CookiesSoundware XS Digital Cinema thuisbioscoop systeem

15 december 2011 11:38 door Hans Wind

Soundware XS Digital Cinema thuisbioscoop systeemBoston Acoustics introduceert het nieuwe Soundware XS Digital Cinema thuisbioscoop systeem. Dit actieve subwoofer-luidspreker systeem is ontworpen voor verbetering van het HD TV-geluid zonder de noodzaak van additionele componenten.

De TV is in sneltreinvaart het centrum aan het worden voor de consument zijn audio- en filmbeleving maar vaak is de audio kwaliteit van de huidige HDTV’s matig. Met enkel 2 ultra-compacte luidsprekers en een subwoofer is de Soundware XS Digital Cinema een vereenvoudigd alternatief op een traditionele AV-Receiver en 5.1 surround systeem.

Dankzij de minimale afmetingen is het tevens een goed alternatief voor een soundbar luidspreker daar het een grotere flexibiliteit in installatie geeft. Het is volgens de fabrikant een eenvoudig te installeren plug & play oplossing voor een beter geluid via de TV.

Eén van de functionaliteiten van de SoundWare XS Digital Cinema is de selecteerbare “Film” of “Muziek” modus. Deze optie geeft op maat voortgebrachte audio voor films of muziek. In de “Film Modus” kunnen luisteraars genieten van heldere filmdialogen en krachtige cinematische audio effecten, terwijl de “Muziek Modus” audioreproductie geeft in concertkwaliteit.

De SoundWare XS Digital Cinema heeft een digitale optische ingang (kabel meegeleverd) voor optimale Dolby Digital decodering, RCA AUX-ingangen en een mini-stereo AUX-ingang voor een draagbare mediaspeler. Voor nog meer flexibiliteit is de SoundWare XS Digital Cinema voorzien van een Bluetooth ontvanger waardoor draadloos audio kan worden gestreamd vanaf een tablet, laptop, iPhone, Android of Blackberry smartphones.

De twee ultra-compacte, hoogglans zwarte SoundWare XS satellieten en compacte 8-inch naar voren gerichte subwoofer leveren een virtueel surround ervaring.Met draadloze audio streaming via de ingebouwde Bluetooth module, specifieke Muziek en Film modi, inleerbaar voor uw eigen afstandsbediening en meerdere ingangen laat de SoundWare XS Digital Cinema u van al uw films en muziek genieten.

SoundWareXS Digital Cinema eigenschappen

• 2.1 actief luidsprekersysteem
• Ingebouwde versterker voor het aansturen van de satelliet luidsprekers
• Geen additionele componenten of versterker nodig
• Optische digitale ingang & Dolby Digital decodering
• Ingebouwde Bluetooth module voor draadloos streamen van audio via digitale mediaspelers als iDevices, Smartphones en PC
• Twee Auxiliary analoge ingangen
• Muziek / Film audio modi
• Kan bestaande afstandsbediening inleren
• Bostons’ eigen Virtueel Surround verwerking
• Naar voren gerichte 8“ subwoofer
• BassTrac Technologie voor diepe, krachtige bass op elk geluidsniveau zonder vervorming
• Hoogglans zwart afgewerkte satellieten inclusief muur- en hoekbeugels

Boston Acoustics Soundware XS Digital Cinema prijs en beschikbaarheid

De Soundware XS Digital Cinema in zwarte afwerking zal eind januari 2012 verkrijgbaar worden met consumentenadviesprijs €499,00

Bron: Boston Acoustics