodus aan te sturen. Dankzij de ‘Quick On’-modus start de HDR-TG3E razend snel op en is daardoor binnen een seconde gebruiksklaar.

Scènes terugkijken en delen
Na het filmen zijn scènes eenvoudig terug te vinden via de Visual Index, Film Roll Index en Face Index. Met Face Index kan gezocht worden naar bepaalde beelden van de scène en gezichten die in de scène voorkomen. Dankzij de meegeleverde 4GB Memory Stick Pro Duo is het meebrengen van losse tapes voorgoed verleden tijd. Optioneel zijn er MemorySticks verkrijgbaar met een grotere opname capaciteit.

Via het meegeleverde Handycam Station is opgeslagen materiaal met één druk op de knop met behulp van een PC op dvd te branden.

Gratis DVD-brander bij alle Sony Full HD Handycams
In de periode 17 april tot en met 31 juli ontvangt de consument bij aankoop van één van de Full HD Handycam actiemodellen, waaronder deze compacte HDR-TG3E, de VRD-MC5 DVD-Brander gratis. Hiermee zijn Full HD films (in AVCHD) direct op DVD te branden zonder tussenkomst van een PC en in Full HD af te spelen via een Blu-ray speler of PlayStation 3.

Sony HDR-TG3 belangrijkste eigenschappen
• Behuizing geheel van titanium met krasbestendige ultraharde coating
• HD-video-opnames maken met een resolutie van 1920x1080i op een verwisselbare Memory Stick PRO Duo-media, zonder discs of tapes
• ClearVid CMOS-sensor en Exmor™-technologie voor HD-beelden met superieure details, hoge gevoeligheid en laag geluidsniveau
• Zeer snelle BIONZ-beeldverwerkingsprocessor voor nog betere beeldkwaliteit en snellere prestaties
• Carl Zeiss Vario-Tessar-lens met 10x optische zoom/120x digitale zoom
• Dankzij de gezichtsherkenningstechnologie wordt automatisch de juiste instelling gekozen voor scherpstelling, belichting, kleurbalans en huidtint voor helderdere en meer levensechte gezichten
• De optimaliseringsfunctie uit de D-serie past de belichting en het contrast aan, zodat de opnamen allemaal even goed worden belicht
• x.v.Colour-modus voor levendige, natuurgetrouwe kleuren
• Foto’s van 4 megapixels maken en opslaan
• Dual Rec (foto’s van 2,3 megapixels maken terwijl u aan het filmen bent)
• 2,7-inch Clear Photo LCD Plus-aanraakscherm voor het bekijken van uw foto’s en het bedienen van de functies
• Snelle AAN-knop om snel op te starten vanuit de slaapstand
• Gezichtindex, Filmrolindex en Beeldindex voor snel en gemakkelijk zoeken met het aanraakscherm
• 5.1-kanaals surround sound opnemen met een zoommicrofoon, zodat de dialogen en de onderwerpen op de voorgrond duidelijker te verstaan zijn
• BRAVIA Sync via een HDMI™-aansluiting voor bediening met een compatibele afstandsbediening voor de BRAVIA TV
• HD TV-fotouitgang voor optimale weergave van foto’s op een compatibele BRAVIA TV
• High speed USB 2.0-aansluiting voor snelle overdracht naar een PC (alleen een uitgang)

Sony HDR-TG3E prijs en beschikbaarheid
De HDR-TG3 is beschikbaar vanaf mei 2008 en kost 899,- euro.

Bron: Sony

EISA awardDe Sony HDR-TG3E is onderscheiden met een EISA award 2008-2009. Een uitgebreid overzicht van EISA awards kunt u vinden in ons artikel EISA Awards 2008-2009.


Sony HDR-TG3E prijs vergelijking