CookiesSony tablet S en P introductie

31 augustus 2011 16:48 door Hans Wind

Sony tablet S en P introductieDe Sony tablet S en tablet P combineren volgens de fabrikant hardware, content en netwerkdiensten met gebruiksvriendelijkheid om een spannende nieuwe wereld te creëren van netwerkentertainment.

De Sony tablet S is in Europa verkrijgbaar vanaf eind september 2011 en zijn 23,8 cm (9,4 inch) touchscreen is geoptimaliseerd voor rijke media-entertainment. Dankzij zijn krachtige NVIDIA Tegra 2-mobiele processor is via het grote, HD-scherm van de Sony Tablet S op het web te surfen en zijn favoriete content en programma’s bekijken. De Sony Tablet S weegt amper 600g (Wi-Fi-versie) en door zijn bijzondere, asymmetrische ontwerp is de Tablet urenlang comfortabel gebruiken. Een Wi-Fi/3G-versie van Tablet S is verkrijgbaar vanaf november 2011.

Ook verkrijgbaar vanaf november is de Sony Tablet’ P. Deze is geschikt voor communicatie en entertainment onderweg en heeft een innovatief, opvouwbaar ontwerp en twee beeldschermen voor maximale draagbaarheid. De ‘Sony Tablet’ P weegt zo’n 372g, heeft dezelfde NIVIDIA Tegra 2-processor en is te verbinden met Wi-Fi- en 3G-mobiele netwerken. Het dubbele 13,9 cm (5,5 inch) display is op te vouwen tot slechts 79x180x26mm, waardoor hij in een zak of tas past.

Het Wi-Fi model werkt op de laatste versie Android 3.1 (later te updaten tot Android 3.2) en de Wi-Fi/3G toestellen op Android 3.2.

Beide ‘Sony Tablet’-modellen zijn aan de voor- en achterkant uitgerust met camera’s voor het maken van foto’s en video’s. De USB 2.0-poort en de SD-kaartsleuf vereenvoudigen de overdracht van bestanden van andere apparaten zoals computers, digitale camera’s of camcorders en maken het mogelijk om het interne geheugen van min. 16 GB uit te breiden.

Ontwerp

De Sony Tablet S heeft een nieuw, asymmetrisch ontwerp waardoor hij gemakkelijk langdurig is te gebruiken. De bijzondere vorm verlegt het zwaartepunt waardoor de tablet beter in de hand ligt en lichter en comfortabeler aanvoelt als je een boek leest of een video bekijkt. Het scherm loopt iets schuin af als hij op een vlak oppervlak ligt, waardoor de zichtbaarheid vergroot wordt en het gemakkelijker typt. Een speciale houder, die verkrijgbaar is als optie, verandert de ‘Sony Tablet’ S in een digitaal fotokader of digitale klok.

Het innovatieve ontwerp van de Sony Table’ P heeft dubbele touchscreens die voor verschillende functies gebruikt kunnen worden. Bekijk een video op een scherm en gebruik het andere als afstandsbediening. Of lees op een scherm e-mail terwijl het andere scherm als toetsenbord gebruikt kan worden. De twee beeldschermen zijn samen te voegen tot één groot scherm voor o.a. surfen op het web. Door zijn opvouwbare, compacte ontwerp is de tablet eenvoudig mee te nemen. Leg de Sony Tablet’ P op zijn kant en lees e-boeken net zo comfortabel als een gewoon boek.

Beide Sony Tablet-modellen zijn uitgerust met de TruBlack-technologie van Sony. Door de breking van het licht tussen de lcd en het beeldscherm te sturen vermindert het TruBlack-scherm weerkaatsing en verblinding door zonlicht of fluorescerende lampen. Een verhoogde zichtbaarheid met hoog contrast zowel binnen als buiten is hiervan een rechtstreeks resultaat. De Sony Tablet S heeft zelfs een HD-resolutie.

Snel en vloeiend

Door de combinatie van Quick View- en Quick Touch-technologieën van Sony zijn efficiënter websites in te laden en sneller te surfen, en beschikt de gebruiker over een zeer gevoelig en vloeiend aanraakscherm. De grote toetsen van het virtuele toetsenbord maken volledig gebruik van het beeldscherm, terwijl ze zich automatisch aanpassen aan de opdracht. Bijvoorbeeld: bij het invoeren van wachtwoorden verschijnt er een numeriek toetsenbord en met Auto Word Complete wordt het versturen van mails en berichtjes een koud kunstje. Dankzij het Android Honeycomb OS is zelfs flash content geen probleem.

Netwerkentertainment

Beide Sony Tablet’-modellen bieden een vloeiende, naadloze toegang tot een spannende wereld van netwerkentertainment en contentdiensten (verschillend per land).

• Sony EntertainmentNetworkdiensten: Voor eind 2011 zal Music Unlimited – Sony’s cloud-based digitale muziekdienst waarmee de gebruiker toegang heeft tot meer dan tien miljoen nummers van zowel major labels, de grootste onafhankelijke platenmaatschappijen als uitgevers wereldwijd – bereikbaar zijn via de‘Sony Tablet’. Later zal ook Video Unlimited zijn enorme catalogus aan films en tv-series als download beschikbaarstellen.

• PlayStation Certified: Sony Tablet S en Sony Tablet P zijn de eerste PlayStation Certified-Tabletapparaten waarop originele PlayStation-games zijn te spelen. Beide modellen worden geleverd met originele PlayStation games.

• Personal Space: met deze gratis, cloud-based dienst zijn gemakkelijk foto’s en video’s die opgeslagen zijn op de ‘Sony Tablet’ te delen met vrienden en familie. ‘Sony Tablet’ kan ook gebruikt worden om toegang te krijgen tot albums die eerder van andere apparaten zijn geüpload.
Met een eenvoudige druk op het ‘Favorites’-icoontje is onmiddellijk toegang tot video, muziek, games en andere content te krijgen zonder het opnieuw starten van één van deze applicaties.

Connectiviteit met andere toestellen

Met de Sony Tablet is andere entertainmentapparatuur thuis te bedienen en is draadloos content te delen met vrienden en familie. Persoonlijke foto’s en videocontent zijn met een druk op de knop van de ‘Sony Tablet’ naar een DLNA-compatibele tv of andere apparatuur te ‘gooien’ (via streaming). Zelfs muziek kan naar draadloze luidsprekers worden gestreamd.

De Sony Tablet’ S is uitgerust met een infraroodsensor en is te gebruiken als een volledig op maat gemaakte afstandsbediening voor meerdere toestellen, zoals televisie, Blu-ray Disc-speler en home cinema.

Beide toestellen zijn compatibel met de ‘Media Remote’ app die gebruikers toelaat om Sony apparatuur, inclusief BRAVIA, te bedienen via wifi.

Diverse toepassingen

Sony Tablet S en‘Sony Tablet’ P zijn uitgerust met diverse voorgeïnstalleerde applicaties, zodat is te genieten van video, muziek, games, e-boeken en meer. Beide modellen verschaffen directe toegang tot Google-mobiele diensten en toepassingen, waaronder 3D-mappen en gemakkelijk zoeken op het web met Google Voice Search.

‘Select App’ maakt aanbevelingen voor applicaties, content en netwerkdiensten voor de ‘Sony Tablet’.

Er zijn ook veel andere programma’s te downloaden via Android Market, waaronder steeds meer programma’s die geoptimaliseerd zijn voor beide apparaten. Enkele van de voorgeïnstalleerde programma’s van Sony zijn:

• Social Feed Reader die Facebook en Twitter samenbrengt in een enkele feed voor gemakkelijk en comfortabel kijken.

• Music Player waarmee de persoonlijke muziekbibliotheek is te doorzoeken, dynamische themalijsten zijn te maken met SensMe™-kanalen, en albumhoezen, visualisaties en gerelateerde online content is te bekijken. Raak een icoon aan op het scherm om muziek draadloos te streamen van de ‘Sony Tablet’ naar andere DLNA-netwerkapparatuur, zoals bijvoorbeeld home cinema sets.

• Video Player waarmee videocontent in diverse modi is te zoeken en te bekijken, scènes zoeken en video’s streamen om deze te bekijken op andere DLNA-netwerkapparatuur, zoals je BRAVIA TV.

Sony tablet accessoires

Accessoireopties zijn een extra stroomadapter, herlaadbare batterij (voor ‘Sony Tablet’ P), lcd-beschermende filter, een assortiment draagtasjes, usb-adapterkabel en Bluetooth-toetsenbord.

Sony tablet S en P prijs en beschikbaarheid

• De consumentenadviesprijs van de Tablet S, Wi-Fi SGPT111, 16GB is 479 EUR en beschikbaar vanaf eind september.
• De consumentenadviesprijs van de Tablet S, Wi-Fi SGPT112, 32GB is 579 EUR en beschikbaar vanaf eind september.
• De consumentenadviesprijs van de Tablet S, 3G SGPT114, 16GB is 599 EUR en beschikbaar vanaf eind september.
• De consumentenadviesprijs van de Tablet P, 3G SGPT211, 4GB is 599 EUR en beschikbaar vanaf januari 2012

Bron: Sony

Gerelateerd artikel: Sony tablet S review

 
Sony tablet S Wifi 16GB prijs vergelijking
 
 
 
Sony tablet S Wifi 32GB prijs vergelijking
 
 
 
Sony tablet S 3G prijs vergelijking
 
 
 
Sony tablet P 3G prijs vergelijking