CookiesSony met nieuwe HD producten op de ISE in Amsterdam

23 januari 2008 16:23 door Hans Wind

Sony met nieuwe HD producten op de ISE (Integrated Systems Europe) in AmsterdamSony zal een aantal nieuwe professionele HD producten presenteren op de ISE beurs die van 29-31 januari wordt gehouden in de RAI in Amsterdam. Deze beurs is één van de grootste Europese beurzen voor professionele Audio en Video toepassingen waar meer dan 400 bedrijven hun producten tonen.

Sony VPL-FH300L HD business projector
Tijdens ISE 2008 lanceert Sony haar eerste volledige HD business projector. Onder andere door het gebruik van 6000 ANSI lumen is de VPL-FH300L de meest lichtefficiénte projector in zijn klasse. Vergelijkbare projectoren gebruiken twee à drie keer zoveel energie. Het gebruik van de Sony 3LCD Bright Era™ technologie verzekert hoge beeldkwaliteit, hoog contrast en helderheid. De projector beschikt over 2K(2048×1080)-resolutie, is geschikt voor een netwerk en heeft een tweelampensysteem. Hierdoor blijft de projectie doorgaan mocht een lamp uitvallen. De verschillende lens-opties, waaronder brede reikwijdte, ratio lenzen en een rond ontwerp met verborgen kabels, maken de projector met name geschikt voor grotere bestuurskamers en auditoriums.

Sony HDV handcamcorders schoudercamcorders
Sony breidt haar nieuwe generatie HDV™-productietechnologieén uit met twee nieuwe camcorders: de handcamcorder HVR-Z7E en de schoudercamcorder HVR-S270E. Deze camcorders beschikken over uitwisselbare lenzen, native progressive opnamemogelijkheden en een hybride mediaflexibiliteit door middel van een bijgeleverde Compact Flash gebaseerde recorder. Door gebruik van nieuwe technologieén presteren de camcorders nu nog beter in een omgeving met weinig licht. De camcorders zijn speciaal ontworpen voor tv-producenten, filmmakers met een klein budget en professionals uit de videoproductiesector.
Bovendien is binnenkort ook de HVR-HD1000E HDV-schoudercamcorder beschikbaar.
De nieuwe camcorders maken gebruik van het nieuwe 1/3-inch 3 ClearVid CMOS Sensor™-systeem van Sony. Dit systeem is verbeterd is met de Exmor™-technologie: door een 45 graden geroteerde pixellayout, biedt het 3 ClearVid CMOS Sensor-systeem een voldoende pixeloppervlak, terwijl het toch zijn hoge resolutie bewaart. De Exmor-technologie omvat daarnaast een analoog-digitaal-conversietechniek in parallelle kolommen en een duale ruisdemping. Het resultaat is digitale signalen van hoge kwaliteit met een uiterst laag ruisniveau. Dit is vergelijkbaar met de beeldtechnologie die wordt gebruikt in de PMW-EX1-camera. De combinatie van deze twee technologieén maakt dat de camcorders duidelijk beter presteren in een omgeving met weinig licht, met een gevoeligheid van 1,5 lux.

HVR-M35E-Cassettedeck
Het HVR-M35E opname- en afspeeldeck is compatibel met native, progressive HDV-opnamestanden en ondersteunt HD/SD-SDI-output met geïntegreerde audio- en tijdcodegegevens. Dankzij de outputmogelijkheid van het HD/SD-SDI-deck kan het apparaat geconnecteerd worden met andere systemen die compatibel zijn met HD/SD-SDI. Het beschikt over een functie die overschakeling tussen 50i en 60i mogelijk maakt en ondersteunt HDV1080i (50i/60i/24p/30p/25p) en DVCAM/DV (50i/60i). Het nieuwe cassettedeck ondersteunt cassettes van standaard- en mini-formaat. Daarnaast is het compatibel voor cassettes van standaardformaat die zijn opgenomen op de HVR-S270E of andere DVCAM-schoudercamcorders. Het toestel kan vier kanalen audiogegevens afspelen die zijn opgenomen met de HVR-S270E in HDV1080i-formaat. Ook kan het vier kanalen audiogegevens afspelen in DVCAM-formaat. De HVR-M35 E heeft een 2,7-inch breed Clear Photo LCD plus™-scherm, een mono luidspreker, edge crop-instellingen en een Duplicate Plus-functie voor het kopiéren van video- en audiomateriaal van een andere VTR.

Duurzame bewegwijzering met de GXD-L52H1
Sony’s nieuwe 52″ semi-outdoor LCD Digital Signage scherm met een Full HD (1920 x 1080) resolutie is speciaal ontworpen voor de zakelijke markt. De GXD-L52H1 is volledig betrouwbaar en duurzaam door het stofwerende en innovatieve warmte management systeem. Hierdoor zijn namelijk geen ventilatiegaten in het scherm meer nodig. Het beschermende glasscherm is ook vervangbaar, wat de levensduur verlengt. De GXD-L52H1 is met name geschikt voor de detailhandel, transport (stations, vliegvelden, stadions, etc) en uitgaansgelegenheden. Met een optionele HD-SDI-board is het scherm ook geschikt voor de televisiewereld.

Ziris Lite: digital signage op instapniveau
Sony heeft de Ziris Lite solution ontwikkeld: een digitale bewegwijzering met een aantal basis functionaliteiten. Door gebruikersvriendelijke software en digitale bewegwijzeringschermen worden klanten voorzien van videofragmenten, stilstaande beelden en geluid. De Ziris Lite is gemakkelijk in te stellen en te gebruiken door klanten die weinig bekend zijn met digital signage.

Innovatieve communicatie applicaties
Tijdens de ISE zal Sony demonstreren hoe de LCD-schermen en het HD Video Communication PCS-HG90 systeem nieuwe mogelijkheden bieden voor Telepresence-vergaderingen. Ook laat Sony zien hoe ze een brug heeft gebouwd tussen de twee pilaren van haar IPELA reeks: IPC (IP Conferencing) en IPM (IP Monitoring). Bijvoorbeeld van live verbindingen in een IP-vergadering direct naar een montageband, een huis dat te koop is of een natuurrampengebied, deelnemers kunnen de interactie ervaren als nooit tevoren door simpelweg een IP-camera te ‘bellen’ via het videoconferentiesysteem.

Bron: Sony