CookiesSony Ultrabook VAIO Duo 13 is tablet en Notebook

7 juni 2013 07:39 door Hans Wind

Sony Ultrabook VAIO Duo 13 is tablet en NotebookDe Sony Ultrabook VAIO Duo 13 heeft een scherm van 33,7 cm (13,3 inch). Dankzij het zogenaamde Surf Slider-design is naadloos over te schakelen van ‘Tablet’ naar ‘Keyboard’. De drukgevoelige pen (Digitizer Stylus) reageert snel op bewegingen of je nu tekent, schetst of memo’s schrijft. In de Keyboard-modus is ook ’s avonds aan documenten en presentaties te werken dankzij het volledig verlichte toetsenbord met Multi-Touch Display.

Gezichtsherkenning

Als de pen uit de houder wordt gehaald, wordt automatisch ‘Note Anytime for VAIO’ opgestart om direct notities te kunnen maken. Dankzij gezichtsherkenning is een wachtwoord niet nodig om de VAIO Duo 13 uit de slaapmodus te halen: het toestel herkent de eigenaar.

Cameratechnologie

De VAIO Duo 13 heeft een 8 megapixel autofocuscamera aan de achterzijde met ‘Exmor RS for PC’-sensor’. Ook geprinte documenten, notities op een whiteboard en zelfs geprojecteerde slides worden scherp vastgelegd. De ingebouwde ‘CamScanner’-applicatie maakt kromme lijnen recht en zorgt ervoor dat foto’s en gescande tekst netjes in beeld blijven. Optical Character Recognition herkent gescande woorden. Zo zijn tekstafbeeldingen eenvoudig te doorzoeken. Naar ‘Note Anytime for VAIO’ geëxporteerde afbeeldingen zijn met de pen te voorzien van aantekeningen en te bewerken. Upload het resultaat naar de cloud om het werk meteen met collega’s of vrienden te delen.

Geluid

De combinatie van TRILUMINOS Display for Mobile met een Full HD-scherm en Sony’s superresolutietechnologie X-Reality for mobile biedt natuurgetrouwe kleuren. Deze schermtechnologieën zorgen samen met de ClearAudio+ modus voor een heldere en ruimtelijke adiovisuele ervaring. Deze functie zal beschikbaar gemaakt worden via een later geplande update.

Connectiviteit en de batterijduur

De VAIO Duo 13 heeft een ingebouwde 3G of LTE mobiele breedbandverbinding om ook zonder Wi-Fi eenvoudig te kunnen e-mailen of deel te nemen aan videoconferenties.

De VAIO Duo 13 heeft volgens Sony, vergeleken met andere Ultrabooks op dit moment, de langste autonomie: 16 uur na een oplaadbeurt. Dit is gebaseerd op Mobilemark 2007 en geselecteerde configuratie. De stand-by-technologie zorgt ervoor dat met één druk op de knop de VAIO in slaapstand gaat om de batterij te sparen. Maar ook in slaapmodus blijft de VAIO Duo 13 verbonden met het internet en blijft de gebruiker meldingen ontvangen bij nieuwe e-mails en sociale media-updates. Om verder te werken is de VAIO Duo 13 in minder dan één seconde weer paraat.

Wi-Fi hotspot

De Wi-Fi Router op netstroom maakt van een Ethernet-verbinding je eigen flexibele hotspot. Door de stekker van de router in het stopcontact te steken, wordt een eigen netwerk voor vijf smartphones of tablets.

Sony Ultrabook VAIO Duo 13 prijs en beschikbaarheid

De Duo 13 kost 1.600 euro en is vanaf eind juni 2013 verkrijgbaar.

Bron: Sony