CookiesSony NSZ-GS7 mediaspeler en NSZ-GP9 Blu-ray speler met Google TV

10 januari 2012 02:00 door Hans Wind

Sony NSZ-GS7 mediaspeler en NSZ-GP9 Blu-ray speler met Google TV De nieuwe Sony NSZ-GS7 netwerkmediaspeler en de NSZ-GP9 Blu-ray Disc-speler ondersteunen Google TV, eerst in Noord-Amerika en Europa.

Gebruikers kunnen deze apparaten via HDMI op de HD TV aansluiten om eenvoudig tv-uitzendingen in HD kwaliteit te kijken (moet dan aangesloten zijn op een settopbox voor kabel-tv of satellietuitzendingen), profiteren van de apps en surfen op internet. De nieuwe afstandsbediening is uitgerust met een aanraakscherm, volledig toetsenbord met achtergrondverlichting, microfoon voor Voice Search en 3-assige bewegingssensor voor games voor gemakkelijk en intuïtief gebruik.

In 2010 introduceerde Sony haar eerste HDTV, ondersteund door Google TV (geïntegreerde televisiemodellen en een Blu-ray Disc-speler). De nieuwe netwerkmediaspeler wordt in de lente van 2012 op de markt gebracht en de Blu-ray Disc-speler staat gepland voor de zomer van hetzelfde jaar, beginnend in Noord-Amerika en Europa en vervolgens ook beschikbaar in andere landen en regio’s.


Sony NSZ-GS7 netwerkmediaspeler

Upgrade je bestaande tv met deze netwerkmediaspeler. Hiermee haal je ook een snelle en volledige Google Chrome browser (flash compatibel), ondersteund door Google TV, in huis. Doorzoek het hele internet om precies te vinden wat je zoekt en download Apps van Android Market geschikt voor TV . Dankzij de Picture in Picture functie hoef je niet te kiezen, tv-kijken, surfen of beide tegelijkertijd op hetzelfde scherm.

Dankzij de nieuwe afstandsbediening met aanraakscherm staat in een handomdraai je favoriete content op het grote scherm. Of gebruik je smartphone als afstandsbediening met de Media Remote-app van Sony.


Sony NSZ-GP9Sony NSZ-GP9 Blu-ray Disc-speler

De Sony NSZ-GP9 is volgens de fabrikant de eerste internet-tv en Blu-ray Disc-speler, ondersteund door Google TV. Met deze Blu-ray Disc-speler heb je ook een Google Chrome browser bij de hand en kan je tegelijkertijd tv-kijken en surfen met behulp van de afstandsbediening of je smartphone.

“We waren de eersten die in 2010 Google TV-platformproducten op de markt brachten. Door onze kennis van Sony Internet TV in te zetten kunnen we nieuwe producten uitbrengen met verbeterde gebruikerservaringen voor meer klanten”, zegt Bart van Bommel, Senior Manager Interactive Content & Services bij Sony Benelux. “Bovendien zullen we nieuwe waarde toevoegen aan home entertainment door de compatibiliteit van onze internet-, audio- en videoproducten met zowel BRAVIA TV als mobiele apparaten te versterken.”

Met Google TV kunnen gebruikers tv-uitzendingen in HD kijken, profiteren van de apps en surfen over het net. De snelle zoekmachine verzamelt de resultaten van onder meer YouTube en laat deze in één keer zien voor een gemakkelijk overzicht. Met de laatste versie van het “Google TV”-platform, kunnen websites en apps tegelijkertijd op hetzelfde scherm worden getoond, naast een televisie-uitzending. Bovendien kunnen klanten profiteren van meer dan 2000 apps voor games, muziek, sport, nieuws en meer op Android Market, waaronder ongeveer vijftig apps die speciaal ontworpen en geoptimaliseerd zijn voor televisie.

Nieuw ontwikkelde afstandsbediening

De nieuwe afstandsbediening is uitgerust met een aanraakscherm voor gemakkelijke bediening enerzijds en een volledig toetsenbord met achtergrondverlichting voor hoge zichtbaarheid anderzijds. Daarnaast heeft de afstandsbediening een microfoon voor Voice Search, en 3-assige bewegingssensor voor games voor gemakkelijk en intuïtief gebruik. Verder kan je met deze universele afstandsbediening de aangesloten tv, settopbox of hifi-versterker bedienen.

Sony apps

Apps op mobiele Android-apparaten, zoals Sony Tablet en “Xperia” smartphones en andere mobiele toestellen zoals “iPad” en “iPhone”, zorgen voor verbeterde connectiviteit tussen meerdere apparaten. Met “Media Remote” en ‘Throw’ functie kunnen gebruikers de website van hun mobiele apparaat direct op hun tv “gooien” of de website van hun tv naar hun mobiele apparaat sturen. Daarnaast identificeert en zoekt “TrackID” snel naar muziekgerelateerde informatie van televisie-uitzendingen, streaming video en packaged media op mobiele apparaten. Dit programma is al voorgeïnstalleerd op de “NSZ-GS7” en “NSZ-GP9”, waardoor klanten op hun aangesloten tv kunnen zoeken.

Connectiviteit

Door op het icoon van “Google TV” in het menu van een compatibele BRAVIA uit 20126 te klikken, kunnen gebruikers Android Market of apps eenvoudig openen. Bovendien kunnen de netwerkmediaspeler en de Blu-ray Disc-speler, ondersteund door Google TV, met de BRAVIA-afstandsbediening bediend worden.

Sony NSZ-GS7 en NSZ-GP9 prijs en beschikbaarheid

De adviesprijs voor de Sony NSZ-GS7 is 200 Euro en voor de Sony NSZ-GP9 is dat 300 Euro. Beide apparaten komen in de zomer van 2012 beschikbaar.

Bron: Sony