CookiesSony VAIO Tap 11 Windows 8 tablet-pc

14 september 2013 09:18 door Hans Wind

Sony VAIO Tap 11 Windows 8 tablet-pcDe Sony VAIO Tap 11 Windows 8 tablet-pc combineert de eigenschappen van een tablet en een PC.

De lichte Sony VAIO Tap 11 is een Windows 8 tablet-pc die gemakkelijk in een schooltas past. Dankzij de nieuwste Intel-processors en SSD-opslag is de Tap 11 vlot in gebruik en start hij snel op.

Surf op het internet, retoucheer foto’s en ontdek nieuwe apps op het 11 inch (29,4 cm) Full HD-aanraakscherm. Films en games zien er scherp uit en met X-Reality for Mobile (op geselecteerde modellen ) en entertainment komt tot leven tot in details.

Typen kan op het Full-Pitch draadloze toetsenbord met touchpad van de Sony VAIO Tap 11. Wanneer het niet wordt gebruikt, kan het toetsenbord op het pc-scherm worden bevestigd. Het doet dan dienst als beschermende cover. Verwijder de cover wanneer je wilt en tik met het toetsenbord op schoot of op je bureau. Ben je klaar om te vertrekken, maak het toetsenbord dan weer vast. Onderweg wordt het automatisch opgeladen.

Noteer je ideeën, maak aantekeningen en schets wat je voor ogen hebt met de Digitizer Stylus. Neem foto’s van een tekstboek, rapport of presentatie met de hoge resolutiecamera (8 megapixel) aan de achterzijde – powered by ‘Exmor RS for PC’. Voeg je eigen schetsen, tekeningen of handgeschreven notities toe en neem het resultaat op in je eigen werk.

De Sony VAIO Tap 11 is ook geschikt om je ha tv- en home-entertainmentsysteem te bedienen. Blader door de programmagids, lees meer over het programma dat je bekijkt en ontdek meer content met TV SideView (gratis verkrijgbaar in de Windows Store) – de app werkt als een ‘tweede scherm’ voor een Bravia HD TV. De Sony VAIO Tap 11 werkt ook als infraroodafstandsbediening: wissel van zender, pas het volume aan en bedien andere IR-toestellen vanuit je luie stoel.

ClearAudio+ zorgt voor een heldere sound. Er zijn vier vooringestelde thema’s, plus een equalizer en effecten om het geluid helemaal aan je wensen aan te passen. Dat gebeurt via de aanraakinterface.

Met One-Touch Listening verbind je de VAIO Tap 11 moeiteloos met je NFC compatible wireless speakers, hoofdtelefoon of andere geluidsapparatuur. Een gemakkelijke, leuke manier om je muziek draadloos te streamen.

De VAIO Tap 11 heeft volgens Sony een batterijgebruiksduur tot 7 uur. Lang genoeg om de een dag lang productief te blijven.

Sony VAIO Tap 11 specificaties

• Processor: 4e Generatie Intel Core processor Y-processor lijn

• Besturingssysteem: Windows 8 of Windows 8 Pro

• Geheugen: tot 4GB DDR3L 1600MHz SDRAM

• Opslag: tot 512GB SSD

• Scherm: 29,4mm (11,6 inch) Triluminos; OptiContrast Panel; Full HD 1.920×1.080 met 16:9 aspect ratio; X-Reality; 10 points capacitive touchscreen

• Grafisch: Intel HD Graphics 4200 of Intel HD Graphics

• Overig: digitizer stylus; 8 Megapixel Camera powered by ‘ExmorRS for PC’ met Auto-Focus; Camera aan voorkant HD powered by ‘Exmor R for PC’ ; WLAN 802.11a/b/g/n; USB 3.0 met USB lader (x1); Bluetooth standaard Ver. 4.0 + HS; Micro HDMI uit; microSD geheugenkaart slot; stereo speakers met ClearAudio+ ; Sensors (NFC, GPS, Accelerometer, Gyro, Digitaal Kompas); Micro HDMI naar VGA adapter (optioneel); AC powered Ethernet naar Wi-Fi Router (optioneel)

• Afmetingen BxDxH zonder toetsenbord: 304,6 mm x 9,9 mm x 188 mm

• Afmetingen BxDxH met toetsenbord: 304,6 mm x 14,15mm 188 mm

• Gewicht: 0,78kg (zonder toetsenbord)

Sony VAIO Tap 11 prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Sony VAIO Tap 11 Windows 8-tablet komt in zwart en wit design en is vanaf het najaar van 2013 te koop in Europa.

• De SVT1121X9E is beschikbaar in zwart en heeft een consumentenadviesprijs van 1.300 euro.

• De SVT1121B2E is beschikbaar in wit en heeft een consumentenadviesprijs van 850 euro.

Bron: Sony