CookiesSony introduceert drie nieuwe home cinema sets

14 december 2006 08:11 door Hans Wind

Sony Home CinemaSony introduceert drie nieuwe 2.1 home cinema sets met surround geluid, waarbij geen achterluidsprekers noodzakelijk zijn. De Sony DAR-X1R, de DAV-X1V en de DAV-X1G zijn uitgerust met S-Force Pro Front technologie voor een verbeterde geluidsweergave en zijn eenvoudig te installeren. Sony biedt met de nieuwe modellen een alles-in-één systeem aan met cd-, dvd-, super audio-cd spelers, 2.1 surround sound speakers en zelfs een ingebouwde dvd- en hard disk recorder (Sony DAR-X1R).

De Sony DAR-X1R is het enige 2.1 home cinema systeem met een 250 GB harde schijf en dvd-recorder. Deze set kan daarmee de hele thuisinstallatie vervangen. Dankzij de actieve subwoofer en krachtige 480 Watt versterker zijn films en muziek een ervaring als nooit tevoren. Daarnaast beschikt deze set over een kalibratiemicrofoon die in iedere situatie zorgt voor het meest optimale geluid. Deze speciale microfoon pikt het geluid op dat weerkaatst in de kamer en stemt daarop de ideale geluidsinstellingen af. De 250 GB harde schijf is goed voor het opnemen van meer dan 400 uur televisie. De dvd-recorder is geschikt voor directe opname op dvd +/- RW. Naast de elektronische programmagids en de design afstandsbediening beschikt dit model ook over een zogenaamde portable audio enhancer. Deze enhancer verbetert het geluid afkomstig van een aangesloten Walkman of mp3-speler. Via de iLink-aansluiting zijn snel en eenvoudig bestanden als foto’s en filmpjes van camera’s op de televisie te bekijken.


Met de 5 dvd- / cd-wisselaar wordt de Sony DAV-X1V een ware ‘mp3-jukebox’ die uren lang mp3-muziek kan afspelen. De nieuwe apparaten ondersteunen geen HDTV formaat maar de HDMI-upscaler verbetert de beeldkwaliteit door normaal beeld om te zetten in betere scherpte speciaal voor HD-ready of full HD lcd-televisies. Daarnaast beschikt ook de Sony X1V over de kalibratiemicrofoon om automatisch de ideale geluidsinstellingen te bepalen. De portable audio enhancer maakt ook de Sony DAV-X1V ‘mp3-speler vriendelijk’ en heeft 480 Watt vermogen.

De nieuw vormgegeven Sony DAV-X1G beschikt over een digital sound processor en een nieuwe subwoofer voor een nog betere geluidskwaliteit. Sony’s S-Force Pro Front technologie zorgt voor de geluidskwaliteit en geeft een levensechte surround sound ervaring zonder achterspeakers. Daarnaast kan deze home cinema set ook JPEG-, mp3- en DivX-bestanden afspelen.

Adviesprijzen
Sony DAR-X1R 1.999,- Euro
Sony DAV-X1V 1.399,- Euro
Sony DAV-X1G 999,- Euro

Sony DAR-X1R prijs vergelijking

Sony DAV-X1V prijs vergelijking

Sony DAV-X1G prijs vergelijking