CookiesSony OLED schermen in Amsterdam ArenA

29 januari 2010 15:07 door Hans Wind

Sony OLED schermen in Amsterdam ArenASony Professional heeft twintig XEL-1 OLED-schermen geïnstalleerd op de perstribune van de Amsterdam ArenA. Op de schermen zijn de wedstrijden te volgen, inclusief alle herhalingen met opvallende momenten zoals buitenspel of penalty. Deze beelden mogen volgens de reglementen van de KNVB niet op de grote beeldschermen voor het publiek in het stadion worden getoond.

Voor de perstribune kozen AFC Ajax en de Amsterdam ArenA twintig 11-inch hoge resolutie OLED-schermen van het type XEL-1 waarmee 60 zitplaatsen bediend zijn. Dit scherm is de eerste OLED-tv ter wereld. Grote voordelen van de XEL-1 zijn de extreme scherpte en enorm hoge contrastomvang (1.000.000:1). Hierdoor zijn de beelden zeer helder. Daarnaast is de OLED-tv, die slechts 3 mm dik is, erg praktisch; het kan worden gekanteld zodat de kijker ontspannen achterover kan leunen. Bovendien is het beeldscherm gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic en heeft het een laag energieverbruik, dus milieuvriendelijk.


Enthousiaste reacties
“Mediarelaties aan wie we het idee voorlegden, reageerden ontzettend enthousiast. Zij hadden een dergelijke toepassing al eerder gezien tijdens het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Daar maakten de journalisten er dankbaar gebruik van,” aldus Ajax. “Afgelopen weekend hebben we hier de eerste journalisten ontvangen en zij waren zeer onder de indruk van de prestaties van de nieuwe OLED-schermen.” De ArenA is het eerste stadion in Nederland met OLED-schermen voor journalisten.

Samenwerking
Eind 2008 tekenden Ajax, Amsterdam ArenA en Sony een overeenkomst voor vijf jaar voor een elektronicapartnership. Vanaf dat moment begon de uitrol van een plan voor het stadion van de toekomst. Centraal staat het intensiveren van de beleving van de bezoeker. Inmiddels zijn er al twee grote LED-videoschermen in breedbeeldformaat (16:9) geïnstalleerd achter de doelen en nu is ook de perstribune voorzien van duidelijk beeld dankzij de Sony-schermen.

Bron: Sony Professional