CookiesSony VPL-FW300L en VPL-FH300L LCD projector introductie

28 november 2007 12:50 door Hans Wind

Sony VPL-FW300L en VPL-FH300L LCD projector introductieSony breidt in de VS haar video projectoren lijn uit met de nieuwe Sony VPL-FW300L en VPL-FH300L LCD projectoren die afgestemd zijn op het gebruik in grotere ruimten.

De nieuwe VPL-FW300L (7.000 lumen) en de VPL-FH300L (6.000 lumen) projector modellen zijn ontworpen om uitstekende beeldweergave te bieden terwijl de projector in dezelfde ruimte staat als de toeschouwers. Die eigenschap maakt ze zeer geschikt voor een kleiner auditorium, een groter klaslokaal of vergaderruimte, museum tentoonstellingen, evenementen centrum en bioscoop ruimten waar een voorfilm wordt vertoond

“Er is geen ‘one size fits all’ optie voor video projectie in grotere ruimtes,” zegt John Kaloukian, director van de Sony Electronics professional display group. “Zo laten musea steeds meer Full HD materiaal zien tijdens hun tentoonstellingen en daarvoor hebben ze HD projectoren nodig die stil en effectief zijn.

“Aan de andere kant, zijn er steeds meer bioscopen die voorfilms vertonen inclusief lokale advertentie uitingen en regionale promoties en zij zoeken LCD projectoren die voldoende helderheid, kleurnauwkeurigheid en breedbeeld eigenschappen hebben om voor weergave op een multiplex scherm.”

Kaloukian voegt nog toe dat, hoewel deze nieuwe projectoren 3LCD technologie gebruiken, ze perfect geschikt zijn om als aanvulling te dienen voor een Sony 4K projectie systeem voor grote ruimtes, en zo een belangrijke gat te vullen tussen de huidige projectoren voor zakelijk gebruik en de professionele 4K systemen.

De VPL-FW300L projector heeft een WXGA+ resolutie van 1366 x 800 pixels terwijl de VPL-FH300L een resolutie heeft van 2048 x 1080. Beide modellen zitten in een zelfde ombouw en hebben dezelfde soort lens, dubbele lampen, filters en aansluitings- en netwerk mogelijkheden.

Dergelijke projectoren hebben vanzelfsprekend een pittig prijskaartje. Dat is in de VS $27,000 voor de VPL-FW300L en the $40,000 voor het VPL-FH300L model.

Het is niet bekend of en wanneer deze projectoren in Nederland beschikbaar komen.