CookiesSony STR-DA5500ES en STR-DA3500ES receiver introductie

2 september 2009 19:56 door Hans Wind

Sony STR-DA5500ES en STR-DA3500ES receiver introductieSony breidt zijn Elevated Standard (ES)-productlijn uit met de STR-DA5500ES en STR-DA3500ES receivers. Hiermee wordt bioscoopervaring volgens het bedrijf thuis nog verder verbeterd.

Beide receivers zijn voorzien van de laatste HD Digital Cinema Sound-technologie. Daarnaast ondersteunen ze alle huidige video- en audio-formaten op Blu-ray discs en zijn verschillende entertainmentzones in huis te maken en te bedienen.

De STR-DA5500ES AV receiver heeft internet radio en ondersteunt DLNA waardoor het mogelijk is foto’s en muziek te delen en video en radioprogramma’s vanuit de hele wereld te streamen. Daarnaast is de receiver uitgebreid met nieuwe functionaliteiten die de prestaties en het gebruiksgemak verbeteren zoals Automatic Phase Matching (APM) voor speakerintegratie en on-screen Quick Click virtual remote control.

Sony STR-DA5500ES achterkantDe receiver heeft zes HDMI-ingangen en twee HDMI-uitgangen. Een HDMI-ingang bevindt zich aan de voorkant voor het snel aansluiten van camcorders, game consoles en andere apparaten. De STR-DA5500ES bevat twee digitale mediapoorten voor het aansluiten van Sony Walkmans, Sony Ericsson telefoons, iPods en Bluetooth muziekapparaten.

Video up conversion en upscaling maken het mogelijk om oude videobronnen te optimaliseren voor high definition TV schermen. De receiver kan tevens geluid leveren in drie zones waarmee geluid verbeterd kan worden tot zone twee. Het systeem wordt bediend met twee afstandsbedieningen. Een afstandsbediening voor dagelijks gebruiksgemak en een uitgebreide versie waarmee alle functies kunnen worden aangestuurd. De receiver bevat tevens Sony’s on-screen Quick Click virtual remote control waarmee eenvoudig alle verbonden componenten bediend kunnen worden.

STR-DA3500ES
De STR-DA3500ES is een 7x100W receiver met vier HDMI-ingangen en een digitale mediapoort voor het aansluiten van mobiele apparaten. De receiver ondersteunt de nieuwste HD videoformaten als 1080/24p, Deep Colour en x.v.Colour. Net als bij de STR-DA5500ES kan de kwaliteit van oudere formaten worden verhoogd naar 1080p, en kunnen beeld en geluid geleverd worden in twee zones en audio in een derde zone. Dankzij Sony’s Digital Cinema Auto-Calibration is de installatie eenvoudig en de grafische interface zorgt voor optimaal gebruiksgemak.

Sony STR-DA5500ES en STR-DA3500ES prijs en beschikbaarheid
De adviesprijs van de STR-DA5500ES is 2.300 euro en hij is beschikbaar vanaf oktober

De adviesprijs van de STR-DA3500ES is 1.200 euro en hij is beschikbaar vanaf oktober

Bron: Sony


Sony STR-DA5500ES prijs vergelijking

Sony STR-DA3500ES prijs vergelijking