CookiesSony NX710 en NX810 3D HDTV series

19 augustus 2010 12:52 door Hans Wind

Sony NX710 en NX810 3D HDTV seriesSony introduceert twee nieuwe BRAVIA Monolithic Design televisies. De NX710 en de NX810 zijn voorzien van BRAVIA Internet Video voor toegang tot online en on-demand entertainment. Deze, met een EISA-award bekroonde, Full HD 3D-televisies zijn met een optionele 3D Sync Transmitter en Sony Active Shutter 3D-bril geschikt voor het thuis beleven van televisie in 3D.

De nieuwe televisies bieden ook in 2D een uitstekende HD-beeldweergave. De Dynamic Edge backlighting en MotionFlow 100Hz Pro (NX710) of 200Hz Pro (NX810) zorgen voor zeer scherp beeld, soepele beeldovergangen en hoog contrast.

Meer details over de nieuwe modellen vindt u in onze artikelen:
• De Sony 40NX710 met 40 inch scherm
• De Sony 46NX710 met 46 inch scherm
• De Sony 55NX810 met 55 inch scherm

Bij MontionFlow Pro wordt door backlight blinking de scherpte van het beeld verhoogd door tussen de afzonderlijke beelden een zwart beeld te voegen. Het OptiContrast-scherm zorgt voor minimale reflectie, geeft zwart als zwart weer en draagt bij tot het strakke randloze Monolithic Design.

Televisie kijken: wat en wanneer is zelf te bepalen
Met BRAVIA Internet Video is zonder tussenkomst van een pc online content te tonen. Beeldmateriaal van YouTube, NOS journaals of het FIFA wereldbeker-kanaal is direct te tonen. Er worden continu in elk land nieuwe videokanalen toegevoegd. BRAVIA Internet Video is beschikbaar op BRAVIA-televisies, Blu-ray Disc-spelers of thuisbioscoopsystemen. Met BRAVIA widgets is bij te houden wat mensen in je netwerk aan het doen zijn. Zo zijn Twitter- en Facebook-updates of foto’s die via Flickr gedeeld worden direct op het televisiescherm te bekijken.

Televisies die in elk interieur passen
De eerder dit jaar geïntroduceerde Sony Monolithic Design vormgeving is de invulling van een nieuwe visie op hoe televisies in de huiskamer passen. Deze televisies zijn het bekijken waard en beïnvloeden de sfeer in de ruimte, zelfs als ze niet aan staan. Sony noemt dit de aan/uit aanwezigheid. Dit is vertaald in een combinatie van glas en geborsteld aluminium en het zeer dunne scherm met aanraakgevoelige knoppen.

Deze twee nieuwe NX710 en NX810 HDTV’s beschikken over een nog slankere vormgeving inclusief een hele dunne schermlijst. Het effect hiervan is een intense kijkervaring doordat geen storende elementen voor afleiding zorgen.

De snel toenemende hoeveelheid 3D-films, 3D-concerten en 3D-games content maakt in combinatie met de nieuwe Sony 3D-televisies, zoals de BRAVIA NX710 en NX810, de woonkamer steeds meer tot het centrum van 3D-entertainment.

Integratie beeld en geluid
De optionele designvoet bij deze televisies vormt een elegante plek om het toestel in de ideale kijkhoek van zes graden te plaatsen. De designvoet beschikt bovendien over een 2.1 geluidssysteem.

Sony NX710 en NX810 prijs en beschikbaarheid
De NX710 en NX810 BRAVIA-televisies zijn beschikbaar vanaf medio september. De prijs zal dan ook bekend worden. De adviesprijs van de transmitter is 50 euro los. De adviesprijs van de Sony Active Shutter 3D-bril is 100 euro.

Bron: Sony


Sony 40NX710 prijs vergelijking

Sony 46NX710 prijs vergelijking

Sony 55NX810 prijs vergelijking