CookiesSony NEX-3N compacte APS-C camera

20 februari 2013 09:11 door Hans Wind

Sony NEX-3N compacte APS-C cameraDe Sony NEX-3N is een zeer compacte APS-C camera met verwisselbare lens en een gewicht van 210 gram. De NEX-3N heeft een handzame, stevige en ergonomische handgreep. Het 7,5cm lcd-scherm is 180 graden te draaien. Handig voor zelfportretten op een armlengte afstand.

De gebruiker kan zoomen door aan de lens te draaien. Daarnaast heeft de camera nu een nieuwe zoomknop op de camerabehuizing. Samen met de bijgeleverde lichtgewicht en krachtige SELP1650 motorzoomlens zorgt deze zoomknop voor een vloeiende zoomregeling. Deze zoomknop is geschikt voor portretkadering en regelt tevens de digitale zoom als er geen motorzoomlens wordt gebruikt.

De nieuwe Auto Object Framing helpt de fotograaf moeiteloos bijna professionele resultaten te behalen. De camera beoordeelt de scène – één persoon, twee personen of zelfs macro en bewegende objecten – en snijdt de opname automatisch bij om de meest professionele ingekaderde composities te maken.
Sony NEX-3N achterkantMet zijn gewicht van 210 gram is de NEX-3N volgens de fabrikant de kleinste en lichtste camera ter wereld met een verwisselbare lens en een grote APS-C-sensor (februari 2013: Bij camera’s met een onderling verwisselbare lens met een APS-C-sensor en pop-up flitser). Door meer licht op te vangen dan de sensor in conventionele compacte camera’s of andere systeemcamera’s, vormt de grote APS-C sensor van de Sony NEX-serie een belangrijke factor voor zeer gedetailleerde foto’s en sprankelende onderscheidende Full HD-films. Bovendien is het eenvoudig om een zelfde professionele stijl met achtergrond onscherpte effect te creëren met de uitgebreide collectie verwisselbare E-vattingslenzen. Het resultaat is vergelijkbaar met de grotere en zwaardere digitale spiegelreflexcamera’s.

De grote Exmor APS HD CMOS-sensor van de camera verbetert de maximale gevoeligheid tot ISO 16.000. De sensor is gecombineerd met een vernieuwde BIONZ-processor die dezelfde gebiedsspecifieke ruisonderdrukkingstechnieken gebruikt als de sensor op de Sony Alpha 99, het full frame topmodel van Sony. De niveaus van ruisonderdrukking en scherpte worden individueel aangepast voor verschillende beeldgebieden. Zelfs bij opnames met schemerlicht ontstaan, zonder flitser, scherpe sfeerfoto’s met bijzonder weinig ruis.

De NEX-3N is de eerste NEX-camera van Sony met verwisselbare lens die de nieuwe ‘TRILUMINOS Colour’ lcd-kleurentechnologie ondersteunt. Als er filmpjes of foto’s worden bekeken op een BRAVIA-televisie met ‘TRILUMINOS Display’-ondersteuning, wordt een aanzienlijk breder spectrum aan kleuren gebruikt dat resulteert in de meest levendige en realistische kleuren.

Er zijn inmiddels dertien E-vattingslenzen van hoge kwaliteit om de uitgebreide creatieve mogelijkheden van de NEX-3N te benutten. Voor elke opnamesituatie bestaat de keuze uit telefoto-, zoom-, groothoek- en macrolenzen van Sony en Carl Zeiss. Elke lens biedt een combinatie van optische prestaties en een elegant uiterlijk. Er is daarnaast een volledig assortiment bijpassende accessoires van Sony, van draagtassen en riemen in bijpassende stijl tot extra batterijen.

De nieuwe LCS-SB1 schoudertas is ideaal voor dagelijks gebruik en biedt veel comfortabele opbergruimte voor onderweg. Er is ruim plaats voor de camera en accessoires, en de tas beschikt ook over voldoende extra opbergvakken – ideaal als bescherming van uw camera’s, lenzen en eventueel uw tablet.

Sony NEX-3N specificaties

• Beeldsensor: Exmor APS HD CMOS met ongeveer 16,1 effectieve megapixels
• Systeem voor automatische scherpstelling: Contrastdetectie met 25 AF-punten
• ISO-gevoeligheidsbereik Foto’s: ISO 200 – 16000 / Films: ISO 200 – 3200 equivalent
• Filmopnameformaat: AVCHD 50i/25p
• Optische beeldzoeker: Nvt
• Lcd-scherm: 7,5cm / 3.0-type 460K dot; kantelhoek omhoog 180°
• Continue opname: 4 fps (bij benadering)
• Beeldeffect: 11 modi, 15 effecten
• Aantal opnamen op batterijlading (bij benadering): 480 opnamen
• Aansluitingen / interfaces: Multi/Micro-USB (staat opladen toe); HDMI-type D
• Ingebouwde flitser: GN4; ISO 100·m / (GN6; ISO 200·m)
• Afmetingen: 109,9 x 62,0 x 34,6 mm (bij benadering)
• Gewicht (met batterij en geheugenkaart; bij benadering): 269 g
• Gewicht (alleen behuizing; bij benadering): 210 g

Sony NEX-3N prijs en beschikbaarheid

De NEX-3N camera inclusief 16-50 mm kitlens is leverbaar in de kleur zwart (NEX-3NKLB) en wit (NEX-3NLW) en is verkrijgbaar vanaf medio maart 2013 voor een winkeladviesprijs van 500 euro.

Sony breidt daarnaast het assortiment lenzen uit met drie A-vattingslenzen en nieuwe A-vatting- en E-vattingaccessoires.
– Full frame G-lens 70-400mm telefotozoomlens;
– Full frame Carl Zeiss Planar 50mm F1.4;
– DT 18-55mm F3.5-5.6 standaardzoom;
– compacte extra flitser en afstandsbediening

Bron: Sony