CookiesSony PMW-400 schoudercamcorder voor professionals

9 april 2013 18:08 door Hans Wind

Sony PMW-400 schoudercamcorder voor professionalsDe nieuwe Sony PMW-400 schoudercamcorder bevat een 2/3-inch Full-HD Exmor 3CMOS-sensor waardoor hoogwaardige beelden opgenomen kunnen worden, zelfs bij weinig licht. Ook kan de PMW-400 50-Mbps MPEG HD422 opnemen en dat is volgens de fabrikant uniek onder de 2/3-camcorders. Daarnaast zijn de mogelijkheden op de camera voor ruisonderdrukking en de brede keuze aan werkindelingen vernieuwd.

De Sony PMW-400 is ergonomisch gezien mooi gebalanceerd, eenvoudig in het gebruik en bevat voorzieningen waarmee hij naadloos kan worden ingepast in verschillende soorten producties en workflows.

De 3D-ruisonderdrukking (3DNR) zorgt voor een nauwkeurige detectie en verwerking van beeld om zo ruis te onderdrukken. Hierdoor wordt een signaal-ruisverhouding van 60 dB gerealiseerd, dit is uitstekend voor camcorders van het 2/3-type. De PMW-400 ondersteunt een brede verscheidenheid aan indelingen, waaronder MPEG2 HD422@50Mbps, HD420@35Mbps/25Mbps, MPEG IMX@50Mbps en DVCAM. Daarnaast gaat de PMW-400 in de toekomst ook XAVC-ondersteuning bieden voor HD.

Verbeterde viewfinder op de Sony PMW-400

De meegeleverde viewfinder biedt een aangepaste paneelresolutie van kwart-HD 960 (h) x 540 (v) vergeleken met eerdere modellen. Deze hadden een resolutie van VGA 640 (h) x 480 (v). Bovendien zijn het contrast en de kijkhoek van de nieuwe viewfinder aanzienlijk verbeterd.

Voor flexibiliteit tijdens de productie van programma’s is de PMW-400 voorzien van twee SDI-aansluitingen waarmee bijvoorbeeld de regisseur en de cameraman gelijktijdig een shot kunnen bekijken via twee verschillende monitoren.

Met een optionele CBK-CE01 50-pens interface kan de PMW-400 worden aangesloten op camera-adapters zodat er nog meer creatieve mogelijkheden zijn dankzij multicamerabediening. Door aansluiting op de CA-FB70 glasvezel- of CA-TX70 digitale triax-camera-adapter kan de PMW-400 worden gebruikt als studiocamera bij live-producties, en kunnen signalen over lange afstanden worden verzonden zonder kwaliteitsverlies.

Draadloze adapter voor 3G-/4G-/LTE- en Wi-Fi-verbindingen

Sony werkt op dit moment aan de ontwikkeling van een draadloze adapter voor eenvoudige netwerkoverdracht en voor het efficiënt werken op locatie via Wi-Fi. De adapter is rechtstreeks aan te sluiten op de PMW-400. Hiermee kunnen proxybestanden van de microSD via 3G/4G/LTE/Wi-Fi worden verzonden. De proxybestanden zijn nu makkelijk vanaf de filmlocatie te verzenden via netwerkverbindingen naar een zendstation, zodat ENG-workflows enorm worden versneld. Via Wi-Fi, kan de adapter ook worden gebruikt met de mobiele app op bijvoorbeeld tablet-pc’s of smartphones. Daarnaast zijn er plannen voor een reeks functies waarmee werken op locatie aanmerkelijk kan worden verbeterd, zoals bestandsbeheer, voorvertoning van proxybestanden, stream-weergave voor camerasignalen, bestandsoverdracht van proxybestanden en bestanden met hoge resolutie, plus invoer van metagegevens en camerabesturing op afstand.

De Sony PMW-400 is te bekijken bij de stand van Sony C11001 tijdens NAB 2013 in het Las Vegas Convention Center, centrale hal, C-5. De camcorder is verkrijgbaar vanaf augustus 2013. Voor meer informatie kunt u terecht op de Sony NAB 2013-website

Bron: Sony Professional