CookiesSony PROduction Awards introductie

15 februari 2010 14:59 door Hans Wind

Sony PROduction Awards introductieDe Sony PROduction Awards is een nieuwe competitie voor Europese filmmakers. Om de lancering van Sony’s nieuwe NXCAM-camcorder te vieren is Sony een samenwerkingsverband aangegaan met een aantal AV-forums uit Europa om filmmakers een kans te geven om erkenning te krijgen op Europees niveau én een volledige betaalde reis te winnen naar de UEFA Champions League Finale van 2010.

De competitie start met een voorronde in Nederland. Hiervoor heeft Sony een samenwerking gezocht met de startpagina voor Nederlandse filmmakers: Filmstart.nl. Samen dagen zij filmmakers uit om hun maximaal 3 minuten durende video’ te uploaden op de site en te laten beoordelen door duizenden bezoekers. De winnaars zullen niet alleen de erkenning krijgen die ze verdienen, maar ook de begeleiding en steun van het team van Sony Professional dat hen zal helpen om hun talenten verder te ontwikkelen.

“De Sony PROduction Awards zijn een geweldige gelegenheid voor talentvolle filmmakers om opgemerkt te worden in deze dynamische, creatieve industrie,” aldus Bill Drummond, Product Marketing Manager, Sony Professional. “We zijn op zoek naar mensen die echt iets innovatiefs kunnen creëren. De winnaars uit elk land zullen de gelegenheid krijgen om onze nieuwe NXCAM-camcorder uit te proberen, alsmede een exemplaar winnen van de Sony Vegas Pro 9 editing suite, dus er is van alles om voor mee te doen.”

NXCAM
In januari heeft Sony Professional het eerste product onthuld in zijn recentelijk aangekondigde NXCAM-familie, de HXR-NX5E. Deze camcorder maakt gebruik van de professionele implementatie van AVCHD-technologie ten behoeve van een naadloze productieworkflow. Deze instapmodel file-based camcorder gebruikt zowel Memory Stick Pro Duo als opnamemedium, als een optionele HXR-FMU128 128 GB Flash Memory Unit. Het biedt professionals en semi-professionals het allerbeste voor het maken van hybride opnames.

Voor meer informatie over de Sony PROduction Awards kunt u gaan naar www.filmstart.nl/sonyawards.

Bron: Sony Professional