CookiesSony Xperia Tablet Z introductie

25 februari 2013 09:37 door Hans Wind

Sony Xperia Tablet Z introductieDe nieuwe Sony Xperia Tablet Z komt in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt. Kazuo Hirai, President en CEO van Sony Corporation, en Kunimasa Suzuki, President en CEO van Sony Mobile Communications, benadrukten het belang van de mobiele sector voor de algehele strategie van Sony en kondigden aan het segment premium mobiele toestellen verder te versterken. De Sony Xperia Z smartphone is nu verkrijgbaar is in 60 landen, waaronder Nederland.

“In het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt om mobiel te integreren in het hart van Sony en hebben we al onze Android smartphones en tablets onder één enkel merk uitgebracht – ‘Xperia’,” aldus Kazuo Hirai, President en CEO van Sony Corporation. “Het is een vooraanstaand merk met een consistente gebruikerservaring voor elk apparaat en een geweldig voorbeeld van wat we als ‘Eén Sony’ kunnen bereiken.”

Zowel de Xperia Z als de Xperia Tablet Z bevatten eigen technologie van Sony, zoals content en applicaties. Deze zijn breed inzetbaar. Of het nu om het kijken van de nieuwste films op het web gaat, om het vastleggen van speciale momenten, het beluisteren naar je favoriete muziek of het onderweg spelen van games.

NFC One-touch

De Xperia Tablet Z is voorzien van Sony’s One-Touch functies waarmee gebruikers op de meest eenvoudige manier content kunnen overdragen van de Full HD tablet naar de HD TV, tablet naar speakers of telefoon naar tablet, door ze alleen maar tegen elkaar aan te houden. One-touch functies vormen een belangrijk onderdeel van Sony’s assortiment dit jaar. Met de universele infraroodmodus kunnen gebruikers direct vanaf hun tablet de televisie en andere Sony apparaten bedienen – evenals producten van andere merken. TV Sideview is een nieuwe applicatie die de gebruiker een geheel nieuwe manier zal bieden om de Sony televisie te bedienen.

Als u benieuwd bent naar een demontage van de Sony Xperia Tablet Z bekijk dat de video onderaan dit artikel.

Accessoires voor de Sony Xperia Tablet Z

Er zullen een groot aantal accessoires beschikbaar worden voor de De Xperia Tablet Z, waaronder een laadcradle, een LCD-screenprotector en een lederen draaghoes. Deze is verkrijgbaar in zwart, wit of rood.

Sony toont haar nieuwste Xperia Z premium smartphone en de Xperia Tablet Z tijdens het Mobile World Congress.

Xperia Tablet Z specificaties

• Slank design met 6,9 mm dikte
• 10,1 inch Full HD 1920 x 1200p WUXGA Display met Mobile BRAVIA Engine 2
• Stofbestendig en waterdicht (IP55 & IP57) met een scherm van robuust glas
• 8 Megapixel camera aan de achterzijde met “Exmor R for mobile” en Superior Auto
• 2 Megapixel HD camera aan de voorzijde
• De Battery STAMINA modus verbetert de standbytijd
• 1.5 GHz asynchrone quadcore Snapdragon S4 Pro processor met 2GB RAM
• Geheugen is uit te breiden met SD card
• One-touch connectiviteit met Near Field Communication (NFC)
• OmniBalance design met subtiel afgeronde hoeken en gladde, reflecterende oppervlakken
• S-Force Front Surround 3D
• De Xperia Tablet Z draait op Android 4.1 (Jelly Bean) en krijgt later een upgrade naar 4.2
• Afmetingen: 172 x 266 x 6,9 mm
• Gewicht: 495 gram

Sony Xperia Tablet Z prijs en beschikbaarheid

De Sony Xperia Tablet Z is verkrijgbaar vanaf het tweede kwartaal 2013.

Het instapmodelvan de Xperia Tablet Z (16GB) kost 500 euro. Het model met 32GB kost 550 euro en het 4G model met 16GB heeft een prijs van 630 euro.

Bron: Sony