CookiesSony Ziris Canvas digital wall systeem

5 mei 2009 19:19 door Hans Wind

Sony Ziris Canvas digital wall systeemSony heeft op de Screen Expo Europe 2009 zijn nieuwste Digital Video Wall systeem, Ziris Canvas, geïntroduceerd. Het product vertegenwoordigt de volgende generatie op het gebied van digital signage oplossingen en verlegt volgens de leverancier de grenzen van het traditionele concept van videowanden. Het biedt een zeer schaalbare en nieuwe manier voor bedrijven om met hun doelgroepen in contact te treden.

Het nieuwe systeem maakt het mogelijk dat een onbeperkt aantal HD-schermen content vertoont. Dit kan op een afzonderlijk scherm gebeuren of verspreid over meerdere schermen in één keer. De capaciteit om de schermen in een willekeurig aantal richtingen te kunnen positioneren biedt gebruikers de mogelijkheid hun creativiteit de vrije loop te laten. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om te communiceren met een groot publiek op een meer in het oog springende manier.

Organisaties zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om te communiceren met stakeholders en Ziris Canvas levert hiervoor vrijwel onbeperkte creatieve mogelijkheden. Het biedt de vrijheid om opvallende schermlay-outs te creëren door het afspelen van inhoud met HDTV-resolutie in elke grootte, vorm of richting.

De technologie wordt aangedreven door de Cell Processor die is ontwikkeld voor de Sony Playstation3 (PS3). Het product is dus een goed voorbeeld van het gebruik van een Sony consumententechnologie in een bedrijfstoepassing.

Veel mogelijkheden voor opstelling
Beeldschermen kunnen in een verscheidenheid aan configuraties worden opgesteld, in concentrische cirkels, op de vloer, in meerdere hoeken op de wand en zelfs rond een as voor het maken van een 3D-effect. Hoewel gebruikers vrij zijn om een eigen lay-out te creëren, wordt het systeem geleverd met voorgeconfigureerde ontwerpen. Met behulp van Ziris Create kunnen klanten tevens gerichte afspeellijstschema’s maken voor de vertoning van content. Dit maakt een snelle en eenvoudige aanpassing van de inhoud mogelijk, afhankelijk van wijzigende situaties, waardoor maximale relevantie voor het publiek verzekerd wordt.

Makkelijk in gebruik
Ondanks de talloze mogelijkheden in termen van weergave, is de infrastructuur eenvoudig te installeren en beheren. Elk scherm is verbonden met een enkele, op maat gemaakte PS3-kiosk waarop de software Ziris View voor de vertoning van content uitgevoerd wordt. Op hun beurt zijn de PS3-kiosken via een netwerk-hub verbonden met de webgebaseerde GUI managementsoftware, Ziris Manage. Bestanden en afspeellijsten van beeld- en video-inhoud worden overgebracht naar elke PS3-kiosk via de Ziris Edge component.

De eenvoud van deze installatie biedt gebruikers de mogelijkheid de Ziris Canvas ook vanuit afgelegen locaties gemakkelijk te beheren. Deze capaciteit om het systeem ook op afstand te kunnen bedienen wordt nog eens versterkt door de real-time statusbewaking, waardoor eventuele problemen onmiddellijk worden doorgegeven aan de beheerder. Het product is verkrijgbaar via Sony dealers.

Nominatie door POPAI
De Ziris Canvas oplossing is ook genomineerd voor een Europese POPAI award in de categorie “Digital Media Innovative Equipment”, nadat juryleden de Ziris Canvas in gebruik hebben gezien in de SonyStyle Store in Parijs. POPAI kent onderscheidingen toe aan de beste innovaties van bedrijven in de sectoren Point-of-Sale, digitale media en retail marketing. De winnaars van de onderscheidingen worden aangekondigd op 25 juni in Parijs. Daarna zal een prijsuitreiking plaatsvinden.

Nieuw semi-outdoor scherm
Bezoekers van Screen Expo Europe kregen ook een preview van de GXD-L65H1. Sony’s nieuwe 65-inch Public Display scherm is verkrijgbaar vanaf mei. Het is IP54 gecertificeerd en wordt standaard geleverd met gehard glas. Het scherm is bestand tegen stof en spatwater, schokbestendig en antiverblindend, waardoor het ideaal is voor semi-outdoor gebruik.

Bron: Sony Professional Services