CookiesSony Xperia Z1 smartphone met 5 inch Full HD scherm

4 september 2013 19:44 door Hans Wind

Sony Xperia Z1 smartphone met 5 inch Full HD schermDe Sony Xperia Z1 is een nieuwe waterdichte smartphone met een Sony “G Lens” met een 27mm brede hoek en een F2.0 diafragmaopening. De Sony Xperia Z1 komt met een speciaal ontworpen grote 1/2.3-type CMOS beeldsensor Exmor RS met 20,7megapixels en een BIONZ for mobile beeldprocessor.

De combinatie van deze technologieën zorgt er volgens de fabrikant voor dat dezelfde kwaliteit en prestaties mogelijk zijn als bij een conventionele compactcamera, maar dan in een slanke, smartphone. Een hogere sluitersnelheid en 3x inzoomen voorkomen daarnaast dat foto’s onscherp worden, terwijl het toch mogelijk blijft om beelden van veraf vast te leggen.

Sony Xperia Z1 Camera Applicaties

De Sony Xperia Z1 kan gebruikt worden met een aantal Camera Applicaties, zoals:

Social live: Met Social live kun jij elk moment live, als het gebeurt, uitzenden via Facebook. De reacties van je vrienden zie je meteen verschijnen op je scherm en alles verloopt real-time.

Info-Eye: Heb je een vraag, fotografeer het object, zoals een monument, boek of fles wijn en Info-eye geeft je direct alle relevante informatie die je nodig hebt.

Timeshift burst: Met deze applicatie leg je telkens het beste beeld vast, aangezien je met een druk op de knop met de Xperia Z1 61 beelden per 2 seconden maakt – één seconde voor en één seconde na het indrukken van de sluiterknop – zodat je terug en vooruit kunt scrollen om het perfecte beeld te vinden en te selecteren

AR effect: Open de AR effect applicatie en er verschijnen meteen grappige animaties die het mogelijk maken een speels element toe te voegen aan je foto’s. Maak een keuze uit de verschillende thema’s die variëren van dinosaurussen tot het oceaanleven.

Deze ervaring wordt ondersteund door een ecosysteem van gevestigde en aankomende samenwerkingen met ontwikkelaars die Xperia Camera Applicaties creëren. Na de lancering worden nog veel meer apps beschikbaar via Sony Select.

Sony Xperia Z1 design en prestaties

Het OmniBalance design van Sony maakt de Xperia Z1 tot een slanke, waterdichte- en stofbestendige smartphone (IP55 & IP58). Een stevig aluminium frame uit één stuk, met gehard glas aan zowel de voor- als achterzijde, maken het toestel ook duurzaam.

De Xperia Z1 bevat de Qualcomm Snapdragon 800 processor met 2.2 GHz quad-core CPU en 4G. De Qualcomm Snapdragon 800 processor bevat de nieuwste GPU en dual ISP betere graphics, 3D games en video’s. Verder beschikt het toestel over een 3000 mAh accu voor verbeterde accuprestaties. De Sony Battery STAMINA Modus schakelt automatisch functies uit om stroom te besparen wanneer je de functies niet nodig hebt, en schakelt ze weer in wanneer je ze wilt gebruiken.

De Sony Xperia Z1 bevat TRILUMINOS Display for mobile, waardoor een groter palet rijke, natuurlijke kleuren wordt bereikt. Het toestel bevat tevens ook X-Reality for mobile resolutietechnologie die elk beeld analyseert en de kwaliteit optimaliseert voor cherpe video’s. De Xperia Z1 is daarnaast voorzien van de Sony ClearAudio+ audio-expertise, deze expertise optimaliseert automatisch de audio-ervaring zonder individuele instellingen aan te passen.

De Sony “WALKMAN” applicatie is opgenomen in het toestel en biedt toegang tot meer dan 22 miljoen tracks op de “WALKMAN” app via Music Unlimited van Sony Entertainment Network.

De Xperia Z1 wordt geleverd met een gratis proefperiode van twee maanden voor Sony Music Unlimited en 6 topfilms direct te downloaden via de Xperia Privilege app.

Bijpassende producten

Sony QX10/QX100: Hoogwaardige ‘lens-style’ camera’s ontworpen voor montage op smartphones en bediend via het scherm van de smartphone.

Smart Imaging Stand IPT-DS10M: Een accessoire dat de Xperia Z1 helpt glimlachen te detecteren en speciale momenten vast te leggen zonder het toestel vast te moeten houden.

Smartphone Tripod SPA-MK20M: Een veelzijdige driepoot die zorgt voor extra stabiliteit wanneer foto’s of video’s worden vastgelegd.

SmartWatch 2 – Gebruik deze als tweede scherm van de Xperia Z1. Lees berichten, handel oproepen af, eenvoudig toegang tot berichten – en dat alles vanaf de pols. Bedien de sluiter van de Xperia Z1 camera. Download andere camera apps om de Xperia Z1 ervaring te verrijken. Sony werkt nauw samen met ontwikkelaars voor nog verder geoptimaliseerde apps.

SBH52 Smart Bluetooth Handset – Spatwaterbestendig, draadloos audio accessoire waarmee je kunt luisteren en praten zonder je smartphone te moeten pakken.

MDR-10BT NFC koptelefoons en SRS-BTS50 draadloze speaker – Nieuwe, hoogwaardige NFC koptelefoons en draadloze speaker.

SmartTags NT3 – Creëer een speciale ervaring voor je tag en deel deze via NFC met een vriend.

Bluetooth Music Receiver BM10 – stream muziek en audio vanaf de Xperia Z1 naar je Hi-Fi systeem thuis.

Miracast Wireless Display IM10 – Projecteer het display van je smartphone op je HDTV of projector.

Belangrijkste functies Sony Xperia Z1

• 20.7 megapixel camera met 1/2.3” beeldsensor

• Sony G Lens (F2.0 helderheid en 27mm brandpuntafstand) die groothoekopnamen mogelijk maakt

• 5 inch Full HD TRILUMINOS Display

• Waterdicht en stofbestendig, gemaakt van gehard glas en een solide aluminium frame uit één stuk

• Camera applicaties zoals Social Live: live video streamen naar al je Facebook vrienden

• Quad-core 2.2 Ghz processor (Qualcomm Snapdragon 800) en klaar voor het 4G-netwerk

• Batterij met hoge capaciteit (3000mAh) en STAMINA modus voor een langere batterijduur

• Walkman App met Clear Audio+ en xLoud

• Playstation gecertificeerd

Sony Xperia Z1 prijs en beschikbaarheid

De Sony Xperia Z1 is verkrijgbaar in zwart, wit en paars vanaf september 2013 voor een prijs van 649 euro.

Bron: Sony