CookiesSony Xperia Z3 Tablet Compact

9 september 2014 10:09 door Hans Wind

Sony Xperia Z3 Tablet CompactDe Sony Xperia Z3 Tablet Compact is een dunne, lichte en waterdichte tablet. De nieuwe tablet komt met een quad-core Qualcomm Snapdragon 801 processor die draait op 2,5 GHzen heeft een 8-inch Full HD scherm. Het is tevens de enige tablet met PS4 Remote Play.

Met een dikte van slechts 6.4mm is de Sony Xperia Z3 Tablet Compact geschikt voor gebruik. Het gewicht is slechts 270g.

De tablet heeft roestvrijstalen hoeken, een dun afgerond frame en een gehard glazen voorzijde en de Tablet Compact is verkrijgbaar in het wit en zwart.

De Xperia Z3 Tablet Compact ook waterdicht. De IP65/68 classificatie betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over water en stof.

PS4 Remote Play

Sony heeft PS4 Remote Play toegevoegd aan de Xperia Z3 serie. Met PS4 Remote Play, exclusief voor Xperia, kunt u nu de Xperia Z3 Tablet Compact gebruiken als afstandsbediening om verbinding te maken met de PS4 om daar games op te spelen. Wanneer de televisie al in gebruik is kunt u ook uw tablet via uw WiFi thuisnetwerk aan je PS4 koppelen en de DUALSHOCK4 Wireless Controller met de GCM10 Game Control Mount gebruiken om overal en altijd thuis te kunnen blijven spelen op uw Xperia Z3 Tablet Compact.

Daarnaast kunt u met de PlayStation App de Xperia Z3 Tablet Compact gebruiken als tweede scherm voor de PS4 games zodat u op afstand de gameplay van uw vrienden kunt bekijken, kunt communiceren met PSN vrienden, PS4 games kunt kopen en downloaden op de PS4 of simpelweg uw PS4 kunt bedienen.

De combinatie van het Sony Triluminos Display for mobile technologie met Live Colour LED, X-Reality for mobile en contrastverbetering zorgen voor een scherp en levendig beeld op het 8-inch Full HD display, ook in de zon.

High Res Audio

Via Sony High-Resolution Audio hoor je elke track zoals de artiest deze bedoeld heeft wanneer je een High-Res audio koptelefoon gebruikt zoals de nieuwe Sony MDR-1A serie. Voor de tracks die niet in hoge-resolutie kwaliteit beschikbaar zijn, wordt uw MP3 en AAC muziekverzameling, evenals je afspeellijsten binnen Music Unlimited, door de Sony DSEE HX technologie geupscaled tot bijna High-Resolution audiokwaliteit.

De Sony Xperia Z3 compact serie beschikt over de Sony Digital Noise Cancelling technologie. Omgevingsgeluid wordt tot wel 98% verminderd indien gekoppeld met bijvoorbeeld de MDR-NC31EM Digital Noise Cancelling headset – geschikt voor in druk verkeer of om de achtergrondgeluiden weg te filteren op een druk station of kantoor.

De asynchrone processor zorgt ervoor dat elke core onafhankelijk wordt aangedreven, wat betekent dat je precies over de benodigde hoeveelheid kracht beschikt zonder onnodig stroom te verspillen wanneer je minder kracht nodig hebt.

De Sony Xperia Z3 Tablet Compact voorzien van de een Qualcomm Adreno 330 GPU. Dit levert tot wel 25% hogere prestaties in vergelijking met haar vorige generatie. Volgens Sony kan de tablat tot 13 uur video’s afspelen van hoge kwaliteit.

De tablet heeft een 8,1MP camera aan de achterkant en een 2,2MP HD chatcamera aan de voorzijde. De geïntegreerde social camera apps bieden een mogelijkheden voor het delen op social networks.

• Multicamera: Neem met tot wel drie compatibele Xperia toestellen tegelijkertijd films op vanuit verschillende hoeken en zie dit op een scherm.
• Movie creator: Maak aan het einde van je dag een film van je foto’s en video’s.
• Live on YouTube by Xperia: Zend je video’s live uit op YouTube.
• AR fun: Voeg teksten en animaties toe aan je afbeeldingen.
• Sound Photo: Voeg geluid toe aan een foto.
• Sticker creator: Creëer een postzegel met jouw favoriete foto.
• Face in: Leg een gebeurtenis en jouw reactie daarop tegelijkertijd vast.

Overstappen naar Sony is volgens de fabrikant eenvoudig. U hoeft alleen maar de Xperia Transfer app te downloaden en openen en binnen enkele stappen staan al uw huidige muziek, foto’s, contactpersonen van de oude Android, iOS of Windows tablet op de nieuwe Xperia.

Met de NFC compatibiliteit is het nu nóg gemakkelijker om toestellen met elkaar te verbinden en om content te delen met meer dan 160 Sony one-touch producten, zoals headsets, televisies en SmartWear, waaronder de nieuwe SmartBand Talk SWR30.

Werk overal en wanneer u maar wilt met de Xperia smartphones en tablets dankzij de geavanceerde Xperia Email, Calendar en Contacts apps, welke u kunt synchroniseren via Microsoft Exchange ActiveSync (EAS) en gebruik uw favoriete zakelijke apps uit de Android community.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact prijs en beschikbaarheid

De Sony Xperia Z3 Tablet Compact wordt vanaf de herfst van 2014 wereldwijd gelanceerd in zowel een LTE als een WiFi variant. De adviesverkoopprijzen bedragen:

• Sony Xperia Z3 Tablet Compact WIFI 16 GB 399 euro

• Sony Xperia Z3 Tablet Compact WIFI 32 GB 449 euro

• Sony Xperia Z3 Tablet Compact LTE 499 euro

Bron: Sony