CookiesSony NEX 7 met Full HD video

24 augustus 2011 08:08 door Hans Wind

Sony NEX 7 met Full HD videoDe Sony NEX 7 is volgens de fabrikant een gebruiksvriendelijke en stijlvolle digitale camera. De magnesiumlegering zorgt voor stevigheid en een gewicht van 291 g (enkel camerabehuizing). De NEX-7 omvat de recent ontwikkelde Exmor APS HD CMOS-sensor met een resolutie van 24,3 effectieve megapixels, in combinatie met de nieuwste versie van Sony’s BIONZ-beeldverwerkingsprocessor.

Deze combinatie van sensor en processor verzekert zeer snelle opnamereacties en een zeer goede beeldkwaliteit met weinig ruis bij het nemen van foto’s of het maken van videomateriaal in HD TV kwaliteit. De zeer hoge gevoeligheid reikt van ISO 100 tot 16.000. Hierdoor is het makkelijk om scherpe, ruisvrije beelden vast te leggen in ruimtes met weinig licht of in de schemering.

Sony NEX-7 achterkantDe reactie wordt verder versneld door een afdrukvertraging van nauwelijks 0,02 seconden. Daarmee is deze camera op dit moment, volgens Sony, de snelste digitale camera met verwisselbaar objectief ter wereld. De snelle, precieze AF is verder verbeterd door het nieuwe Object Tracking dat de scherpstelling accuraat vergrendeld houdt op een geselecteerd doel, zelfs als het doel in beweging is.

NEX-7 met TRINAVI-bediening

De NEX-7 biedt een snelle en vlotte controle over de creatieve instellingen via de nieuwe intuïtieve TRINAVI-bediening. Twee draaiknoppen bovenop de camera zijn aangevuld met een bedieningswiel. Door te selecteren met de navigatieknop, is snel door de diverse opnamemodi te lopen, zodat elke fotograaf zijn eigen aanpassingen kan doen en beelden kan creëren met de flexibiliteit van een DSLR-camera.

XGA OLED Tru-Finder

De NEX-7 is ook ‘s werelds eerste compacte camera die voorzien is van een XGA OLED Tru-Finder voor een nauwkeurige kadering en scherpstelling. Deze elektronische zoeker biedt een heldere, gedetailleerde en contrastrijke weergave van zowel foto’s als video’s, met een bijna 100 procent framebereik en een breed gezichtsveld die concurreren met de professionele optische zoekers. Rasterlijnen en een niveaumeter zijn op het scherm weer te gegeven als hulp bij een accurate kadering.

Xtra Fine LCD-scherm van 7,5 cm

Daarnaast heeft de camera een Xtra Fine LCD-scherm van 7,5 cm (3.0″) dat tot 90 graden naar boven of 45 graden naar beneden te kantelen is zodat alles goed in beeld is, ongeacht de opnamepositie. De TruBlack-technologie zorgt voor schitterende details en contrast met sterk verminderde reflecties op het scherm.

Full HD Movie met 50p/25p, manuele focus, volledige P/A/S/M-belichtingscontrole en verbeterde audio
Met één druk op de knop legt de NEX-7 vloeiende AVCHD Full HD-films vast met een stereogeluid van hoge kwaliteit. Ondersteuning voor het nieuwe AVCHD Progressive (versie 2.0) formaat maakt het voor gebruikers ook mogelijk om framesnelheden van 50p of 25p te selecteren voor vloeiend en gedetailleerd videomateriaal. Net als bij gewone foto’s is met Object Tracking een onderwerp te selecteren voor een accurate continue scherpstelling, ook als het onderwerp in beweging is.

Manuele scherpstelling is nu ook mogelijk bij video-opnames. Amateur fotografen behouden de volledige controle om het perfecte videobeeld te creëren dankzij de PASM-modi (Programme, Aperture/Shutter Priority en all-Manual). De kwaliteit van het stereogeluid is verbeterd met een herziene schakeling die de ruisniveaus vermindert, vooral bij opnames van rustige scènes.

Continue opname in 10 fps

In modus Speed Priority legt de NEX-7 snel bewegende actiebeelden vast met een snelheid tot 10 fps: de snelste ter wereld bij de spiegelloze camera’s met verwisselbaar objectief.
Dankzij de Picture Effect-modi, die voor het eerst werd geïntroduceerd op de NEX-C3, worden artistieke effecten ‘in de camera’ gecreëerd, zonder dat een pc of enige nabewerking nodig is. Er zijn 11 modi en 15 effecten waaronder de nieuwe HDR Painting, Soft Focus, Miniature en Rich-Tone Mono. Verder is er ook nog een uitgebreid gamma andere artistieke beeldfuncties zoals 3D Sweep Panorama, Soft Skin, Auto HDR en de modi Handheld Twilight en Anti Motion Blur.

De NEX-7 introduceert een zelfvergrendelende accessoireschoen, een primeur voor de serie NEX-camera’s. Deze schoen biedt nog meer mogelijkheden voor geavanceerde opnametoepassingen en ondersteunt diverse accessoires zoals de HVL-F58AM, F43AM en F20AM flitsers, de HVL-MT24AM dubbele macroflitserkit en het CLM-V55 clip-on lcd-scherm.

Sony NEX 7 objectieven en accessoires

De optionele adapter voor A-Mouth, LA-EA2, ‘s werelds eerste adapter met ingebouwde Translucent Mirror Technology, maakt een automatische scherpstelling met fasedetectie mogelijk met bijna alle A-Mouth objectieven voor zowel gewone foto’s als video-opnames.
Exclusief voor de NEX-7 is er de LCS-ELC7 zachte lederen draagtas, die zowel camerabehuizing als objectief beschermen tegen krassen en stof en de STP-XH70 schouderband in hetzelfde materiaal.

Sony NEX 7 prijs en beschikbaarheid

De winkeladviesprijs van de NEX-7B is 1.200,- euro (body in zwart) en beschikbaar vanaf november 2011.
De winkeladviesprijs van de NEX-7KB is 1.350,- euro (body + 18-55mm in zwart) en beschikbaar vanaf november 2011

De winkeladviesprijs van de LA-EA2 is 380,- euro (A-mount adapter).
De winkeladviesprijs van de LCS-ELC7 is 220,- euro (lederen hoes).

Bron: Sony

 
Sony Sony NEX 7 body prijs vergelijking