CookiesSony Bravia WE5 eco LCD HDTV

16 februari 2009 15:29 door Hans Wind

Sony Bravia WE5 eco LCD HDTVDe nieuwe Sony Bravia WE5 LCD HDTV bespaart volgens de leverancier wel sterk op energiekosten maar niet op beeldkwaliteit.

Dankzij de eco-innovatie van Sony kunt u tegen veel lagere energiekosten genieten van uw favoriete entertainment. De Full HD 1080p LCD-TV is een aanwinst in het BRAVIA-assortiment. Hoge energiezuinigheid en buitengewone helderheid, u krijgt het nu allemaal met de WE5-serie.

De milieuvriendelijke WE5-serie is leverbaar met schermen van 40 inch als de KDL-40WE5W en 46 inch met type aanduiding KDL-46WE5W.

De BRAVIA WE5 heeft als eerste HD TV HCFL-achtergrondlicht (Hot Cathode Fluorescent Lamp) met microbuizen, wat het stroomverbruik met meer dan 50% verlaagt ten opzichte van eerdere LCD TV-modellen van Sony en dat is natuurlijk een aazienlijk verschil.

Met de WE5-serie introduceert Sony ook andere energiebesparende innovaties. Het is de eerste BRAVIA met een intelligente aanwezigheidssensor die uw lichaamswarmte en uw beweging herkent als u in de buurt van het scherm zit. Als u de kamer verlaat, activeer de sensor een energiebesparende ‘beeld uit’-modus terwijl het geluid van de TV aanblijft. Het beeld wordt weer ingeschakeld zodra u de kamer binnenkomt.

De WE5 is zelfs zo gevoelig dat de TV in de timermodus ‘niet-actieve TV’ na een vooraf ingestelde tijd naar stand-by wordt geschakeld. Als er gedurende 30 seconden geen signaal wordt ontvangen van een computer, schakelt de modus PC-stroombeheer ook over naar stand-by. Dat is vooral handig als u de TV met uw computer hebt verbonden voor gaming op een groot scherm en u even wilt pauzeren zonder alles uit te schakelen.

Dit is ook de eerste BRAVIA met een nieuwe schakelaar voor energiebesparing. Wist u dat andere televisies een kleine hoeveelheid stroom verbruiken in stand-by of als ze zijn uitgeschakeld? U kunt nu een schakelaar omzetten om de TV volledig uit te schakelen””waarbij de TV vrijwel geen stroom verbruikt. Als u de schakelaar weer aanzet, keert de TV onmiddellijk terug in de vorige status. Dit is een makkelijker manier om de TV handmatig uit te schakelen als de TV niet wordt gebruikt.

Een lichtsensor past automatisch de helderheid van het achtergrondlicht aan het licht in de ruimte aan, zodat het stroomverbruik van het LCD-scherm nog verder wordt verlaagd. Als aanvulling op de automatische lichtsensor is er een optionele energiebesparingsmodus waarmee het niveau van de achtergrondverlichting wordt aangepast voor aangenaam televisiekijken in gedimd licht. De WE5-serie heeft het helemaal!

Zoals gezegd is de WE5-serie met milieuvriendelijke eigenschappen is leverbaar met schermen van 40 en 46 inch, KDL-40WE5W en KDL-46WE5W met buitengewone beeldkwaliteit. Het Full HD 1080p LCD-scherm wordt aangevuld met de nieuwe BRAVIA ENGINE 3 van Sony die beeldgegevens schoonmaakt, filtert en optimaliseert om beeldruis te onderdrukken en gelijktijdig het contrast en het kleurbereik te versterken. De Motionflow 100Hz-technologie met Image Blur Reduction verdubbelt de weergegeven framesnelheid voor vloeiendere, scherpere sportopnamen en supersnelle actiescènes.

Sony KDL-40WE5W en KDL-46WE5W prijs en beschikbaarheid
De WE5 serie is leverbaar vanaf april. Prijzen vindt u hieronder.

Bron: Sony


Sony 40WE5W prijs vergelijking

Sony 46WE5W prijs vergelijking