CookiesSony Soundbars en TV Base speaker

8 januari 2014 08:00 door Hans Wind

Sony Soundbars en TV Base speakerSony introduceert met de HT-CT770 en HT-CT370 twee nieuwe Sound Bars en daarnaast nog de Sony HT-XT1 TV Base Speaker om het geluid van de HD TV te verbeteren.

De Sony HT-XT1 TV Base Speaker past onder je televisietoestel. Het geluid van je favoriete tv-programma’s krijgt daarmee een nieuwe dimensie. De modellen van voorjaar 2014 zitten boordevol koppelingsmogelijkheden.

De 2.1-kanaals S-Master Digital Amplifier brengt tv-programma’s, films en games tot leven met een meerkanaals audioweergave. Je hoort de individuele instrumenten, van diepe bastonen tot hoge tonen. S-Force Pro Front Surround levert volgens Sony een kamervullend geluidsveld met een brede ‘sweet spot’.

ClearAudio+ is een nieuwe toevoeging aan de Sound Bar. Je hoeft de instellingen niet meer handmatig aan te passen: het geluidsresultaat is steeds optimaal, ongeacht de geluidsbron. Dankzij de ondersteuning van DTS-HD en Dolby True HD is de geluidskwaliteit steeds van hoog niveau.

Kun je niet goed horen wat er op tv gezegd wordt? Druk op de ‘Voice’-knop en de dialoog krijgt extra focus. Er zijn meerdere modi die het stemgeluid steeds een extra impuls kunnen geven.

Met de Sound Bar en de TV Base Speaker is het gemakkelijk om muziek vanaf je smartphone, tablet of Bluetooth-toestel te delen. En met NFC-compatibele toestellen is het nog eenvoudiger: raak de Sound Bar of TV Base Speaker aan met je NFC mobiele toestel en de verbinding komt meteen tot stand. Zo kun je meteen de gewenste muziek ten gehore brengen. AAC codec-compatibiliteit staat garant voor een zuiver, detailrijk digitaal geluid wanneer je via Bluetooth muziek afspeelt vanaf je iPhone of Android-smartphone of -tablet.

En met de nieuwe SongPal-app werkt je smartphone of tablet via Bluetooth als afstandsbediening voor je Sound Bar of TV Base Speaker. Download de gratis app en gebruik dan je mobiele toestel om ClearAudio+, de subwoofer en andere geluidsinstellingen aan te passen – gewoon vanuit je luie stoel.

Sound Bar Sony HT-CT770 en Sony HT-CT370

Met Sony HT-CT770 en HT-CT370 Sound Bars krijg je meerkanaals audioplezier. De CT770 is de geschikte partner voor bijna iedere breedbeeldtelevisie. Het totale uitgangsvermogen van maar liefst 330 Watt maakt dat je altijd middenin de actie zit, of je nu naar een film kijkt of naar een concert luistert. Deze Sound Bar heeft twee 20 mm tweeterunits en een 160 mm subwooferunit.

De Sony CT370 is nog compacter en levert ondanks zijn compacte formaat 300 Watt. De Sound Bar is slechts 5 cm hoog. Daardoor kun je hem onopvallend voor een tv-toestel zetten zonder dat deze het scherm of de infrarood afstandsbedieningsensor blokkeert. Je kunt de CT370 ook aan de muur monteren. Ondanks zijn slanke verschijning levert de Sound Bar een prima geluid. Dat is te danken aan een nieuwe speakerdiffusor die het geluid gelijkmatig en efficiënter over de ruimte verspreidt.

De krachtige draadloze subwoofer zorgt vanaf iedere plek in de kamer voor een diepe bassen. De Sony CT370 subwoofer is extra flexibel: deze kan horizontaal op een plank of onder de bank worden gelegd of kan verticaal op de grond worden geplaatst.

TV Base Speaker Sony HT-XT1

TV Base speaker Sony HT-XT1

Wilt u krachtiger tv-geluid zonder extra kabels en extra speakers? Met de Sony HT-X1 is dat mogelijk. Deze alles-in-één-oplossing is geschikt voor een extra mediakamer, studeerkamer of slaapkamer.

De TV Base Speaker past naadloos onder bijna ieder tv-toestel en is daarmee geschikt voor Bravia-tv’s kleiner dan 50-inch. De installatie is eevoudig: sluit de speaker via de HDMI-ingang aan op de tv en je bent klaar voor een avondvullend entertainmentprogramma met krachtige 2.1-kanaals Virtual Surround Sound.

Je tv klinkt luider en duidelijker dankzij de twee ingebouwde subwoofers: die zorgen voor een rijke, goed beheerste bas die actiescènes, dialogen en games extra impact geeft. En ondanks die zware bastonen hoef je niet bang te zijn dat je tv gaat meetrillen: de stevige bouw met bovenzijde van gehard glas en de slim geplaatste speakers zorgen ervoor dat de 170 Watt vermogen jou treft – en niet de tv.

Prijs en beschikbaarheid

De consumentenadviesprijs van de Sound Bar HT-CT770 is 450 euro en hij is beschikbaar vanaf mei 2014.

De consumentenadviesprijs van de Sound Bar HT-CT370 is 450 euro en hij is beschikbaar vanaf april 2014.

De consumentenadviesprijs van de TV Base Speaker HT-XT1 is 350 euro en hij is beschikbaar vanaf april 2014.

Bron: Sony