CookiesSony VPL-FH30 en VPL-FH500L zakelijke projectoren

20 januari 2011 18:33 door Hans Wind

Sony VPL-FH30 en VPL-FH500L zakelijke projectorenSony Professional heeft onlangs het assortiment van de F-serie zakelijke projectoren uitgebreid met twee nieuwe WUXGA-modellen. Deze modellen koppelen goede beeldkwaliteit aan hoge prestaties en zijn voor gebruik bij vaste installaties zoals in directiekamers, showrooms of auditoria. De nieuwe VPL-FH30 en VPL-FH500L zijn gebaseerd op de 3LCD Bright Era Technology van Sony en leveren een Colour Light Output van 7.000 lumen.

Het nieuwe assortiment WUXGA-projectoren van Sony biedt een zeer hoge beeldresolutie, namelijk 1920 x 1200 pixels. Dit is iets hoger dan Full HD. En dat is ideal want er wordt tegenwoordig steeds meer geproduceerd in HD. Bij de VPL-FH30 en de VPL-FH500L gaat geen enkel beelddetail verloren tijdens het projecteren. De VPL-FH30 en VPL-FH500L zijn onder meer ontworpen voor gebruik in omgevingen met hoge plafonds. Denk hierbij aan auditoria, kerken en oude schoolgebouwen. Zij bieden dan ook mogelijkheden voor een horizontale en verticale verschuiving van respectievelijk 63% en 113%. Met deze unieke functionaliteit is het niet meer nodig om de projector zelf te kantelen, wat voorheen eventueel tot verslechterde beeldprestaties zou kunnen leiden.

XGA blijft de dominante resolutie binnen de markt. Uit feedback en onderzoek van partners en klanten blijkt echter dat de markt zich in de richting van een hogere resolutie beweegt, naarmate materiaal in HD steeds vaker gebruikt wordt. Ondanks het feit dat de twee nieuwe modellen zijn uitgerust met WUXGA (1920X1200) en de WXGA-, SXGA- en 1080-resoluties hebben ingehaald, is de prijs vergelijkbaar met projectoren met een lagere resolutie.

Twee-lampensysteem

De VPL-FH500L is net als de VPL-FX500L (het model dat in September 2010 werd geïntroduceerd) voorzien van een innovatief twee-lampensysteem. Dit systeen garandeert een onverstoorde werking en een zuinig energieverbruik. Hoewel de projector met slechts één lamp in totaal al 7.000 lumen kan genereren, biedt de ingebouwde tweede lamp een automatische back-up voor het geval de primaire lamp onverhoopt uitvalt. Het tweelampensysteem is ideaal voor toepassingen als collegezalen, waar uitval onacceptabel zou zijn.

Ook voor in stoffige ruimtes

Het assortiment WUXGA-projectoren van Sony is ontwikkeld met praktische bruikbaarheid als uitgangspunt, en is voorzien van een innovatief Quad Filter System waarin gebruik wordt gemaakt van een enkel luchtstroomsysteem. Dit voorkomt dat stofdeeltjes de projector binnendringen. Dit is een oplossing voor projecteren in stoffige ruimtes. De filters zelf hebben een levensduur tot15.000 uur voor de VPL-FH30 en 8.000 uur voor de VPL-FH500L. Deze kunnen, als onderdeel van het gesynchroniseerde onderhoudsschema van Sony, gelijktijdig worden vervangen in combinatie met een nieuwe lamp.

Ook voor medisch gebruik

Tot slot beschikken zowel de VPL-FH30 als de VPL-FH500L over DICOM-functionaliteit die voldoet aan officiële medische standaarden, waaronder GSDF (Grayscale Standard Display Function). De projectoren kunnen dan ook worden ingezet in ziekenhuizen, medische centra en universiteiten voor het vertonen van röntgen-, CT- en MRI-beelden.

Sony VPL-FH500L en VPL-FH30 prijs en beschikbaarheid

De VPL-FH500L is verkrijgbaar vanaf februari 2011; de VPL-FH30 vanaf maart 2011.

Bron: Sony


Sony VPL-FH30 prijs vergelijking