CookiesSony WG-C20 draagbare draadloze server

17 september 2013 09:51 door Hans Wind

Sony WG-C20 draagbare draadloze serverMet de Sony WG-C20 draagbare draadloze server kun je persoonlijke content draadloos bekijken en delen.

De slanke Sony WG-C20 server in zakformaat (14,4cm x 7cm x 9mm), is afgeleid van zijn voorganger de WG-C10, en biedt meer mogelijkheden om al je content te beheren, of je nu onderweg bent of thuis.

Het design past optimaal bij de Sony Xperia Tablet Z en de Sony Xperia Z smartphone maar de Sony WG-C20 kan ook een goede combinatie zijn met andere merken telefoons en tablets.

Zet een SD-geheugenkaart in de Sony WG-C20 en gebruik hem om je foto’s, video’s en MP3’s of Office-documenten en andere PC-bestanden te bekijken en te delen. Voor nog meer opslagcapaciteit kun je er ook nog een USB voorziening zoals een flash stick, digitale camera of draagbare hard drive op aansluiten. (FAT32-formaat vereist)

De WG-C20 is de eerste draagbare draadloze server van Sony die NFC One Touch ondersteunt om zeer eenvoudig een draadloze verbinding te maken. Raak je Xperia smartphone of andere NFC mobiele apparatuur eenvoudig aan met de WG-C20 en de app wordt geactiveerd en maakt automatisch een directe wifi-verbinding, zonder lastige codes en andere instellingen. Daarna kun je meteen draadloos foto’s en videoclips streamen van de server naar je smartphone.

Met ondersteuning voor DLNA werkt de Sony WG-C20 net als een mediaserver thuis, maar dan in miniformaat. Je kunt er opgeslagen video’s, foto’s en muziek mee streamen naar je HD TV, hi-fi, PC, tablet en andere DLNA client toestellen op een thuisnetwerk – kabels zijn niet nodig. Je kunt er ook een externe hard drive op aansluiten via een USB-kabel en op die manier content delen.

Voor fotografen en gebruikers van digitale camera’s kan de Sony WG-C20 ook nuttig zijn. Plaats na de fotosessie de geheugenkaart van je camera in de server en bekijk draadloos de opnamen op je smartphone of tablet, of upload ze naar sociale networksites.

De Sony WG-C20 kan ook helpen bij het draadloos delen van content met vrienden, familie en collega’s als er geen Wi-Fi hotspot in de buurt is. Doe er een SD-geheugenkaart in of sluit een USB (hard disk) drive aan met foto’s, PC-documenten of diapresentaties. Vervolgens kun je je bestanden streamen en delen met tot acht gebruikers, via hun smartphones, tablets of PC’s.

Door de toegangscontrole hebben vrienden of collega’s alleen toegang tot een gedeelde map die jij zo instelt. Voor extra veiligheid kun je ook een wachtwoord instellen waarmee andere toestellen toegang hebben tot content op de Sony WG-C20.

Je kunt internet gebruiken terwijl de server via een peer-to-peer draadloze verbinding is aangesloten op je smartphone, tablet of PC. De WG-C20 kan een ‘brug’ maken van een internetverbinding vanaf de gebruikelijke wifi-router – zodat je op internet kunt surfen, content kunt uploaden en nog meer kunt doen vanaf je mobiel.

De WG-C20 doet ook dienst als handige stroomvoorziening van je smartphone, tablet of digitale camera: dankzij zijn 3000mAh batterij kun je er snel andere toestellen mee opladen via een USB-verbinding als er geen stopcontact in de buurt is.

De Sony WG-C20 is te beheren via de File Manager app van Sony. Raak simpelweg met je Xperia of NFC mobiele apparaat de WG-C20 aan en je wordt naar de Google Play Store gebracht om de gratis app op je mobiel te downloaden. File Manager voor Android toestellen zijn komen in november 2013 beschikbaar.

Sony WG-C20 draagbare draadloze server specificaties

• Draadloos: IEEE 802.11b/g/n (2.4GHz) / NFC

• DLNA: M-DMS

• Interface: USB A poort (Hi-Speed USB) / USB microB poort (Hi-Speed USB) / SD card slot

• USB output (A Poort): DC 5V, 1.5A (Max.)

• USB input (microB Poort): DC 5V, 1.0A (Max.)

• Batterijcapaciteit: 3000 mAh

• Gebruikstijd: Ongeveer 10 uur voor het afspelen van MP3’s

• Ondersteunde besturingssystemen: Android 4.0.3 of nieuwer / iOS 6.0 of nieuwer / Windows 8 / Windows 7 SP1 of nieuwer / Windows Vista SP2 of nieuwer / Windows XP SP3 of nieuwer / Mac OS X10.6 of nieuwer

• Ondersteunde geheugenkaarten: SD/SDHC/SDXC, microSD/microSDHC/microSDXC (microSD card vereist een geschikte adapter, apart verkrijgbaar)

• Afmetingen (BxHxD): circa 71 x 144 x 9mm (uitstekende delen niet inbegrepen)

• Gewicht: circa 135g

• Pakket bevat: WG-C20, USB-kabel (circa 40cm), Geprinte documentatie

Sony WG-C20 prijs en beschikbaarheid

De Sony WG-C20 is vanaf november 2013 in Europa verkrijgbaar, in wit, zwart en paars. De prijs is nog niet bekendgemaakt maar op het web circuleren prijzen in de buurt van de 115 euro. Zodra we een officiële prijs hebben zullen we u informeren.

Bron: Sony