CookiesSony VAIO CW-Serie multimedia laptop introductie

9 oktober 2009 08:17 door Hans Wind

Sony VAIO CW-Serie multimedia laptop introductieDe nieuwe Sony CW-Serie VAIO laptops zijn gericht op liefhebbers van multimedia content en is volgens Sony ook geschikt voor gamen in 3D.

Met speciale knoppen boven het toetsenbord is direct toegang te krijgen tot het internet en de mediabibliotheek terwijl het besturingssysteem nog opstart. Dankzij de 16:9 beeldverhouding zijn filmpjes en videoclips beeldvullend en zonder zwarte balken te bekijken. Via de HDMI-uitgang zijn gedownloade films ook direct op een HDTV te bekijken. De laptops zijn verkrijgbaar in het blauw, rood, wit, roze en hoogglans zwart.

De VAIO CW-Serie zit vol met handige functies die ervoor zorgen dat er eenvoudig meer uit de beschikbare multimedia content te halen is. Deze multimediazwaargewicht is voorzien van Windows 7 en heeft een krachtige NVIDIA GeForce grafische kaart.

Deze kaart is geschikt voor het bewerken van High Definition videomateriaal en zelfs al voor 3D-gaming. De prestaties worden verder verbeterd door het snelle en energiezuinige DDR3-geheugen. Hierdoor is tevens langer te genieten van een opgeladen batterij.

Boven het toetsenbord zit een speciale knop om het heldere 14-inch breedbeeld lcd-scherm met LED-backlight uit te zetten. Dat bespaart stroom tijdens het kijken van films op televisie of tijdens het luisteren naar muziek als het laptopscherm vaak niet wordt gebruikt. Daarnaast zorgt de webcam voor scherp en helder beeld bij een videochat met vrienden of familie

Media Gallery zoekt relevante content
Naast de knop die zorgt voor directe toegang tot internet en het uitzetten van het scherm is er een derde knop, de ‘VAIO’-knop, die direct de Media Gallery opent. In deze Media Gallery staan alle digitale foto’s, video’s en muziekbestanden. Hier is zeer eenvoudig de persoonlijke mediacollectie te sorteren op datum en gebeurtenissen alle bestanden eenvoudig doorzoekbaar zijn. Daarnaast suggereert de Media Gallery mogelijk andere interessante bestanden en links naar gerelateerde content op het web op basis van de browsergeschiedenis en voorkeuren van de gebruiker. De polssteun past bij de kleur van de behuizing vormt de stabiele basis voor comfortabel gebruik van het ruim opgezette toetsenbord. Zelfs typen met lange nagels is hierdoor geen probleem meer. Het gebruiksvriendelijke multifinger-touch touchpad heeft intu├»tieve scroll, toets- en zoommogelijkheden waardoor navigatie door alle bestanden heel eenvoudig is.

Sony VAIO CW-serie prijs en beschikbaarheid
De adviesprijs van de CW-serie VAIO laptop is 900 euro en samen met verschillende kleurrijke accessoires beschikbaar vanaf 22 oktober 2009.

Bron: Sony


Sony VAIO CW prijs vergelijking