CookiesSony VAIO TP1 woonkamer PC introductie

17 januari 2007 14:39 door Hans Wind

Sony VAIO TP woonkamer PCApple staat bekend om zijn strakke ontwerpen maar Sony kan er ook wat van. Zo zagen we in Las Vegas de nieuwe Sony VAIO TP1 woonkamer PC die in de VS geïntroduceerd is. Een bijzonder fraai gestyleerd apparaat dat beter past in de woonkamer omgeving dan de kasten die daar nu vaak neergezet worden voor multimedia toepassingen.

Sony wil met de Sony VAIO TP1 de kloof overbruggen tussen de PC en de HDTV in de woonkamer en meent dat dit ronde witte ontwerp daar aan bijdraagt. Er kan standaard of HDTV “over-the-air” signaal mee worden opgenomen en daarnaast kan Internet televisie of video materiaal worden bekeken via de 2 ingebouwde tuners.


Om te worden aangesloten op een HDTV beschikt de VAIO TP1 over een HDMI aansluiting waarmee zowel beeld als geluid naar de TV worden doorgestuurd. Naast een vaste Ethernet aansluiting kan het nieuwe apparaat draadloos op het thuisnetwerk worden aangesloten en heeft een ingebouwde DVD±RW/±R dubbellaags optische drive die toegankelijk is vanaf de voorzijde.

Sony VAIO TP woonkamer PC openWanneer het klepje aan de voorkant opzij geschoven wordt dan zie je onder andere de USB aansluitingen en een Memory Stick en SD kaart lezer. Aan de achterkant zijn de permanente verbindingen zoals HDMI en de electriciteitskabel uit het zicht weggewerkt.

De VAIO TP1 beschikt over een Intel®Core™2 Duo processor 5600 die stil genoeg is voor de woonomgeving. Het werkgeheugen is 2GB en de harde schijf heeft een capaciteit van 300GB. Vista Home premium, waarin het nieuwe Vista Media Center is opgenomen, funktioneert als besturingssysteem voor de TP1.

Mike Albary, Vice President van VAIO product Marketing bij Sony, stelde:”Omdat we ons realiseren dat de traditionele PC ontwerpen vaak niet passen binnen de woonomgeving hebben we de Sony VAIO TP1 ontworpen”.

De Sony VAIO TP1 zal vanaf maart leverbaar zijn in de VS voor een adviesprijs van $ 1.600. Hoewel nog niet zeker is of dit apparaat ook in Nederland zal verschijnen leek het toch de moete waard om dit nieuws te melden al was het maar vanwege het speciale ontwerp.