CookiesSony high performance AV kabels introductie

12 november 2007 09:29 door Hans Wind

Sony high performance AV kabels introductieDe IT Peripherals divisie van Sony Europa annonceert vandaag en nieuwe serie high performance AV (Audio Video) kabels die ontworpen zijn voor gebruik in combinatie met de hoge kwaliteit beeld en geluid van Sony home theater producten.

De nieuwe kabels zijn speciaal gericht op een aantal Sony audio en video producten zoals de BRAVIA HDTV serie, de VAIO PC en laptops, PLAYSTATION®3 consoles of Blu-Ray Disc™ video spelers. Door gebruik van hoge kwaliteit componenten zorgen de nieuwe AV kabels voor een helderder geluid en betere beeldkwaliteit.

Gebaseerd op het ontwerp van de Sony Home theater producten omvat de nieuwe kabel serie digitale HDMI, Component Video, SCART, Optische Digitale Audio, Coax Digitaal en Stereo Audio kabels.

De nieuwe kabels vormen een aanvulling op de middenklasse HDMI kabels die al in April 2007 door Sony werden geïntroduceerd en zijn gericht op klanten die optimale kwaliteit willen. De Sony digitale HDMI kabel voor HDTV beeld ondersteunt Full HD 1080p resolutie en de x.v. kleur standaard voor de HD TV. De kabels ondersteunen ook Sony’s BRAVIA Theatre Sync bediening en zijn compatibel met de Sony PS3. De Sony AV kabel serie is onmiddellijk leverbaar en komt in lengtes van 1, 3 en 5 meter.

De connectoren van de kabels zijn voorzien van een 24k gouden coating en garanderen daardoor een optimale signaaloverdracht zonder het risico van corrosie. Om interferentie met de omgeving te voorkomen hebben de kabels een zeer hoogwaardige afscherming gekregen en daarnaast wordt gebruik gemaakt van 99,996% oxygen free copper (OFC) voor een maximum resultaat.