CookiesSony deal om super HD projectie te bevorderen in bioscoop

18 november 2008 07:16 door Hans Wind

Sony deal om super HD projectie te bevorderen in bioscoopTwentieth Century Fox, Paramount Pictures en Sony Pictures Entertainment zijn aparte en niet-exclusieve uitrolovereenkomsten aangegaan voor digital cinema met Sony Electronics’ Digital Cinema Solutions and Services (DCSS) group. De filmmaatschappijen zullen bioscoopexploitanten voorzien van speelfilms in digitale vorm om het gebruik van digitale cinema projectie te promoten.

De nieuwe overeenkomsten bevatten operationele en financiéle hulpmiddelen om bioscoopexploitanten aan te moedigen om de digital cinema systemen te implementeren die zullen beschikken over de Sony 4K SXRD™-projectietechnologie. Deze techniek bied een resolutie van maar liefst 4096 x 2160 Pixels en dat is 4 maal meer beeldpunten dan Full HDTV signaal (1920 x 1080 pixels). De overeenkomsten zijn verschillend per bedrijf en bereiken hiermee acties in digital cinema voor bepaalde landen in Noord-Amerika, Europa en Azié.

Sony DCSS group
De Sony DCSS group werd gevormd voor het bieden van kant-en-klare oplossingen voor bioscoopexploitanten, waardoor zij gemakkelijk in staat zouden zijn hun processen om te schakelen naar digitale technologie. Naast het inzetten van digitale projectiesystemen, zal
Sony’s DCSS group in staat zijn om cruciale diensten voor bioscoopexploitanten te kunnen bieden, zoals installatie en onderhoud, samen met op maat gemaakte oplossingen en high-level ondersteuning.

Wereldwijde overstap naar D-cinema
In een gezamenlijke uitspraak zeiden Bruce Snyder, president van de distributie voor privégebruik van Twentieth Century Fox, en Paul Hanneman en Tomas Jegeus, co-presidents van Twentieth Century Fox International, “Fox streeft naar oplossingen van de hoogste kwaliteit voor bioscoopexploitanten zodat de wereldwijde overstap naar digital cinema gemaakt kan worden. Het is belangrijk dat bioscoopexploitanten over de hele wereld de grootste keuze hebben aan beschikbare oplossingen. Door samen te werken met Sony en zijn reeks aan beschikbare technologie, willen wij ervoor zorgen dat de stap naar DCI- compliant digitale projectiesystemen optimaal zal verlopen. We zijn er trots op om met Sony DCSS te werken om digital cinema op wereldniveau verder te ontwikkelen.”

Jim Tharp, Paramount Pictures president van theatrale distributie voor privégebruik voegde toe: “Wij willen de conversie naar digitale projectie stimuleren en de beschikbaarheid van 3D camera van hoge kwaliteit vergroten. Onze samenwerking met Sony’s DCSS team is een grote stap deze kant op. We zien uit naar een verlengde samenwerking in de toekomst.”

Niet alleen film
Sony’s 4K SXRD-projectietechnologie zal ook bijdragen aan het instellen van alternatieve inhoud – waaronder gaming, sportevenementen en muziekconcerten – om meer mogelijkheden te ontwikkelen die winst genereren voor bioscoopexploitanten voor de stap naar digitaal.

Volgens Jeff Blake, voorzitter voor de wereldwijde marketing en distributie voor Sony Pictures Entertainment, “Omdat digital cinema programmering steeds meer voorkomt op de markt, zullen consumenten entertainment ervaren op spannende en nieuwe manieren. Hierbij geldt het belang van superieure en hoogwaardige geluids- en beeldkwaliteit, maar ook de mogelijkheid om alternatieve vormen van inhoud in te zetten.”

Bron: Sony