CookiesSony nieuws op de IFA Berlijn

30 augustus 2008 09:43 door Hans Wind

Sony nieuws op de IFA BerlijnDe IFA in Berlijn is de plaats waar veel elektronica fabrikanten graag hun laatste nieuws presenteren. Ook Sony greep de beurs aan om een groot aantal nieuwe producten en technieken te introduceren. De stand van Sony was dit jaar wel heel bijzonder met onder andere een groot gestyleerd bos met veel spiegels en grote witte boomstammen en zelfs hoogpolig wit tapijt.

Sony BRAVIA Z4500 200 Hz HDTV
De BRAVIA Z4500-serie beschikt over Motionflow 200Hz, de snelste frame rate op dit moment, waardoor beelden met een snelheid van 200 frames per seconden worden getoond. Aanvullende technologieén als Image Blur (IB) Reduction en de Sony BRAVIA Engine 2 versterken deze scherpte nog verder door per frame het beeld te optimaliseren. De Sony Z4500 is daarmee zeer sport- en game-vriendelijk. De Z4500-serie is vanaf oktober verkrijgbaar in de formaten 40, 46-inch en 52 inch.

Sony BRAVIA ZX1 dunste LCD-televisie
De Sony BRAVIA ZX1 is met zijn 9 mm de dunste LCD-televisie. Het 40 inch scherm combineert de bekende BRAVIA-beeldkwaliteit met een elegant design. Bovendien is de televisie kabelvrij, dankzij de draadloze HD-aansluitingen. De Sony 40ZX1 is helaas pas begin 2009 leverbaar

Naast de dunste LCD-televisie en het LCD-scherm met de snelste frame rate toont Sony de eerste LCD Picture Frame TV met Full HD draadloze verbindingsmogelijkheid en de eerste OLED TV voor de Europese markt.

BRAVIA Theatre BDV-IT1000 Blu-ray home cinema set
De BDV-IT1000 is Sony’s nieuwste Blu-ray home cinema set. Het geluidssysteem beschikt over speakers van slechts 16 mm breed. Bovendien werken de achterspeakers draadloos.

Sony Cyber-shot T500 met HD video
De DSC-T500 digitale camera maakt naast haarscherpe foto’s ook HD video met stereogeluid. Deze Cyber-shot beschikt over 10,1 megapixels en is voorzien van de Face Detection-functie die de juiste belichting verzorgt bij het fotograferen van portretten tot acht personen. De camera is uitgevoerd met een chique, zwarte behuizing in pianolak, afgewerkt met zilveren en rode accenten.

Sony Sountina: Glazen luidspreker verspreidt 360 graden geluid
De nieuwe Sony NSA-PF1 Sountina luidspreker is een pilaar van glas en leer met een bijzondere verlichting. Door de speciale vormgeving en nieuwe ‘Vertical Drive’-technologie wordt muziek 360 graden rond verspreid.

Sony breidt Extremely high Standard audioproductlijn uit
Drie nieuwe high-end producten zijn toegevoegd aan de Extremely high Standard productlijn. Met de BDP-S5000ES Blu-ray Disc-, de SCD-XA5400ES Super Audio cd-speler en de STR-DA5400ES AV receiver brengt Sony een compleet systeem, dat een nieuwe standaard zet in geluidskwaliteit voor HD stereo en multi-channel audio.

Sony en Blu-Ray
Sony geeft home entertainment een nieuwe betekenis met zijn Blu-ray Disc, de nieuwe wereldwijde High Definition standaard. Van cd-spelers tot geavanceerde audiovisuele systemen, VAIO-notebooks en Playstation 3 kunnen consumenten deze nieuwe standaard ervaren.

Bron: Sony