CookiesSony PCS-XG80 HD videoconferentie systeem

30 januari 2008 10:23 door Hans Wind

Sony PCS-XG80 HD videoconferentie systeemTijdens ISE 2008 introduceerde Sony haar eerste 1080i HD video conferencing systeem: de Sony PCS-XG80. Door het combineren van de hoge resolutie van de 1080i en een hoge frame frequentie van 60 fields per seconde, biedt de PCS-XG80 uitstekende live videokwaliteit voor een zeer natuurlijk alternatief voor face-to-face ontmoetingen.

Dankzij de compatibiliteit met oudere systemen, hebben gebruikers de flexibiliteit om te kiezen voor een HD-videokwaliteit door een groeiend aantal kostenbesparende hoge bandbreedte connecties, of met hun oudere SD legacy systemen1 over IP en/of ISDN. Deze eerste versie in de industrie heeft onder andere BrightFaceTM, Video Annotatie en RF Remote opties.

De PCS-XG80 is een uitbreiding op Sony’s huidige HD PCS-groep systemenreeks, en belichaamt de functies en opties van de PCS-HG90. Van PowerPoint en animaties tot live DVD’s, gebruikers kunnen naadloos PC-gegevens delen in HD met 30 frames per seconde. Met de tweezijdige stream functionaliteit betekent dit dat gebruikers in feite twee aparte streams kunnen gebruiken van live, HD-informatie in parallel. Zowel de live camera weergave en bijvoorbeeld een geanimeerde PowerPoint kunnen worden weergegeven in HD op twee verschillende schermen of projectoren op een andere locatie.

Deze versie beschikt over 6-locatie multipoint onferentieondersteuning, wat betekent dat gebruikers nog vijf andere locaties kunnen oproepen. Doordat er 20 beschikbare talen zijn, kunnen gebruikers gemakkelijk navigeren door de menu’s. Breedband stereo audio verbetert tevens de algemene ontmoetingservaring voor gebruikers met kristalhelder geluid.

“We hebben meer dan 25 jaar ervaring in High Definition leiderschap in de omroepindustrie voor het ontwerpen van een High Definition videoconferentie oplossing die betaalbaar en flexibel is, maar toch een ongeévenaarde gebruikerservaring oplevert,” zei Kees Hoogstraate, Europees Marketing Manager, Videoconferentie Sony Europe. “Wij zijn van mening dat de PCS-XG80 de best mogelijke video- en audiokwaliteit op de markt levert voor grote ondernemingen, MKB, gezondheidsinstanties, onderwijsinstellingen en overheidslichamen die op zoek zijn naar kostenbesparende communicatietechnologieén van de hoogste kwaliteit.

Prijs en beschikbaarheid van de Sony PCS-XG80
De PCS-XG80 is beschikbaar vanaf lente 2008 voor een prijs van ongeveer € 7.000 (exclusief BTW).

Source: Sony