CookiesSony HDTV reclame met gekleurde konijnen

5 oktober 2007 08:04 door Hans Wind

Sony HDTV reclame met gekleurde konijnenNadat eerst San Francisco was bedolven met dansende gekleurde ballen en Glasgow werd verrast met verfexplosies, heeft Sony nu een commercial in New York gemaakt waarbij een legertje felgekleurde konijnen in New York City rondspringen. Dat alles als onderdeel van een grootscheepse reclame campagne voor de huidige Sony BRAVIA LCD HDTV serie.

De reclame, waarin een soort boetseerklei wordt gebruikt om honderden kleurige vormen en konijntjes te laten ontstaan in bijzondere animaties werd ook al eerder toegepast in films zoals Chicken Run en Wallace & Gromit.

Net als in eerdere BRAVIA reclames, is er alles aan gedaan om de ervaring zo realistisch mogelijk te maken. De 200 bunnies die gebruikt werden varieerden in grootte van nauwelijks 10 centimeter tot een enorm konijn van 10 meter, het grootste deel van de konijnen groep was ongeveer 1 meter groot.

Voor deze productie werden maar liefst 40 animatie experts bij elkaar gebracht die samenwerkten aan één enkele scene. Het team besteedde 3 weken aan de choreografie van de kleimodellen op Foley Square in downtown New York City om de 100.000 stilstaande beelden te maken die uiteindelijk nodig waren voor de 60 seconden durende advertentie.