CookiesSony Cyber-Shot HX1 schiet HD video

3 maart 2009 16:15 door Hans Wind

Sony Cyber-Shot HX1 schiet HD videoDe Sony Cyber-shot DSC-HX1 is een zeer complete en gebruiksvriendelijke fotocamera met twintig keer optische zoom en een 28mm groothoeklens. De ruisvrije 9,1 megapixels Exmor CMOS-sensor maakt tien beeldopnames per seconde. De prestaties van de DSC-HX1 evenaren die van een digitale spiegelreflexcamera (DSLR). Deze High End Cyber-shot is daardoor ideaal voor gebruikers die een camera willen met veel geavanceerde functies en mogelijkheden zonder de afmetingen van een DSLR en bijbehorende losse lenzen.

De DSC-HX1 beschikt over Sony’s nieuw ontwikkelde Exmor CMOS-sensor met een effectieve resolutie van 9,1 megapixels. Deze beeldsensor is oorspronkelijk ontwikkeld voor de Sony Alpha digitale spiegelreflexcamera’s. De Exmor-technologie zorgt voor uitstekende ruisvrije beelden, vooral bij het fotograferen met weinig licht.

Sony HX1 achterkantDe DSC-HX1 beschikt over een mechanische sluiter, dit in tegenstelling tot de vaak gebruikte digitale sluiter in compactcamera’s. In combinatie met de krachtige BIONZ-beeldprocessor en de Exmor CMOS-sensor legt de camera maximaal tien beelden per seconde vast op hoge resolutie. Deze handzame camera is daarom uitermate geschikt voor het fotograferen van actiemomenten.

Altijd scherpe afbeeldingen met de HX1
De Exmor CMOS-sensor ondersteunt twee nieuwe opnameprogramma’s die beeldruis voorkomen bij opnames met weinig licht. Bij het vastleggen van statische onderwerpen worden in de ‘Handheld Schemerlicht’-modus heel snel zes frames vastgelegd die gecombineerd worden tot een geoptimaliseerde afbeelding. Bij het vastleggen van bewegende beelden voorkomt de ‘Anti Motion Blur’-modus bewegingsonscherpte. Ook hier worden heel snel zes frames vastgelegd om een heldere afbeelding samen te stellen. Beide opnameprogramma’s maken het mogelijk om te fotograferen vanuit de hand (zonder statief) bij weinig licht.

Sweep Panorama-modus legt volledig landschap met één beweging vast
Sweep Panorama is een volledig nieuwe opnamemodus waarmee je adembenemende panoramafoto’s van landschappen en skylines van steden kunt vastleggen. Deze panoramafoto ontstaat door de ontspanknop vast te houden en de camera horizontaal of verticaal vloeiend te bewegen. De camera maakt tien aparte beelden per seconde die naadloos aan- en over elkaar worden gemonteerd. Het resultaat is een aansluitende panaromafoto die geen zichtbare overlap of vertekening vertoont.

De Cyber-shot DSC-HX1 maakt uiteindelijk een landschapsafbeelding op hoge resolutie (negen megapixel). Deze panoramabeelden zijn direct terug te kijken door te scrollen op het drie-inch lcd-scherm. De beelden zijn ook te bekijken op de BRAVIA full HD lcd tv, S-Frame digitale fotolijstjes of via een PlayStation.

Sony’s nieuwe G-lens
Oorspronkelijk is de G-lens ontwikkeld voor Sony’s digitale spiegelreflexcamera’s. Deze lens zorgt voor optische precisie en minimale ruis, van 28mm groothoek tot 560mm super telefoto. Het 20 keer optische zoombereik zorgt voor een enorme hoeveelheid aan fotomogelijkheden, van landschappen en leuke momenten met familie tot sportevenementen met veel actie.

HD video en stereogeluid
De Cyber-shot DSC-HX1 is de eerste compacte fotocamera van Sony die met 30 beelden per seconde HDTV kwaliteit beeld (1080/30p) en stereogeluid opneemt. Via een HD TV zijn de filmpjes snel in grootbeeld terug te kijken. Met BRAVIA Sync verschijnt het menu van de camera op de televisie en zijn eenvoudig handige functies als diavoorstelling, zoom-, beeldindex en andere functies met de afstandsbediening van de televisie te gebruiken.

Met Intelligent Scene Recognition is het mogelijk om foto’s te maken in ongunstige (licht)omstandigheden. Deze functie past de camera-instellingen zodanig aan dat ook bij onderbelichting scherpe foto’s te maken zijn.

Kantelbaar 3-inch Clear Photo lcd-scherm
De camera heeft een kantelbaar 3-inch lcd-scherm en is zo in elke positie makkelijk te gebruiken. De Clear Photo lcd Plus-technologie zorgt voor uitstekende beeldkwaliteit en hoog contrast. Voor extra gemak is er ook een knop die kan worden toegewezen aan verschillende functies zoals Smile Shutter, witbalans aanpassen of bijvoorbeeld de meetsysteemmodus.

Sony HX1 prijs en beschikbaarheid
De Cyber-shot DSC-HX1 digitale compactcamera is beschikbaar vanaf begin mei 2009 en kost 550 Euro.

Source: Sony


Sony HX1 prijs vergelijking