CookiesSony Home Cinema systemen met 4K en NFC

23 januari 2013 08:52 door Hans Wind

Sony Home Cinema systemen met 4K en NFCSony introduceert nieuwe thuisbioscoopsystemen met Blu-ray en Sound Bar-luidsprekersysteem. De systemen zorgen voor uitstekend geluid en zijn via WiFi eenvoudig te verbinden met online diensten, zoals Music Unlimited, en andere apparatuur in de woning. De strakke vormgeving sluit aan bij de ‘Sense of Quartz-stijl’ van de nieuwe BRAVIA-televisies. De stadionervaring via de voetbalmodus zorgt voor een nog betere beleving van beeld en geluid.

Van Full HD naar Ultra HD – 4K

De nieuwe N-series thuisbioscoopsystemen kunnen bestaande Blu-ray films upscalen tot een 4K-resolutie (viermaal Full HD) voor meer detail. Deze Ultra HD-films zijn op elke 4K-televisie te bekijken.

Geluid

Het Blu-ray-thuisbioscoopsysteem heeft stijlvolle luidsprekers uitgerust met Magnetic Fluid Speaker-technologie. Hetzelfde hoogwaardige materiaal wordt ook gebruikt door NASA en zorgt voor zeer accuraat geluid, ook bij hoog volume. De dialogen zijn helder, de muziek is duidelijker en de bastonen zijn dieper en gerichter. De achterluidsprekers hebben surround sound en zijn draadloos verbonden aan het hoofdsysteem.

Voetbalmodus

De nieuwe voetbalmodus is bedoeld voor sportliefhebbers die thuis een stadionervaring willen creëren. Het thuisbioscoopsysteem maakt gebruik van akoestische gegevens die in een Braziliaans voetbalstadion zijn opgenomen om het stadioneffect te benadrukken. Om de stadionervaring verder te vergroten kan ook het commentaar van de verslaggever worden uitgezet.

One touch verbinden met een smartphone of tablet

Smartphones en tablets met Near Field Communication (NFC) zijn via één simpele aanraking direct te verbinden met het thuisbioscoopsysteem. Zo is muziek van je smartphone direct te beluisteren met uitstekende geluidskwaliteit en is het aansluiten veel eenvoudiger dan koppeling via complexe instellingen of kabels.

De Digital Music Enhancer van Sony maakt muziek luisteren via Bluetooth beter. Hoge frequenties, die vaak verloren gaan bij gecomprimeerde bestanden, worden hersteld.

TV SideView

De gebruiker kan het thuisbioscoopsysteem via een Xperia Tablet of Xperia smartphone eenvoudig bedienen met TV SideView, een gratis app voor Android en iOS. Met deze app is eenvoudig door programmagidsen te bladeren, online diensten te raadplegen of interessante informatie op te vragen over de Blu-ray disc of het televisieprogramma dat op dat moment bekeken wordt.

Sony HT-CT660 prijs en beschikbaarheid

De nieuwe generatie thuisbioscoopsystemen van Sony zijn beschikbaar vanaf april. Het HT-CT660 Surround Sound Bar-systeem is beschikbaar vanaf mei 2013. In de onderstaande tabel staan de productnummers en de adviesverkoopprijzen.


Sony soundbar tabel


Bron: Sony