CookiesSport1 zender biedt “klassiekers” weekend

19 oktober 2006 16:17 door Hans Wind

Sport op Sport1Het komende weekend kunnen sport liefhebbers hun hart ophalen want zaterdag 21 en zondag 22 oktober verzorgt de digitale televisiezender Sport1 voor haar abonnees een zogenaamd ‘Klassiekers-weekend’ met een bijzonder gevarieerd aanbod van live topsport. Niet eerder waren zoveel klassiekers uit verschillende sporten in een weekend live op televisie bij één zender te zien. Naast de vele toppers en derbies uit het Europese topvoetbal zijn de finales uit het ATP-Masters tennistoernooi te volgen, worden twee topwedstrijden uit de Rabohoofdklasse hockey live uitgezonden en worden de camera’s gericht op de eerste twee wedstrijden uit de prestigieuse MLB World Series (honkbal). Sport1 is ook te bekijken in HDTV kwaliteit.

Europees voetbal
Zaterdag 21 oktober:
• Spelen de nummers 1 en 2 uit de Duitse Bundesliga tegen elkaar. Werder Bremen ontvangt de regerend landskampioen Bayern Munchen, met Mark van Bommel en Roy Makaay.


Zondag 22 oktober:
• Maar liefst 5 topwedstrijden op het programma. ’s Middags om 14.00 uur de absolute kraker uit Engeland: Manchester United-Liverpool, Van der Sar tegen de wellicht weer herstelde Dirk Kuijt.
• Om 20.30 uur moet AC Milan in Italië de inhaalrace voortzetten tegen kampioenskandidaat Palermo.
• Om 21.00 uur is in Madrid de klassiekers der klassiekers: Real Madrid-FC Barcelona, waar Ruud van Nistelrooy en Giovanni van Bronckhorst de strijd aan gaan, samen met de overige wereldsterren uit beide teams.
• Om 21.00 uur neemt in Frankrijk koploper Olympique Lyon het op tegen de nummer 2 Marseille
• Om 21.30 uur begint de klassieke derby uit Portugal: Sporting-FC Porto.

Tennis
Zaterdag 21 en zondag 22 oktober:
• De halve en de hele finale van het ATP Masters tennistoernooi in Madrid

Hockey
Zondag 22 oktober:
• Vanaf 12.25 uur begint een echte ‘double-header’ uit de Rabohoofdklasse hockey-competities. Landskampioen Den Bosch bij de dames begint het seizoen tegen Pinoke, direct gevolgd door de Brabantse derby bij de heren Den Bosch ”“ Tilburg.

Honkbal
Zondag 22 en maandag 23 oktober:
• Afslag met de eerste twee wedstrijden in de MLB World Series, het officieuze wereldkampioenschap honkbal.

Omdat er bij Sport1 gebruik gemaakt kan worden van maar liefst 8 kanalen tegelijkertijd, is Sport1 in staat om al het bovenstaande plus nóg meer topsport rechtstreeks uit te zenden. Indien wedstrijden tegelijkertijd gespeeld worden kan de kijker ‘zappend’ bepalen waarnaar gekeken wordt.

Sport1 in HDTV kwaliteit
Ten eerste moet het televisietoestel geschikt zijn voor HDTV. Veel moderne televisieschermen zijn al “HD ready”; dit wordt op het toestel aangegeven. Ook is een speciale HDTV decoder nodig. Via je kabelleverancier kun je informatie verkrijgen over verkooppunten van deze decoders. Ten derde heb je een Sport1 abonnement nodig via je kabel- of satelliet provider.