CookiesSony VPL-VW1000ES 4K homecinemaprojector

8 september 2011 15:24 door Hans Wind

Sony VPL-VW1000ES 4K homecinemaprojectorDe Sony VPL-VW1000ES 4K-homecinemaprojector is vandaag door Sony Professional gepresenteerd. Met 2000 ANSI-lumens aan helderheid levert de VPL-VW1000ES bijna twee keer zoveel lichtsterkte als eerdere Sony homecinemaprojectoren.

Met meer dan vier keer de resolutie van HDTV laat het prachtige 4K-afbeeldingen zien die liefhebbers van entertainment een nog intensere visuele ervaring bieden. De VPL-VW1000ES maakt gebruik van een geheel nieuw SXRD 4K-paneel dat een uitstekend contrast produceert. In combinatie met Sony’s Iris3-technologie kan de projector een dynamisch contrast van l 1.000.000:1 bereiken.

Sony heeft sinds 2003 zijn SXRD-panelen verder ontwikkeld en verbeterd waardoor verschillende maten en resoluties zijn ontstaan, zoals HD en 4K. In het geval van de VPL-VW1000ES is het 0,74″ 4K SXRD-paneel geoptimaliseerd voor een optimale lichtreflectie voor de weergave van 4K-resolutie.
De grote van elke pixel is verkleind van 7 µm naar 4 µm en de ruimte tussen de pixels is eveneens verkleind, waarbij zorgvuldig is gekeken naar gelijke verdeling voor een optimale lichtreflectie.

Veelzijdigheid

De VW1000ES-projector kan 4K (native) resolutie weergeven en beschikt daarnaast over een exclusieve Super Resolution 4K upscaler genaamd ‘Reality Creation’ die 1080P-content (HD) enorm verbetert. Hierdoor kunnen de kijkers thuis het uiterste uit hun bestaande Blu-ray Disc™ verzameling halen. Deze veelzijdige projector kan ook Full HD 3D, 4K geüpscalede 3D-films, 2D en 3D anamorfe films tonen. Verder heeft de projector een ingebouwde transmitter voor het aansturen van de 3D brillen en een picture position-geheugen dat de positie van de zoomlens onthoudt. De 2.1 gemotoriseerde zoomlens biedt uitgebreide installatie mogelijkheden. De VPL-VW1000ES biedt een groot aantal installatiemogelijkheden, waaronder dubbele triggers, een RS232-interface, control over IP en compatibiliteit met bijna elke home automation-integrator.

4K upscaler

De prestaties en functionaliteit van deze 4K upscaler ‘Reality Creation’ zijn enorm verbeterd door de verdere verfijning en ontwikkeling van Sony´s unieke beeld algoritmes. De unieke beeldalgoritmes zijn ontwikkeld in een continu proces van beeldanalyse. De grote verscheidenheid aan afbeeldingen in het originele Sony super resolution-algoritme is in tientallen jaren ontwikkeld en geëvolueerd. Verder kan de super resolution 4K upscaler naadloos en soepel 4K-afbeeldingen in high definition leveren. Dit kan door de dynamische regeling op basis van het meten en analyseren van de kwaliteit van de ingevoerde afbeelding (geluid, spectrum) en de verwerking tot superresolutie, inclusief de kenmerken van het display (4K-projector).

Sony VPL-VW1000ES prijs en beschikbaarheid

Sony’s nieuwe VPL-VW1000ES 4K homecinema front projector wordt deze winter via Sony’s erkende home-cinemadealers geleverd. De prijs is op dit moment nog niet bekend.

Bron: Sony