CookiesSony Playstation 3 krijgt HDTV upscaling via firmware update

23 mei 2007 15:24 door Hans Wind

Sony Playstation 3 krijgt HDTV upscaling via firmware updateIn korte tijd veroverde de Sony Playstation 3 een stevige positie in consolemarkt in de Benelux. Vanaf lancering op 23 maart j.l. is de Playstation 3 de best verkopende next-gen console. Enkel de PlayStation 2 blijft haar opvolger nog voor in de verkopen. In absolute aantallen is de Playstation 3 zelfs de best verkopende gamesconsole van 2007 in de Benelux.

Sony Computer Entertainment Europe ( SCEE ) maakt vandaag tevens bekend dat de nieuwste firmware voor de PS3 beschikbaar is. Versie 1.80 verhoogt de resolutie van games voor PlayStation PS2 en DVD-films tot 1080p HDTV kwaliteit, mits deze worden bekeken op een televisie die geschikt is voor HD-beeldweergave.

De mogelijkheid om de resolutie van DVD’s te verhogen naar HD TV-kwaliteit is normaal gesproken alleen beschikbaar op de allerbeste DVD-spelers. Door deze functie via de nieuwste firmware toe te voegen aan de PS3, kunnen gebruikers veel meer plezier beleven aan hun verzameling DVD-films, wanneer ze deze bekijken op een televisie die geschikt is voor HD-beeldweergave. Ook de resolutie van spellen voor de PS2 en eerste PlayStation wordt verhoogd naar een volledige 1080P-kwaliteit, waardoor bekende games er opeens veel aantrekkelijker uitzien.

De uitstekende kwaliteiten van de PS3 worden door firmware versie 1.80 nog eens verder uitgebreid met de mogelijkheid om met de PSP via internet contact te maken met de PS3. Hierdoor kunnen gebruikers overal ter wereld toegang krijgen tot hun PS3 via breedbandinternet.

Versie 1.80 laat gebruikers van een thuisnetwerk op de PS3 genieten van foto’s, muziek en films die zijn opgeslagen op PC’s en laptops in hetzelfde huishouden, mits deze DLNA3 ( Digital Living Network Alliance ) ondersteunen. Hiermee wordt de centrale positie van de PS3 in de beleving van entertainment thuis nog eens extra onderstreept. Meer info over DLNA is te vinden op de Wikipedia website. Een voorbeeld van een mooie toepassing van DLNA is multimedia streaming van een Windows PC naar de Sony Playstation 3″.

De nieuwste firmware biedt nog meer toevoegingen, waaronder de mogelijkheden om afbeeldingen die op de PS3 zijn opgeslagen af te drukken met een selectie van Epson printers.

PS3-bezitters kunnen vanaf 24 mei 2007 de mogelijkheden van hun PS3 uitbreiden met firmware versie 1.80.


Sony PlayStation 3 (160GB) prijs vergelijking

Sony PlayStation 3 (320GB) prijs vergelijking