CookiesSony VAIO FZ notebooks met HDTV verbinding

11 mei 2007 11:09 door Hans Wind

Sony VAIO FZ Notebooks met HDMIDe nieuwe Sony VGN-FZ11E en VGN-FZ11S uit de VAIO FZ-serie notebooks zijn gebaseerd op het nieuwe Intel Centrino-platform met tot 2GB RAM-geheugen voor hoge prestatieniveaus en uitgebreide specificaties voor thuisgebruikers. De natuurgetrouwe kleuren van het X-black LCD-scherm, het geïntegreerde Blu-ray Disc station, de hardwarematige HD-decodering en HDMI-uitgang zorgen voor heldere weergave en bewerking van HD-content.

De nieuwste versie van de X-black LCD-beeldschermtechnologie zorgt voor goede weergave van elk detail. Het 15,4-inch breedbeeld X-black LCD-scherm is voorzien van de zogenaamde Wide Colour Gamut-lamptechnologie voor een nauwkeurige weergave van natuurtinten. Hierdoor is deze notebook zeer geschikt voor foto’s, videofilms en speelfilms. Uit een onderzoek onder 30.000 geregistreerde eigenaars van VAIO FE-serie notebooks blijkt dat schermkwaliteit de meest gewaardeerde eigenschap is voor een notebook. Ondanks het breedbeeld beeldscherm is de Sony FZ-serie compact en eenvoudig draagbaar. Meer dan de helft van de ondervraagde klanten vindt formaat en gewicht belangrijk, en bijna de helft noemt ook prestaties als belangrijke eigenschap.

De VAIO FZ-serie beschikt over een groot grafisch vermogen dankzij de NVIDIA GeForce 8400M GT grafische processor (GPU). Naast uitstekende 3D-prestaties biedt de GeForce 8400M GT GPU hardwarematige HD-decodering met hoge bitsnelheden voor een optimale weergave van HD-films. Een HDMI 1.2-uitgang met HDCP completeert de HD-functionaliteit en is via één kabel te verbinden met een HD TV.

De notebooks zitten vol handige functies zoals de geïntegreerde webcam in de schermrand en de drie handige USB 2.0-poorten voor eenvoudige aansluiting van randapparatuur. Een breed scala aan configuraties maakt het kiezen van het ideale model heel eenvoudig. De Intel Core 2 Duo-processor T7100 levert hoge rekenkracht en afhankelijk van het model is 1GB of 2GB SDRAM werkgeheugen beschikbaar. De harddiskgrootte bedraagt tot maar liefst 160GB. De duurzame behuizing is gemaakt van een magnesiumlegering voor zowel het deksel als de chassisbasis.

Belangrijkste kenmerken van de Sony VGN-FZ11S
Model: VGN-FZ11S
CPU: Intel® Core™ 2 Duo T7100
RAM: 2GB DDR2 SDRAM
Harde schijf: 160GB
Grafisch: NVIDIA® GeForce® 8400M GT GPU met 256MB specifieke VRAM
Optisch: Super multi-drive
Beeldscherm: 15,4-inch breedbeeld X-black LCD-scherm met Wide Colour Gamut-lamptechnologie
Speciale bedieningselementen: AV-toetsen
Draadloos: Intel® wireless LAN 802.11 a b g, Bluetooth
Gewicht: 2,7 kg
Software: Adobe® Photoshop® Elements, Adobe® Premiere® Elements, Click to DVD BD® 3.0, WinDVD BD 8.0 voor VAIO
Constructie behuizing: Deksel en basis van magnesiumlegering
Afmetingen: 355,8 x 24,9 – 34,5 x 254,4 mm (B x H min – max x D)
Besturingssysteem: Windows Vista™ Home Premium

Prijs en beschikbaarheid van de Sony VGN-FZ11E en VGN-FZ11S

• De Sony VGN-FZ11E adviesprijs is 1199 Euro, beschikbaar vanaf juni 2007.

• De Sony VGN-FZ11S adviesprijs is 1499 Euro, beschikbaar vanaf juni 2007.


Sony VGN-FZ11E prijs vergelijking

Sony VGN-FZ11S prijs vergelijking