CookiesSony HT-RT5 Soundbar met draadloze luidsprekers

13 juli 2015 13:06 door Hans Wind

Sony HT-RT5 soundbarDe nieuwe Sony HT-RT5 Soundbar zorgt voor kamervullende audio uit een totaal van zes luidsprekers in de soundbar, de draadloze achterluidsprekers en de draadloze meegeleverde subwoofer. Daarmee levert hij een totaal van 550W dynamisch multikanaals geluid.

De verschillende geluidsmodi passen zich automatisch aan aan hetgeen er op het scherm gebeurt. De Voetbalstand maakt gebruik van de akoestiek van het Morumbi Stadion in Brazilië; 9,1-k Cinema Studio brengt het befaamde Cary Grant Theater van Sony Pictures Studios in LA bij de kijker thuis; Digital Music Arena biedt de live-akoestiek van de O2 Arena in Londen.

De slanke, 3-kanaals Sound Bar is volgens Sony onopvallend voor de hd tv of aan de muur te plaatsen. De hoofdunit omvat een speciale center speaker voor heldere dialogen en goed geluid, ongeacht het volume. Daarnaast zijn er twee draadloze achterspeakers plus een aparte draadloze subwoofer. De installatie is eenvoudig doordat elke extra speaker automatisch verbinding maakt. Kabeltjes zijn hierdoor niet nodig.
Het systeem is tevens uitgerust met een microfoon. Zo is de akoestiek van de ruimte te testen met Digital Cinema Auto Calibration DX. Door het bepalen van de juiste locatie van de speakers wordt het optimale geluidsniveau gegenereerd. De huidige Hi-res geluidsformaten kunnen worden afgespeeld op dit systeem met ondersteuning voor HD Audiobronnen zoals DTS-HD en Dolby True HD.

Streaming Audio

Met het Sony HT-RT5 soundbar systeem krijgt de luisteraar ook eenvoudig toegang tot een grote keuze aan online muziek via Spotify Connect en ruim 100 andere muziekdiensten, zoals Deezer, TuneIn en Google Play Music. Met Google Cast is online muziek en internetradio probleemloos van een mobiele toestel naar de speakers te casten. Bij het aanraken van het Cast-pictogram wordt het geluid draadloos van de smartphone of tablet naar de Sound Bar overgebracht.

Met One-Touch Listening via NFC kunnen gebruikers dankzij bluetooth met een enkele druk op smartphone of tablet geluid streamen. De LDAC-technologie van Sony brengt drie keer zoveel audiogegevens over dan standaard bluetooth-verbindingen. Het resultaat is een meer gedetailleerd geluid.

Met Wireless Multi-Room kunnen gebruikers overal in huis naar muziek luisteren. Gebruik telefoon of tablet als afstandsbediening met de Sony SongPal-app. De Sony HT-RT5 soundbar kan eenvoudig gecombineerd worden met andere compatibele draadloze speakers en hifi-systemen in huis. Overal is dan gelijktijdig hetzelfde geluid te horen.

Sony HT-RT5 specificaties

• Geluid: 5.1-k, 550W RMS: 2x draadloze achterspeakers; Sound Bar met linker, rechter (2-wegs) en centrale speaker; draadloze actieve subwoofer.

• Ondersteunde audiobestandsformaten: Dolby Digital, DTS, DTS HD/DolbyTruHD/Dolby Digital+, DTS-ES (MATRIX6.1/DISCRETE6.1), DTS 96/24, Dolby Prologic, Dolby Dual Mono, 96k/24Bit PCM, FLAC, DSD- DSDIFF/DSF (.dsf, .dff), ALAC, AIFF, MP3, WAV

• HDMI: 3 x HDMI-ingangen, 1 x HDMI-uitgang. HDCP2.2 / 4K Pass thru

• Connectiviteit: Dual band wifi (2,4/5 GHz), Home Network, LDAC, Bluetooth, NFC Miracast

• Muziekdiensten: Google Cast, Spotify Connect

• Multiroom: Wireless Multiroom via SongPal Link

Sony HT-RT5 Soundbar prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Sony HT-RT5 Sound Bar van Sony heeft een consumentenadviesprijs van 800 euro en is beschikbaar vanaf juli 2015.

Bron: Sony