CookiesSport1 heeft de live rechten voor eindrondes UEFA-Cup

14 november 2006 19:04 door Hans Wind

Sport1 logoDe digitale televisie zender Sport1 heeft voor een periode van drie jaar de live rechten gekocht voor de kwartfinales, halve finales en finale van de UEFA-Cup. Ook zal de wedstrijd om de SuperCup, tussen de winnaars van de UEFA Champions League en de UEFA-Cup live op Sport1 te zien zijn.

Tot voor kort werden de uitzend- en promotionele rechten voor de UEFA-Cup wedstrijden door de deelnemende clubs zelf verkocht maar dit jaar heeft de UEFA, net zoals bij de Champions League, besloten om vanaf de kwartfinales de uitzend- en promotionele rechten en coördinatie centraal en eenduidig te organiseren. Sport1 is het enige digitale televisie-kanaal waar alle UEFA-Cup wedstrijden live en simultaan te zien zullen zijn. Met deze overeenkomst verstevigt Sport1 haar aanbod van Europees en overig topvoetbal dat nu al uit 15 competities en Cup-toernooien bestaat.


Op de UEFA-Cup speelrondes zullen op de volgende data alle wedstrijden van die avond gelijktijdig live op Sport1 te zien zijn met in de rust en na afloop de hoogtepunten van alle duels:

· 5 april 2007: Kwartfinale, heen-ronde, 4 wedstrijden
· 12 april 2007: Kwartfinale, terug-ronde, 4 wedstrijden
· 26 april 2007: Halve-finale, heen-ronde, 2 wedstrijden
· 3 mei 2007: Halve-finale, terug-ronde, 2 wedstrijden
· 16 mei 2007: Finale, 1 wedstrijd
· 24 augustus 2007: Super Cup, 1 wedstrijd

Het volledige overzicht van het live voetbalaanbod van Sport1:

· UEFA Champions League
· FA Premier League
· FA Cup
· Spaanse Primera Division
· Italiaanse Serie A
· Duitse Bundesliga
· Scottish Premier League
· Franse Ligue 1
· Portugese Superliga
· Engelse League Cup
· The Championship
· Copa Libertadores
· Vriendschappelijke en kwalificatie Interlands Euro 2008, waaronder die van Engeland, Spanje en Duitsland.
· Fifa Club World Cup
· UEFA-Cup finales en UEFA Super Cup

Sport1 beschikt over de mogelijkheid om bij gelijktijdig gespeelde wedstrijden tot 8 extra kanalen te gebruiken voor uitzending. Net zoals bij bijvoorbeeld de UEFA Champions League-wedstrijden kan de voetballiefhebber een keuze maken uit de UEFA Cup-finales die gelijktijdig op meerdere kanalen live te zien zijn.

Over Sport 1
Sport1 is een betaal-TV zender van Chellomedia, de Europese content en digitale services-divisie van Liberty Global, Inc. Sport1 is een 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. Deze zender biedt maximaal acht sportkanalen tegelijkertijd waardoor de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League, de Engelse FA Cup en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, honkbal, darts, golf en tennis te zien. Sport 1 biedt vanaf juni ook een HDTV-zender zonder extra kosten aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten bij een kabelbedrijf of aanbieder van satelliettelevisie.