CookiesStart Your Station biedt iedereen een eigen TV station

6 oktober 2008 08:03 door Hans Wind

Start Your Station biedt iedereen een eigen TV stationVia de nieuwe website Start Your Station kan men vanaf vandaag een eigen TV-station starten. Startyourstation.com biedt alle functies om eenvoudig videobestanden te uploaden, programma’s samen te stellen en via een Tv-gids uit te zenden.

Uitzenden kan op StartYourStation.com, maar ook via de eigen website. Daarmee is Start Your Station volgens de makers de online omgeving om eigen TV-stations te runnen. Start Your Station onderscheidt zich volgens hen van YouTube door niet alleen losse programma’s, maar juist 24/7 WebTV-stations aan te bieden. Op korte termijn komen daar Vodcasting en uitzendmogelijkheden via mobiele telefoons bij.

Via Start Your Station particulieren, met bijvoorbeeld een videoarchief of Video BLOG de wereld veroveren, maar ook organisaties kunnen om commerciéle of ideéle redenen een zender beginnen. Start Your Station biedt hen de functionele en infrastructurele mogelijkheden. StartYourStation.com is wereldwijd beschikbaar.

Diverse stations zijn al geopend door particulieren wereldwijd, maar ook Tiésto, Kane en RaceWorld TV hebben al een station geopend. Gebruik van het ‘beginner account’ is gratis; hiermee beschikt de stationseigenaar over 15GB video opslagcapaciteit, en kan het station een beperkt aantal kijkers aan. Groeit de populariteit van de zender, dan kan capaciteit bijgekocht worden, of kan het station i.s.m. Start Your Station geéxploiteerd worden.

Via de zogenaamde ‘Watch-zijde’ van Start Your Station kunnen kijkers gratis de kanalen bekijken; fullscreen video, net als op televisie. Uiteraard moet men wel over een goede internetverbinding beschikken.

Ook voor Video Podcasts, en uitzenden op mobiele telefoons
Niet alleen uitzenden via WebTV, maar ook direct zonder extra handelingen Video Podcasts publiceren en uitzenden op mobiele telefoons wordt op korte termijn aangeboden.

Enkele voorbeelden van bestaande stations

• RaceWorld: raceworld_tv.startyourstation.com

• BlackHole TV: blackhole_tv.startyourstation.com

• Tiésto TV: tiesto_tv.startyourstation.com

• 850TV: 850tv.startyourstation.com

• Cartoonz: cartoonz.startyourstation.com

Bron: Startyourstation via Nieuwsbank