CookiesSony TV formaatgids plaatst HD TV virtueel in huis

18 oktober 2011 15:01 door Hans Wind

Sony TV formaatgids plaatst HD TV virtueel in huisOm de consument te helpen een hd tv te kiezen die qua formaat het beste bij het interieur past, heeft Sony een tool ontwikkeld: de ‘TV-formaatgids’. De tool maakt gebruik van augmented reality om te laten zien hoe tv’s van verschillende formaten er op verschillende locaties binnenshuis uitzien. Zo kies je voor het toestel dat het beste bij de bestemde ruimte past en voorkom je dat je een te grote of te kleine tv koopt.

Het formaat is een van de belangrijkste overwegingen bij de aankoop van een tv. Hierbij is vaak het devies dat groter beter is. Echter veel mensen kiezen voor een kleiner formaat dan ze eigenlijk zouden willen, omdat zij niet weten of een grotere tv ook daadwerkelijk in het interieur past. De TV-formaatgids helpt door voor de aankoop via augmented reality te laten zien hoe de tv er op een bepaalde plek in huis uitziet.

Hoe werkt de TV formaatgids?

Wie een hdtv wil kopen, gaat naar de TV formaatgids op de website van Sony en doorloopt daar vier stappen:

1. Download een marker en druk die af – dat is een simpel zwart/wit sjabloon op een A4-tje die de app herkent en naar je geselecteerde tv overbrengt.

2. Leg de marker neer waar je je tv wilt neerzetten – op bevestig deze aan de muur – en neem er een foto van.

3. Upload de foto naar de tool van Sony. De tool herkent de marker in de foto en berekent de juiste schaal en positie voor je tv. Je kunt tv’s kiezen van verschillende formaten. Die worden exact op de marker gezet, waardoor je zoals in een echte situatie ziet welke tv het beste op die plek past.

4. Sla de gegenereerde beelden op om ze met elkaar te vergelijken.

Hans den Heijer, PR manager van Sony Benelux: “Tot nu toe moesten we het met een meetlat en ons timmermansoog doen als we een tv kochten. Dat ging nog wel eens mis. Consumenten hechten veel belang aan het juiste formaat tv-scherm. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat dit een van de belangrijkste elementen is bij de aankoop van een televisietoestel. Mensen realiseren zich vaak niet dat tv’s veel minder ruimte innemen dan vroeger en dat ze dus een groter schermformaat kunnen kiezen. Daarom hebben we dit eenvoudige hulpmiddel ontwikkeld. Hiermee kies je met behulp van augmented reality probleemloos de juiste tv, want je kunt van tevoren goed zien hoe het toestel er op de door jou gekozen plek uitziet.”

Bron: Sony