CookiesSony XDCAM HD422-serie krijgt nieuwe HD field recorder

16 maart 2009 12:36 door Hans Wind

Sony XDCAM HD422-serie krijgt nieuwe HD field recorderDe groeiende familie van het Sony XDCAM HD422 Professional Disc systeem bevat nu een nieuwe high-definition field recorder. De PDW-HR1 is ontworpen als ENG/EFP aanvulling voor Sony’s nieuwste XDCAM HD422 optische camcorder. Daarnaast worden ook vorige formaten ondersteund, waaronder MPEG IMX, DVCAM en HD 4:2:0 HD 24p.

De snelle filebased bewerkingen en HD-productieflexibiliteit maken de recorder geschikt voor applicaties waarbij snelheid een belangrijk punt van zorg is, zoals pool feeds, documentaires of reality programma’s. Bovendien zorgt het compacte formaat ervoor dat het geschikt is om in een auto of helikopter te passen. Ook biedt de recorder 4:2:2 HD-beeldkwaliteit voor tv- of filmproducties.

Hoge opnameflexibiliteit
De recorder beschikt over een ingebouwde up/down converter en biedt multi-formaat (1080i/720P) opnameflexibiliteit, tevens HD/SD conversie en cross-conversion tijdens weergave tussen 1080i en 720p. Als standaardfunctie bezit de PDW-HR1 een 24P (23,98) opname-/weergavecapaciteit voor 4:2:2 HD content. Hierdoor is de recorder niet alleen geschikt voor ENG/EFP, maar ook voor gebruik in een HDCAM SR productie-workflow, waarvan de content is opgenomen door Sony CineAlta camera’s.

Hoewel de PDW-HR1 geoptimaliseerd is voor IT-gebruik, zorgt een scala aan video- en audio-interfaces voor eenvoudige interoperabiliteit met andere apparaten en bewerkingssystemen. Met aansluitmogelijkheden via HD-SDI in/out, HDMI out, SD-SDI in/out, composiet in/out Gigabit Ethernet, RS-422A en optionele i.LINK TS in/out en DVB-ASI out.

Features van de recorder
De gebruikersinterface van de PDW-HR1 is ontworpen met een “VTR-achtige” jog/shuttle werking. De bediening kan via het frontpaneel of een afstandsbediening. Het apparaat heeft een 9-inch kleuren LCD-beeldscherm en kan worden gebruikt met een accu of via AC en DC voedingen. Er zijn ook luidsprekers geïntegreerd.

Gebruikers kunnen HD-content opnemen op de dual-layer 50GB versie van Sony’s optische Professionele Disc media, model PFD50DLA. Hierbij is het mogelijk om ongeveer 95 minuten bij 50 Mbps op te nemen, 150 minuten bij 35 Mbps, en 200 minuten bij 25 Mbps. Bovendien kan de recorder content opnemen op PFD-23A single-layer discs.

Andere functies omvatten scèneselectie voor EDL gebaseerde clipediting en trigger REC op SDI.

Naar verwachting is de PDW-HR1 recorder beschikbaar in juni.

Bron: Sony Professional