CookiesSony S1 en S2 tablet introductie

26 april 2011 06:14 door Hans Wind

Sony S1 en S2 tablet introductieSony kondigt de Sony Tablet S1 en S2 aan. Volgens de fabrikant een uitstekende combinatie van hardware, content en netwerkfuncties en gebruiksvriendelijk en ideaal voor entertainmentervaring.

De Sony S1 is geoptimaliseerd voor entertainmentmedia en S2 is speciaal geschikt voor mobiele communicatie en entertainment. Sony Tablet zal vanaf herfst 2011 op de wereldmarkt verkrijgbaar zijn.

Sony Tablet is uitgerust met Android 3.0, geoptimaliseerd voor apparaten met grotere schermafmetingen, met name Tablets. Beide Tablets zijn compatibel met WiFi en WAN (3G/4G).
Sony tablet S1Gebruikers kunnen op het net surfen of hun e-mail checken, daarnaast hebben ze ook overal toegang tot digitale content zoals video’s, games en boeken via Sony’s premium netwerkdiensten.

De Sony Tablet S1 heeft een 9.4-inch groot scherm. Het ideale zwaartepunt zorgt voor stabiliteit en een comfortabele greep, zowel als een gevoel van evenwicht en lichtheid, waardoor de Tablet gemakkelijk urenlang te gebruiken is.

De Sony Tablet S2 heeft twee 5.5-inch displays die zijn in te klappen voor meer draagcomfort. In tegenstelling tot bestaande Tablets kan bij dit dual scherm de displays gecombineerd en gebruikt worden als één groot beeldscherm of voor verschillende functies, zoals het afspelen van een video op één scherm en de bedieningsknoppen op het andere scherm.

“Sony Tablet levert een entertainmentervaring waarbij gebruikers onderweg en wanneer ze maar willen kunnen genieten van cloud-based diensten. Wij hebben als doel het creëren van een nieuwe levensstijl door consumenten hardware, waaronder Sony Tablet, te integreren met content en netwerk”, zegt Kunimasa Suzuki, Corporate Executive, Senior Vice President en Deputy President van de Consumer Products & Services Group.

“Android 3.0 is een nieuwe versie van het Android-platform met een nieuwe holografische gebruikersinterface die speciaal ontworpen is voor apparaten met grotere schermafmetingen, metname Tablets. Ik ben enthousiast over de Sony Tablet, omdat dit de ontwikkeling van de toepassingen en netwerkaanbiedingen waar gebruikers naar op zoek zijn, verder zal aansporen”, zei Andy Rubin, Senior Vice President Mobile, Google Inc.

Bovendien zal de markt voor pc’s met hoge productiviteit in de mobiele computerbranche naar verwachting gestadig toenemen, vooral in opkomende markten. Daarom blijft Sony zich ook inzetten voor de versteviging van zijn VAIO-merk, en steeds meer bijzondere producten introduceren die de markt verrijken.

Sony Tablet functies

Sony tablet ontworpen voor draagbaarheid

Met zijn ideale zwaartepunt zorgt de S1 met 9.4-inch scherm voor stabiliteit en een gevoel van lichtheid, waardoor de Tablet urenlang te gebruiken is.

De S2 met dual scherm heeft twee 5.5-inch displays die samen als één groot scherm gebruikt kunnen worden voor het scrollen door o.a. websites. Ze kunnen ook voor verschillende functies worden gebruikt; gebruikers kunnen op één scherm video kijken en op het andere commentaar invoeren of hun e-mail checken op één scherm en het andere gebruiken als een soft keyboard.

Bruikbaarheid en prestatie

Door middel van Sony’s kennis van het combineren van hardware en software weet ‘Sony Tablet’ bruikbaarheid en prestatie te optimaliseren. Door Sony’s rapid response-technologieën kunnen gebruikers probleemloos snelle handelingen uitvoeren op het aanraakscherm en profiteren van het snel en efficiënt laden van websites. De toetsenbordindeling is eveneens geoptimaliseerd voor het grote beeldscherm, waardoor e-mail en communiceren via sociale netwerken eenvoudig zijn.

Entertainmentervaringen via verschillende netwerkdiensten

Via Qriocity1 muziek- en videodiensten genieten gebruikers van video- en muziekcontent. Bovendien kunnen gebruikers via PlayStation Suite profiteren van de betere first generation PlayStation titels. Daarnaast kunnen gebruikers gemakkelijk e-boeken downloaden van ReaderStore2, en beide Tablets als digitale leesapparaten gebruiken. De integratie met diverse diensten zorgt ervoor dat gebruikers altijd toegang hebben tot entertainment content. Verder is ‘Sony Tablet’ uitgerust met een functionaliteit die content organiseert voor eenvoudige toegang.

Bedienen van AV-apparaten

Met Sony Tablet kunnen gebruikers niet alleen home entertainment-apparaten beheren, maar ook op nieuwe manieren van content genieten. S1 maakt gebruik van infraroodtechnologie en werkt net als universele afstandsbedieningen op verschillende AV-apparaten zoals ‘BRAVIA’. Gebruikers kunnen functies uitvoeren zoals de tv inschakelen, het kanaal veranderen en het volume aanpassen. Daarnaast kunnen gebruikers via de DLNA-functie op de Sony Tablet’ persoonlijke content op grote televisieschermen tonen of muziek streamen naar draadloze speakers.

In 2010 introduceerde Sony een netwerkplatform, ‘Qriocity’, dat veel van Sony’s voor netwerkgeschikte apparaten met elkaar verbindt en dat zijn diensten wereldwijd heeft uitgebreid. Bovendien heeft Sony Computer Entertainment PlayStation-gebruikers uiteenlopende content en diensten geleverd via PlayStation®Network, dat nu wereldwijd meer dan 75 miljoen geregistreerde accounts (op 20 maart 2011) heeft.

Tegelijkertijd zal Sony doorgaan met het op de markt brengen van diverse apparaten die deze diensten naar een hoger niveau brengen. Vanaf begin 2011 kondigde Sony Computer Entertainment het next generation draagbare entertainmentsysteem (codenaam: NGP) aan, terwijl Sony Ericsson Mobile Communications ‘Xperia PLAY’ op de markt bracht. Sony introduceert ‘Sony Tablet’ om een entertainmentdienst te leveren die hardware integreert met netwerkdiensten die rijke content leveren.

Met de oprichting van de Consumer Products and Services Group in april 2011 richt Sony zich op het versnellen van de ontwikkeling van innovatieve next generation producten en streeft het bedrijf naar een nieuwe levensstijl door hardware en netwerkdiensten te versterken.

Sony S1 en S2 tablet prijs en beschikbaarheid

Sony Tablet zal vanaf herfst 2011 op de wereldmarkt verkrijgbaar zijn.
Exacte beschikbaarheid en de prijs voor de Benelux is nog niet bekend.

Bron: Sony

Update 31 augustus 2011: Sony tablet S en P introductie

Gerelateerd artikel: Sony tablet S review