CookiesSony PS3 prijs verlaagd

17 augustus 2011 15:53 door Hans Wind

Sony PS3 prijs verlaagdDe Sony PS3 ( PlayStation 3 ) met 160GB harde schijf (HDD) krijgt een nieuwe adviesprijs krijgt van 249 Euro. De console was voorheen verkrijgbaar voor een adviesprijs van 299 Euro.

Het PS3-systeem met 320GB HDD, momenteel verkrijgbaar 349 Euro, krijgt een consumenten adviesprijs van 299 Euro. De nieuwe prijsstelling is met onmiddellijke ingang van toepassing.

Sinds de lancering in 2006 heeft de PS3 veel fans wereldwijd. Op 29 maart 2011 bereikte de cumulatieve wereldwijde verkoop een mijlpaal van 50 miljoen eenheden. Voorzien van toekomstbestendige technologie, waaronder geavanceerde processors, Cell Broadband Engine en RSX, maar ook de Blu-ray disc (BD)-speler en de HDMI terminal, heeft de PS3 na de annoncering de waarde voor klanten weten te verbeteren met behulp van systeemsoftware-updates die nieuwe functies en diensten ondersteunen, waaronder stereoscopische 3D-inhoud en de PlayStation Move motion controller.

Dankzij de ondersteuning van softwareontwikkelaars en uitgevers gaat het wereldwijde cumulatieve aantal BD-softwaretitels voor het PS3-systeem vanaf 30 juni 2011 op meer dan 2.495 titels uitkomen en het aantal downloadbare PS3-games beschikbaar op PlayStation Store boven de 3.100 titels*2. Van deze titels zijn meer dan 120 titels*3 stereoscopisch 3D-ondersteund en 200 titels*3 zijn geschikt voor PlayStation Move.

Naast de uitgebreide line-up van softwaretitels worden nieuwe en aantrekkelijke titels verwacht van softwareontwikkelaars, uitgevers en SCE Worldwide Studios, waaronder FIFA 12 en Battlefield 3 van Electronic Arts, GoldenEye 007: Reloaded van Activision, Assassin’s Creed Revelations van Ubisoft, Resistance 3, The Ico & Shadow of the Colossus Collection, Ratchet & Clank: All 4 One en Uncharted 3: Drake’s Deception™ van SCE en meer.

Het PS3-systeem biedt gratis toegang tot PlayStation Network en het groeiende portfolio entertainmentdiensten voor het streamen van HD films, televisieshows en muziek. De diensten in Europa en de PAL-gebieden bestaan onder andere uit Vidzone, Mubi, Lovefilm, verschillende ‘catch up’-televisiekanalen en nog veel meer. PlayStation Network heeft daarnaast downloadbare content en exclusieve games, waaronder de serie PixelJunk en het langverwachte Journey.

Wat betreft de stereoscopische 3D-mogelijkheden van PS3 werd bevestigd dat het PlayStation 3D-display inclusief twee 3D-brillen vanaf het najaar in Europa/PAL-gebieden verkrijgbaar zal zijn voor € 499,- (consumenten adviesprijs).

Het 24-inch display, voor het eerst aangekondigd op E3 2011, biedt gebruikers toegankelijk stereoscopisch 3D-entertainment voor titels zoals Uncharted 3. Perfect voor studentenkamers, familiekamers of slaapkamers. Het display maakt gebruik van ‘SimulView’, een unieke technologie waardoor twee mensen die een game spelen, individuele, full-screen stereoscopische 3D-afbeeldingen kunnen bekijken: het is alsof je twee displays in een hebt.

*1 Vanaf eind juli 2011. Dit aantal is inclusief downloadbare PS3-games, gamedemo’s en video-inhoud. Dit aantal is exclusief PSP-inhoud, game add-ons of thema’s.
*2 Vanaf eind juli 2011. Aantal downloadbare PS3-games inclusief klassiekers. Dit aantal is exclusief gamedemo’s.
*3 Vanaf eind juli 2011.

Bron: Sony

 
Sony PS3 160GB prijs vergelijking
 
 
 
Sony PS3 320GB prijs vergelijking